19 Nisan 2015 Pazar

KUTLU DOĞUM KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ...

Diyanet İşleri Başkanlığı “2015 yılı Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesince, Çamardı İlçe  Müftülüğü’ nün tertiplediği, Konya İl Vaizi Abdurrahman BÜYÜKKÖRÜKÇÜ  hocanın katılımıyla Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu konferansı  Çamardı ilçesi sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.
Konferans; İLÇE KAYMAKAMI  Mustafa SERİN,  İLÇE GARNİZON KOMUTANI Cem GÖKDEMİR , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU,,CUMHURİYET SAVCISI  Abdulhamit DURGUT, ,  İLÇE EMNİYET AMİRİ Bülent KALE, Konya İl Vaizi  Abdurrahman BüYÜKKÖRÜKÇÜ , Muhammet ÜNAL, Ve diğer daire amirleri ile salonu dolduran halkizlendi.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kavaklıgöl Köyü  Camii İmam Hatibi Yusuf YILMAZ‘ ın  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Muhsin YILDIZ Katılımlarından dolayı Tüm Protokol üyelerine, Konferans vermek için gelen Abdurrahman BÜYÜKKÖRÜKÇÜ  hocaya, ve  salonu tıklım tıklım dolduran davetlilere teşekkür ederek kutlanacak olan Kutlu doğum haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ederken, etkinliklerin Peygamber Efendimizin getirdiği evrensel mesajı anlamamıza vesile olmasını niyaz ediyorum” temennilerinde bulundu.
Proğram  Konya İl Vaizi Abdurrahman BÜYÜKKÖRÜKÇÜ    Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu konferansı İle devam etti.


Hz. Muhammet (S.A.V.) ve Birlikte Yaşama  ahlakını anatan Abdurrahman BÜYÜKKÖRÜKÇÜ  Hocamız  salonlar O’ndan bahsederse değer kazanacağını, konuşanlar O’nu anlatırsa kıymet bulacağını ve dünya O’nu anlarsa bir değer ifade edeceğini kaydetti. Hz. Muhammet (S.A.V.)’i anlamanın ve anlatmanın mümkün olmadığını ifade eden BÜYÜKKÖRÜKÇÜ, “O’nu hayatımızda yaşayalım ve cennette birlikte olalım ki O’nu kendisine soralım. Sıradan bir beşer değildir. Allah’ın mutlak kudretiyle seçilmiştir. Hz. Adem’den itibaren milyarlarca insan arasından seçilerek alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Namık Kemal, ‘Eğer Allah iki ise haşa o zaman Muhammet’te iki olurdu, madem ki Allah tektir o zaman Muhammet’te tektir’ demektedir. Kendisinden önceki bütün peygamberler peygamber olmadan önce eğer Hz. Muhammed (S.A.V.)’nin zamanına denk gelirlerse O’nun ümmetinden olacaklarına söz vermişlerdir” dedi. Hz. Muhammet (S.A.V.)’in Kur’an’da övülmüş bir ahlaka sahip olduğunu da aktaran BÜYÜKKÖRÜKÇÜ, ilafla ve sözle O’nun merhametine sahip olunamayacağını kaydetti. “Gerçek Müslüman olunması için kıyamet gününde bin delil isterler” diyen BÜYÜKKÖRÜKÇÜ, bu delillere doğru cevap vermek için O’nun rahmet ve merhametini İslam’ın feyziyle yaşamak gerektiğine dikkat çekti. Konuşmasının sonunda  Katılımcılara Katılımlarından dolayı teşekkür ederek konferansı bitirdi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder