SÖKELİ ÖĞRENCİLERE BALIK ZİYAFETİ
Türkiye’de balık tüketimini kişi başı 8 kg’dan, 15 kg’a çıkarmayı
hedefleyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 2015 yılının ilk balık-ekmek şenliğini
Söke'de gerçekleştirdi. Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Üniversitesi Su
Ürünleri Fakültesi Tanıtım Grubu (SUTAG) işbirliğinde gerçekleştirilen
etkinlikte, yaklaşık bin öğrenciye balık-ekmek dağıtımı yapılırken, yapılan
sunumlarla son sınıf öğrencilerine balığın sağlık açısından önemi ile su
ürünleri sektörü hakkında bilgiler verildi.
2011 yılından bu yana 20’yi
aşkın okulda balık-ekmek şenliği düzenleyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 2015 yılında
da sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu defa Söke
Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, 1000 öğrenciye balık-ekmek
dağıtımı yapıldı.
Balık yeme
alışkanlığının her yaştaki gençlerimiz ve çocuklarımıza kazandırılması için Su
Ürünleri Tanıtım Grubu'nun çalışmalarını sürdüreceğini belirten STG Başkanı
Melih İşliel, “Sağlıklı nesiller için sağlıklı besinler tüketmek gerekiyor.
Balık-ekmek şenliği bizim için çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi
niteliğinde, çünkü çok sağlıklı bir besin olan balığın faydalarını geleceğimiz
olan genç nesillere aktarmanın sağlıklı nesiller için çok önemli olduğunu
düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye’de kişi başı balık tüketimini en az 15
kg’a çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden İşliel, “Avrupa’da kişi başı 24 kg.,
Japonya’da 40 kg. seviyesinde olan balık tüketimi Türkiye’de 8 kg. Son derece
lezzetli ve sağlıklı bir ürün olan balığın tüketiminin artması için gerçekleştirdiğimiz
tanıtım etkinliklere devam edeceğiz”
diye konuştu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder