23 Mayıs 2015 Cumartesi

4000 KİŞİLİK YÜKSEKÖĞRENİM YURDU İNŞAATI TÜM HIZI İLE DEVAM EDİYOR

2015-2016 eğitim öğretim yılına yetiştirilecek şekilde Niğde’de yükseköğrenim öğrencilerine yönelik olarak 4000 kişilik yurt binası yapımı hızla devam ediyor.
Toplam 70 milyonluk yatırım ile 4000 kişilik yurt ve sosyal tesisten oluşacak inşaatın 12 ay içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir.
20 bini aşkın öğrencisi olan Niğde Üniversitesinde şu an mevcut kapasite 3 bin 500 kişi iken yapılan çalışmalar doğrultusunda Niğde’deki yükseköğrenim öğrencilerinin barınma sorunu hızla giderilmeye çalışılmış ve yurt yapımına başlanmıştır.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın katkılarıyla Niğde Üniversitesindeki yurt kapasitesini daha da artırmak adına bir dizi çalışma yapılmış, bunun sonucunda da Niğde Üniversitesi Merkez yerleşkesi içerisinde 4000 kişilik yurt yapımı planlanmıştır. Daha sonra üniversite sahası içerisinde mülkiyeti Niğde İl Özel İdaresine ait olan yaklaşık 50 dönüm arazi üzerinde yapılacak olan yurt binalarının ihalesi gerçekleşmiş ve inşaatların yapımı devam etmektedir.
A2 nolu parsel üzerine yapılan 500 kişilik A Blok kısmı %40 oranında, A3 nolu parsel üzerine yapılan 2000 kişilik Öğrenci yurdunda ise %75 oranında fiziki gerçekleştirme sağlanmıştır.
İnşaatın tamamlanması ile böylece üniversitede büyük oranda yurt sorunu çözülecektir. Hem öğrenciler hem de veliler bu konuda rahat bir nefes alacak ve Niğde yurt sorunu kalmayan, Üniversitesi ile tercih sebebi olan illerden birisi haline gelecektir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder