27 Mayıs 2015 Çarşamba

NİTSO TARAFINDAN ‘TEMEL DIŞ TİCARET VE ULUSLAR ARASI TİCARETTE İSTİHBARAT’ EĞİTİMİ VERİLDİ
20-24 Mayıs 2015 Tarihleri arasında Ahiler Kalkınma Ajansı ile Niğde Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Sertifikalı Temel Dış Ticaret ve Uluslar arası Ticarette İstihbarat eğitimi NİTSO da gerçekleştirildi.
Niğde’de ihracat yapma isteğinde olan veya halihazırda ihracat yapmakla birlikte dış ticaret süreçleri ile ilgili bilgi dağarcığını genişletmek ve pazar payını artırmak isteyen firmalara yönelik olarak düzenlenen uygulamalı Dış ticaret eğitimi dört gün süreyle NİTSO Eğitim Salonu’nda yapıldı. Eğitmenliğini Doç. Dr. Murat CANITEZ ve Yaman KOÇ’un yaptığı eğitimde katılımcılara dış pazarlarda müşteri bulma yöntemleri - uluslararası ticaret ve pazarlama, dış ticarette yazışma teknikleri ve uygulamaları, dış ticaret sözleşmeleri ve uyulması gereken kurallar, örneklerle akreditif açılma süreci; akreditif okuma ve uygulama, uluslararası ticari belgeler, kullanış biçimleri ve uygulamaları, ihracat mevzuatı ve ihracatın uygulamaları ile simülasyonu,  ihracatta teklif hazırlama, fiyatlandırma, ihracatta fiyatlandırma stratejileri, uluslararası ticaretin finansmanı, dahilde ve hariçte işleme rejimleri gibi konularda, yer yer uygulamalı önemli bilgiler aktarıldı.
Konuyla ilgili bilgiler veren Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket KATIRCIOĞLU, “İl olarak 2015 yılını dış ticaret alanında ciddi bir ivme kaydettiğimiz bir yıl olarak tamamlamak istiyoruz. Bilindiği gibi Niğde Gümrük Müdürlüğümüzün açılması Diğer taraftan, ihracat yapmak isteyen ancak bilgi ve pratik eksikliği nedeniyle yapamayan üyelerimizi birer ihracatçı yapabilmek için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyoruz.  Periyodik yaptığımız eğitimlerin bir yenisini daha gerçekleştirdik. Bu sefer katılım daha fazla oldu. Firmalarımızda da ihracat isteği olduğunu görüyoruz. Bu memnuniyet   verici bir durum. Önümüzdeki dönemlerde bu çalışmalarımız yoğun biçimde devam edecek” şeklinde konuştu




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder