12 Mart 2015 Perşembe

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ
 ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin 94.yıl dönümünü ve Mehmet Akif’i Anma günü, İl Kültür Merkezinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlama etkinliklerine Vali Necmeddin Kılıç, İl jandarma Komutanı Jan. Kd. Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkan Vekili Rıfat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Bayrak, Askerlik Şube Başkanı Albay Kadir Okyay, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Vali Yardımcıları Abdullah Uçgun ve Mustafa Karaca, Daire Müdürleri, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu Programın açılış konuşmasını Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Koç yaptı.  Daha sonra günün anlamına ilişkin öğrenciler tarafından okunan şiir ve yapılan konuşmalarda Mehmet Akif Ersoy’un sadece şair olmayıp Kurtuluş Savaşı döneminde insanların duygularına tercüman olduğu vurgulandı. Programın devamında İstiklal Marşı’nın yazılış aşaması tiyatro gösterileriyle canlandırıldı. Öğrencilerden Yakup Ölger ile Şaziye Uğurlu’ da  şiirler okudu. Müzik Öğretmeni Hayri Yıldız’ın hazırlamış olduğu Mehmet Akif’in bestelenmiş şiirlerinden oluşan müzik dinletisi sunuldu.
Programın sonunda Vali Kılıç, sunumu hazırlayan Cumhuriyet Anadolu Lisesi yöneticileri ile programın koordinatörlüğünü yapan başta Türk Dili Edebiyatı Öğretmenleri Pembe Mavuş ve İbrahim Eroğlu ile Öğrencilere, duygu dolu  bir program hazırladıkları için ayrı ayrı  teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder