19 Mayıs 2015 Salı

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI MESAJI
Milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs, tarih boyunca hep en yukarıda tuttuğumuz bağımsızlık duygumuzun bir yansımasıdır. Samsun’a atılan o 'ilk adım', Kurtuluş zaferine atılan en önemli adımlardan biridir.
Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlar karşısında umutları yeşerten, kurtuluş inancını eyleme dönüştüren bir hareket olmuştur. 19 Mayıs, vatanın kurtarılması, milletimizin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşaması amacıyla atılan tarihi bir adımdır. 19 Mayıs’ta fiilen başlayan; Atatürk’ün liderliğinde, milletimizin emsalsiz özverisi ve Yüce Meclisimizin cesur kararlarıyla yürütülen İstiklal Savaşı, millet egemenliğine dayanan, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır.
Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesi ancak Türk geçliğinin çalışmalarıyla başarılabileceğini düşünen Ulu Önder Atatürk, Cumhuriyetin ve inkılâpların muhafaza ve savunulması görevini, inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine emanet etmiştir.
19 Mayıs’ta başlayan mücadelenin ışığında çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak sonsuza dek yaşayacaktır.
Bu inançla bizlere bu cennet vatanı bırakan başta büyük Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.
                Necmeddin KILIÇ
                Vali







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder