11 Nisan 2015 Cumartesi

 7-13 NİSAN “SAĞLIK HAFTASI”
Sağlıklı yaşam, her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği ve insan olmaktan dolayı kazandığı bir haktır. Sağlık; sadece bireyin vücudunda hastalık ve sakatlığın olmayışını değil, kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasını ifade etmektedir.
      Sağlıklı yaşam hakkının korunması, insan sağlığının önemi ve bu konuda bilincin artırılması amacıyla, Birleşmiş Milletlere üye olan tüm ülkelerde olduğu gibi Ülkemizde de, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü, 7-13 Nisan tarihleri arası da “Sağlık Haftası” olarak kutlanmaktadır.
         Bu yılki Dünya Sağlık Günü’nün temasının “Tarladan Tabağa Gıda Güvenilirliği” olarak belirlenmiştir. Toplumda gıda güvenilirliği konusunda farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini vurguladı.
   Gıdanın, insanların en temel ve vazgeçilmez ihtiyaçlarından biridir.”Herkes sürdürülebilir, güvenilir, uygun fiyatta, kaliteli, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirecek gıdaları satın alma ve tüketme hakkına sahiptir. Bu en temel hak, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’yle de güvence altına alınmıştır”.

“Ülkeler için gıdaya erişimde toplum sağlığının korunması esas olmalıdır. Bu nedenle ‘Gıda Güvenliği ve Gıda Güvenilirliği’ son yıllarda halk sağlığı açısından önemi giderek artan konulardan biri olmuştur. Gıda güvenilirliği, gıda ürünlerinin tarladan tabağa kadar, üretimin her aşamasında gerekli kontrolleri yapılmış, sağlıklı ve güvenilir biçimde elde edilme süreci olarak tanımlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder