15 Mayıs 2015 Cuma

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI NURETTİN CANİKLİ NİĞDE’DEYDİ
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Niğde Gümrük Müdürlüğü’nün açılışı ile birlikte bu yıl 8. kutlanacak olan Ahilik Haftası törenleri ile bir dizi programlara katılmak üzere Niğde’ye geldi.
Niğde Valiliği ile Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen 8. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında tören düzenlendi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ nin de katıldığı program Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesi ile başladı.
Kutlamalara Bakan Canikli’ nin yanı sıra Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi ve Doğan Şafak, Niğde Protokolü, esnaflar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç konuşmasında; “Anadolu’ya gelen ilk nesil dedelerimiz kuvvetli bir medeniyetle geldiler. Kuvvetli ve yüksek bir ahlakla geldiler. Geldiklerinde kurdukları Ahiyan-ı Rum denilen Bacıyan-ı Rum denilen teşkilatlar, o an kurulan devletlerin gücünde ne ölçüde önemli olduğunu biliyoruz. Ahilik Teşkilatının yeniden yeşerdiği topraklar ve coğrafya bu coğrafyadır. Kırşehir, Niğde eksenidir, Konya eksenidir” şeklinde konuştu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’de yaptığı konuşmada;  Ahilik teşkilatının bu medeniyetin meydana getirdiği son derece önemli kurumlardan biri olduğunu belirtti.  Ahilik kültürü alanların,  aldatmayacağını ve  aldanmayacağını vurgulayan Canikli, “Bu, sadece ticari bir organizasyon, ticari alanda faaliyet gösteren meslek mensuplarının hakkını koruyan değil onun çok ötesinde, birçok sorunu çözebilme imkânı getiren bir yapıdır. Ahilik teşkilatı aynı zamanda, meslekteki kaliteli uzmanların yetiştirilmesini en akılcı yöntemle yetiştiren bir okuldur. İlkeler, kriterler bu yapı tarafından belirlenir ve uygulanır. Hem üreticinin hem de tüketicinin korunmasını sağlar. Bin yıldan fazla hayatiyetini devam ettirmiş, bu topraklara kan, can vermiştir” dedi.
Ahilik Şed Kuşatma töreni sunuldu, Yılın Ahisi seçilen Yaşar Ceylaner’e  Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli tarafından kaftan giydirilerek plaket verildi. Ayrıca, 2015 Yılı Deneyimli, Genç ve Bay ve Bayan Esnaflara plaket verildi.
Kutlamalar kapsamında, Niğde Belediyesi Mehteran takımı gösterilerinin eşliğinde Kortej geçişi yapılarak,  Belediye Parkı önünde geleneksel Ahilik ikramları dağıtıldı.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ı da makamında ziyaret eden Bakan Canikli, KİP mağazasının açılışını gerçekleştirerek buradan Niğde Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Gümrük Müdürlüğü’nün açılış kurdelesini kesti. Buradan Bor Organize Sanayine geçerek bir dizi incelemelerde bulunan Bakan Canikli,  Akmina Tekstil, Çakmaklar İnşaat, Jelly Tekstil gibi yatırım yapan ve Niğde ekonomisine katkı sağlayan firmaların açılışını gerçekleştirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder