27 Mayıs 2015 Çarşamba

İL SPOR MERKEZLERİ KAYITLARI BAŞLADI

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan;   “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nce çocuk ve gençlerimiz ile engelli bireylerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 81 il merkezi ve ilçelerimizde her yıl uygulanan İl Spor Merkezleri bu yıl da tüm spor branşlarında açılacak olup kayıtlarımız başlamıştır.
Spor Genel Müdürlüğümüzün 77. Kuruluş yıldönümü olan 29 Haziran 2015 tarihinde 5 Şubat Spor Salonu’nda İl Spor Merkezlerinin de açılışı törenle açılacaktır. Sağlıklı bir vücuda sahip olmanın yolu spor yapmaktan geçer. Spor yapmak, doğru ve yeterli miktarda solunum yapabilme yetisini güçlendirir. Spor sırasında terlenmesi sonucunda vücut toksinlerinden arınır. Spor yaparak yaşlılık etkilerinin çok daha az hissedilir olması sağlanabilir. Spor sonucunda cilde ve saç derisine kan pompalanarak cilt daha genç ve sağlıklı bir görünüm kazanır. Spor yapan insanların metabolizması daha güçlü olur, daha zor hastalanır ve daha hızlı iyileşme gösterirler. Spor yapan insanın beslenme dengesi de düzelir. Buna istinaden şişmansa kilo verir, zayıfsa kilo alır. Bilinen en sağlıklı kilo alma ve kilo verme yöntemi spordur. Çok çeşitli spor dalları içerisinde başkalarıyla birlikte yapılan sporlar daha tercih edilendir. Tek başına yapılan spor yapmak için kendini zorlamak pek çok insana güç gelir.
Spor yapmak kalbin ve akciğerlerin daha iyi çalışmasını sağlar. Spor yapmak solunum organlarını ve kasları kuvvetlendirir. Spor vücudun erken yaşlanmasını önler.
Ayrıca önceki senelerde olduğu olduğu gibi, İl Spor Merkezlerine katılacak çocuk ve gençlerimizden yüzme branşı hariç herhangi bir ücret alınmayacak. Spor dalları itibariyle il spor merkezlerine katılan çocuk ve gençlerimizin lisanslı olarak spor yapmaları teşvik edilerek spor kulüplerine yönlendirilecektir.” Diye belirtti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder