18 Mart 2015 Çarşamba


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDEN
“100. YILINDA FOTOĞRAFLARLA ÇANAKKALE KATOLOĞU”
Türkiye Büyük Millet Meclisi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl Dönümü münasebeti ile 80 tarihi fotoğrafın yer aldığı bir katalog hazırlandı.
Hazırlanan katalogda, bayrağı ve vatanı uğruna genç, hatta çocuk yaşta Çanakkale’de savaşan Mehmetçiklerin, cephe ardında tüm zorluklara göğüs gererek mücadele veren cesur kadınlarımızın fotoğrafları yer alıyor. Katalog, cephedeki günlük hayattan siperlere, sıhhiye çadırlarından gazileri İstanbul’a taşıyan gemilere uzanan tarihi kareleri, çocuklarımıza, gençlerimize, gelecek nesillerimize aktarmak amacıyla hazırlandı.
Ayrıca katalogda yer alan fotoğraflardan bir görsel sunum hazırlanarak TBMM İnternet sitesinde ve TBMM Yeni Halkla İlişkiler Binasında bulunan elektronik panolarda yayımlanmaya başlandı.
TBMM TV’de de günün anlam ve önemine ilişkin belgeseller yayınlanacak olup 19 Mart 2015 Perşembe günü saat 18.00’da TBMM Konferans Salonunda TBMM Türk Halk Müziği Korosu tarafından Çanakkale 100. Yıl Özel Konseri gerçekleştirilecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder