2 Eylül 2015 Çarşamba

Hayırsever Sayde ve Mahmut TEK´ten Eğitime Anaokulu Desteği

HAYIRSEVER VATANDAŞ ANAOKULU YAPTIRIYOR
Niğdeli Hayırsever iş adamı Mahmut Tek okul yaptırmak için Niğde Valiliği ile protokol imzaladı.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol törenine Vali Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mustafa Yiğit, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ile hayırsever Vatandaş  Mahmut Tek ve eşi Sayde Tek katıldı.
Niğde Fertek doğumlu , halen Adana’da yaşayan Mahmut Tek ve Eşi Sayde Tek 100 öğrencili, 4 derslikli anaokulu yaptırmak için 500 bin TL hibe verdi.
Anneden babadan kalma bir miras olmadan sadece kendi çalışmaları ile kazandıkları parayla bir hayır yaptırmak istediklerini, bunu çok önceden planladıklarını ve bunu kendi memleketleri olan Niğde’de yapıyor olmaktan duydukları mutlulukları dile getiren Tek çifti, 1 kız çocukları olduğunu ve onun da bu durumdan çok memnun olduğunu ifade ettiler.
Törende konuşan Vali Kılıç, “ Hayırsever Vatandaşlarımız serveti bankalarda çok önemli limitleri aşmış olan birileri değil, karşımızda zengin birisi yok. Mahmut Bey ve eşi ülkeye hizmet etmek istiyorlar ve sınırlı varlıklarının önemli bir bölümünü getirip bize veriyorlar. Bunun bir örnek olmasını, diğer insanlara maddi durumu iyi olanlara örnek olmasını temenni ediyorum. Çünkü biz artık örgün eğitimde belli bir kaliteyi yakaladık. Kişi başına derslik noktasında Türkiye de Milli Eğitim Bakanlığının koyduğu çıtanın üzerindeyiz. Yani derslik başına 22-23 civarlarında öğrencimiz düşüyor. Örgün eğitimde çok iyi durumdayız. Okul öncesi eğitimi de artık dizayn etmeye uğraşıyoruz. Burada 02-06 yaş arasını olabildiğince eğitime çekmek ve okula tutmaya uğraşıyoruz. Bunun için malumlarınız Niğde Valiliği olarak yürüttüğümüz farklı projeler var. Bu projenin bir tarafından tutan değerli büyüklerimize, hayırsever annemize ve babamıza çok teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
Tören protokol sözleşmesine imzaların atılmasıyla sona erdi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder