29 Temmuz 2015 Çarşamba

ALADAĞLAR’DA ULUSLARARASI 
SKY TRAİL ARAZİ KOŞUSU DÜZENLENİYOR


Niğde Aladağlar Milli Parkı’nda, Demirkazık Dağı çevresinde koşulacak Türkiye’nin ITRA (Uluslararası Trail Koşuları Birliği) sertifikalı ilk yüksek irtifa ultra maraton koşusu Aladağlar Sky Trail, RaidLight® markasının isim sponsorluğunda 15 Ağustos 2015’te düzenleniyor.
Niğde Valiliğince Kapadokya’ya gelen 3 milyon civarındaki turistin bir kısmını turizm çeşitliliği oluşturarak Kapadokya yanında Niğde iline de ziyaretleri noktasındaki çalışmalar devam ederken bu çalışmalara olumlu bir katkı da Kapadokya Argeus Seyahat Acentası’ndan geldi.
Kapadokya Argeus Seyahat Acentası ile Niğde Demavend Travel ve Niğde Dijon Travel şirketlerinin müşterek çalışmaları ile Aladağlar’da yapılacak olan uluslararası sky trail koşusuna 9 ülkeden toplam 160 sporcu katılıyor.
Kayıtlar açıldığı andan itibaren 8 saat içerisinde tüm kayıtların dolduğu koşu için mevcut katılımcı 160 kişi olup, ayrıca da koşuya katılmak için başvuru yapıp kayıtların dolması nedeniyle bekleyen 250 kişilik de bekleme listesi oldu.
Sporcular, Aladağlar’ın görkemli doruklarından ve buzul göllerinden geçen RaidLight® Aladağlar Sky Trail koşusunda büyük bölümü 2000 m irtifanın üzerinde olan 45 km uzunluğundaki bir patikada koşacaktır.
 Demirkazık Köyü’ndeki ORDOS Nevzat Öntaş Dağevi’nden başlayacak koşu, 3700m yüksekliğindeki Emler Zirvesi ve 3200 m yüksekliğindeki Yedigöller Platosu’ndan geçtikten sonra, Maden Boğazı geçidi üzerinden tekrar Demizkazık Köyü’nde son bulacaktır. Sporcular bu zorlu parkuru 12 saatte bitirmeye çalışacaklar ve toplam 3000 m tırmanış ve iniş gerçekleştireceklerdir.
Amerika, Yunanistan, Ukrayna, Bulgaristan ve daha birçok ülkeden gelen katılımcıların olduğu Aladağlar Sky Trail koşusu Türkiye’de maraton mesafesinden uzun ilk sky trail koşusudur. Koşu, hem maraton mesafesinden uzun oluşu hem de uluslararası katılımcı yoğunluğu ile ilimiz turizmine yeni bir ivme kazandırması yönünden önem arz etmektedir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder