14 Kasım 2015 Cumartesi

Çimsa  Anasınıfı Yenilemelerine Devam Ediyor

Çimsa Niğde Çimento Fabrikası Geleneği Bozmadı. Fabrika tarafından geleneksel hale getirilen anasınıfı yenilemeleri bu yıl da devam etti.
Çimsa Niğde Çimento Fabrikasınca sosyal sorumluluk projeleri kapsamında her yıl gerçekleştirilen anasınıfı tefrişatları bu yıl kapsam biraz daha genişletilerek Merkez Yeşilova İlkokulunun ısıtma sistemi, genel bakım ve onarımı ile anasınıfı yenilemesi yapıldı.
Yeşilova köy okulunda 1 anasınıfı ve ilkokul düzeyinde 1-3 ve 4. Sınıf örencilerinin bulunduğu sınıf onarıldı. Okulun ısıtma sistemi yenilenerek kalorifer tesisatı döşendi.
13 Kasım 2015 Cuma günü okul bahçesinde yapılan açılış törenine Niğde Vali Vekili Abdullah Uçgun, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa BAYRAK, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Demirtaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, daire amirleri, köylüler ve öğrenciler katıldı.
Yeşilova Köy Muhtarı Metin Erdem okulun ve anasınıfının tadilatında emeği geçen Çimsa Niğde Çimento Fabrikası Müdürü ve çalışanlarına teşekkür etti.
Açılış töreninde konuşan Çimsa Niğde Çimento Fabrikası Müdürü Adnan Güven, ‘Çimsa, yaşadığımız toplumun yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunması amacıyla çalışanlarımıza, ailelerine, faaliyette bulunduğumuz topluma hizmet etmek için bir takım faaliyetler sürdürüyor. Çocuklarımız bizim, dolayısıyla ülkemizin geleceğidir. Geleneksel olan 2010 yılında Alihoca köyüyle çıktığımız bu yolda Eminlik, Bademdere, Hüsniye, Çarıklı ve son olarak Yeşilova köyü olarak toplam 6 köy okulu tadilat ve modernizasyonunu yaptık’ dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar , Çimsa Niğde Çimento Fabrikasına ve emeği geçenlere teşekkür ederek Çimsa ve Niğde Çimento Fabrikasının Niğde´ye müstakil bir okul yapmalarını istediğini ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar konuşmasının devamında; ‘Hepimiz biliyoruz ki en iyi yatırım eğitim ve insana yapılan yatırımdır. Çimsa Yeşilova köy okulumuzu tamamen onarmış ve öğrencilerimizin hizmetine sunmuştur. Buradaki öğrencilerimiz bu yapılanlara karşı çalışarak sizleri mahcup etmeyecektir. 296 nüfuslu köy ve mütevazi bir okulda bulunuyoruz. Anasınıfımızda 13 öğrenci, ilkokulda 1-3 ve 4. Sınıfımızda 14 öğrencimiz bulunmaktadır. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ederim, dedi.
Törende konuşan Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, ‘birleşmiş bir sınıfta okuyarak burada bulunmanın bir nostaljisini yaşıyorum. Birleşmiş sınıflarda okuyan birçok öğrencinin velisi hep hayıflanır neden bizim çocuklarımız ayrı sınıflarda okumuyor’ diye. Ancak benim en güzel anlarım birleşmiş sınıfta geçti; dedi.
Konuşmalardan sonra protokol üyelerince projede emeği geçenlere plaketler ve öğrencilere hediyeler sunuldu. Okulun açılış kurdelesi kesilerek okul hizmete açıldı. Öğrenciler sınıflarına koşarken protokol üyeleri de anasınıfı öğrencileri ile boyama yaptılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder