4 Nisan 2015 Cumartesi

Ülkemizde Yeni Bir Kertenkele Türü Bulundu… 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Karasal ve İçsu Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda ülkemizde yeni bir kertenkele türü bulundu.
 Türkiye’de daha önce yaşadığı bilinmeyen İran Kertenkelesi (Iranolacerta Brandtii) Van’da tespit edilerek kayıt altına alındı. İran Dışında İlk Kez Van’da Tespit Edildi Adıyaman ve Ankara Üniversitelerin’de görev yapan akademisyenler tarafından bulunan kertenkele bugüne kadar sadece İran’da yaşayan endemik bir tür olarak biliniyordu.
Ancak, yürütülen çalışmalar neticesinde İran dışında ilk kez Van’da da yaşadığı tespit edildi. Bu çerçevede, Bakanlık tarafından yürütülen projeler meyvelerini vermeye devam ediyor. Van’da 4 Farklı Bölgede İlk Kez Görüldü Proje kapsamında 2014 yılında yapılan arazi çalışmaları sonucunda, daha önce Türkiye’de yaşadığı bilinmeyen İran Kertenkelesi projede görevli uzman herpetologlar tarafından ilk kez Van’da bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder