8 Mayıs 2015 Cuma

AVRUPA GENÇLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ NİĞDE’DE DEVAM EDİYOR
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ve Ulusal Ajans bünyesinde her yıl gerçekleştirilen "Avrupa Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında Niğde’de etkinlikler devam etmektedir.
 Etkinlikler kapsamında Niğde Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi çalışanlarından Dr. Mehmet Özenç, Dr. Hakan Karaca,  Melek Ulusoy, Faruk Çetin ve AB Bakanlığı Eurodesk Temas Noktası Bilgehan Harmanşah tarafından Niğde Fen Lisesi ve Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencilerine gençlik çalışmalarına yönelik bilgilendirme yapılmıştır.
Yapılan bilgilendirme kapsamında AB Bakanlığı ve Ulusal Ajans hakkında öğrencilere bilgilendirmede bulunuldu. Erasmus + Programı ve AB Gönüllülük Hareketi anlatılarak öğrencilere Avrupa Fırsatlarından nasıl yararlanabilecekleri konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Sunumun devamın da   Eurodesk hakkında bilgi verilerek Türkiye’de Eurodesk Faaliyetleri hakkında açıklama yapıldı.

Çeşitli görseller ve etkinliklerle desteklenerek gençlerle bir araya gelinen sunum sonunda Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Erasmus+ Avrupa Fırsatları’ndan gençlerin nasıl faydalanabileceği konusunda gençlerden gelen sorular yanıtlandı. Yapılan sunum Avrupa Gençlik Haftası sonrası sürdürülebilirlik adına daha fazla bilgilenme-faydalanma için Niğde ilinde olacak etkinliklere rağbet edilmesi amacıyla iletişim bilgilerinin alınması ile son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder