7 Nisan 2015 Salı

POLİS TEŞKİLATINDAN VALİ KILIÇ’A ZİYARET


10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, PMYO Müdürü İsmail Koca, Müdür Yardımcıları ve Polisler ile Öğrenciler Vali Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret etti.
Polis Haftası nedeniyle gerçekleştiren ziyarette İl Emniyet Müdürü Kurt ve beraberindekiler, günün anısına Vali Kılıç’a çiçek verdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Niğde Valisi Necmeddin Kılıç “Polis Teşkilatımız Anayasamızda tanımlanmış bulunan Demokrasinin ve Cumhuriyetimizin önemli kurumlarından birisidir. 170 yaşında çok eski ve köklü bir kurumdur. Her geçen yıl dünyadaki örnekleri arasında daha mümtaz bir mevkie doğru tırmanan bir kurumdur. Kurumsal kapasitesini gittikçe arttıran, kamuoyunda en çok güvenilen kurumlar arasında yer alan, insanımızın canını, malını, ırzını koruyan, demokrasimizin temel değerlerini koruyan önemli bir teşkilatımızdır. Emniyet Teşkilatımız her yıl 10 Nisan günü kuruluş gününü kutluyor. Bu yılda kutlamalar hafta boyunca devam edecek. Bu yıl Polis haftasını hayırlı işlerle çeşitlendirmeye, geliştirmeye çalıştık. Ağaç dikiyoruz. Polis ormanları kuruyoruz. İnsanlarımızın iyiliği için kan veriyoruz. Kan verirken şunu umut ediyoruz. Diyoruz ki “biz polis teşkilatı olarak sizin canınız için canımızı feda ettik. Bugüne kadar canınız için malınız, ırzınız için bundan sonrada kanımızı canımızı feda edeceğiz” dedi.
Daha sonra Vali Kılıç ve Niğde Protokolü, Niğde’de Polis Teşkilatı’nın kutlamaları kapsamında “Bu Vatan için Çanakkale’de canlarını veren aziz şehitlerimiz anısına, haydi Niğde! İnsanımız için sürekli kan bağışı olmaya” kampanyasının açılışını gerçekleştirdi ve kan bağışında bulundu.
Polisin kan bağışı kampanyasında bulunduğuna dikkat çeken Vali Kılıç, “Polisimiz kan bağışı kampanyasında bulundu. Bu da toplumun iyiliği içindir. Hastalarımıza dönecektir. Emniyet teşkilatımız, yoğun bir şekilde bugün ve yarın da kan bağışında bulunacaklardır. Halkımızı da bu kampanyaya desteğe çağırıyoruz. Yürüyüşlerle, tiyatrolarla, gecelerle polis haftamız devam edecek bu da bir taraftan teşkilatımıza moral olsun bir taraftan da halkımıza güç olsun istiyoruz.
 Halkımız polis teşkilatımızın gücünü görsün güven duysun. Hırsız uğursuz polisimizin gücünü görsün köşesine çekilsin istiyoruz” dedi.
Vali Kılıç ve Niğde Protokolü Emniyet teşkilatında kullanılan teçhizat sergisini de gezerek, polislerle sohbet etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder