16 Mayıs 2015 Cumartesi

KKYDP KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ 10.ETAP BAŞVURULARI
  BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; ilde ki Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Özel Sektör Temsilcileri, Belde Belediye Başkanları, Muhtarlar ve tarımsal yatırım yapmak isteyen müteşebbisler katıldı.
 Toplantının açılışında İl Müdürü Murat TÜRKMEN, “eskiden ekonomik yatırımlar başvuruları yatırımcıların hazırlamış oldukları projeler ile il müdürlüğümüze doğrudan ve şahsen elden teslim etmek suretiyle yapılabiliyordu. Ancak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı  Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2015/16) gereğince artık elektronik ağ üzerinden yapılıyor, 
 Yatırımcılarımız gerek proje hazırlama süresinde, gerek evrak hazırlama sırasında ve gerekse elektronik ağ üzerinden başvuru yapmadan önce her türlü teknik desteği il müdürlüğümüz teknik personellerinden alabilirler”. Dedi.

Daha sonra Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Adem İĞDELİ tarafından 10. Etap Ekonomik Yatırımlar ile ilgili bir sunum gerçekleştirilerek katılımcılara bilgiler verildi. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı  Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2015/16) 30 Nisan 2015 tarih ve 29342 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğ kapsamında başvurular 29 Mayıs 2015 tarihine kadar elektronik ağ üzerinden yapılabilecektir. Yatırım konularını gerçekleştirmek üzere hazırlanacak proje başvuruları gerçek ve tüzel kişiler (kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri) tarafından yapılabilecektir.
Başvuru sahibinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olması ve tüzel kişiliklerin kuruluş tüzüklerinde veya ana sözleşmelerinde belirtilen faaliyet alanları ile ilgili yatırım konularına başvurmaları gerekmektedir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder