2 Nisan 2015 Perşembe

BEREKET ORMANI FİDANLA BULUŞTU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan  öncülüğünde başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında Niğde Merkez Sazlıca Kasabası Bozyer mevkiinde Bereket Ormanı oluşturuldu.
Bereket Ormanı Fidan Dikim törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Eşi Necmiye Kılıç , İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Vali Yardımcıları Abdullah Uçgun, Özgür Körükçü, Niğde Gönül Elçileri,  Belediye Başkanları, Muhtarlar, Daire Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşların çalışanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan törende,  Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve eşi Necmiye Kılıç  tarafından ilk fidan dikimi gerçekleştirildi.
konuşmada Vali Kılıç ise;
“ Vatan toprağının dünyanın en yaşanabilir en kaliteli topraklar haline getirmek bizden önceki nesillerin mirasına yakışır davranıştır. Bizden sonra gelecek kuşaklara da bırakmak zorunda olduğumuz bir mirastır. Ülke topraklarındaki erozyonların engellenmesi topraklarımızın verimli hale gelmesi oksijen kalitesinin artması için ağaçlandırma gereklidir. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi önderliğinde başlayan bu yıl ki ağaçlandırma seferberliğinin başarıya ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder