30 Temmuz 2015 Perşembe

NİĞDE DE SOKAK DÜĞÜNLERİ VE PATLAYICI MADDE YASAĞI

NİĞDE VALİLİĞİ VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ GEÇEN YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA ÇEVREYİ RAHATSIZ ETTİKLERİ İÇİN , ŞİKAYETLERİN ARTMASI SEBEBİ İLE SOKAK DÜĞÜNLERİNİ VE PATLAYICI MADDE KULLANIMINI YASAKLADI.                                            
YASAĞA RAĞMEN HAFTA SONLARI  İKİ GÜN BANGIR BANGIR SOKAK DÜĞÜNLERİ , SÜREKLİ KORNA ÇALAN DÜĞÜN KONVOYLARI VE HAVAİ FİŞEK PATLATMASI  HİÇ EKSİK OLMUYOR. BİR İLE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER MEYDANA GELİYOR.
Bu sebeplerden dolayı Niğde Valiliği Basın Açıklaması yayınladı :
"Düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması ve bayramlarda silah ve patlayıcı maddelerin kullanılmasının, yüksek sesle müzik yayını yapılmasının, cadde ve sokakların trafiğe kapatılmasının vatandaşlarımızın şikâyetlerine, korku, kaygı ve tedirginliğine sebep olduğu gibi silah ve patlayıcı maddelerin kullanımı sonucu telafisi mümkün olmayan yaralanmaların hatta ölümle sonuçlanan üzücü olayların meydana geldiği bilinmektedir.
Mutluluk ve sevinçlerin bir başkasının üzüntüsünün olmaması, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla İçişleri Bakanlığınca gerekli tedbirlerin alınması istenmiş olup, bu kapsamda belirtilen etkinliklerde silah, patlayıcı madde kullanılması, çevreye rahatsızlık verilmesi ve konvoy oluşturulması için gerekli tedbir ve denetimler yapılmakta, aksine davranışlarda bulunanlar hakkında gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder