17 Kasım 2015 Salı

 MİLLETVEKİLİ GÜRER  “ELMANIN HALİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ”
      NİĞDE CHP MİLLETVEKİLİ ÇAMARDI İLÇESİ BADEMDERE KÖYÜNDE YER GÖK HERTARAFIN MEYSU FABRİKASINA SATILACAK ELMA İLE DOLU OLMASINA ŞAŞIRDI.
    HAVALARIN UZUN SÜRE SERİN OLMASI ELMALARIN BÜYÜMESİNİ VE RENGİNİN KIZARMASINI ENGELLEDİ. TÜCCARIN ALMADIĞI ELMALAR MEYVE SUYU FABRİKASINA SATILIYOR.
        Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer elmanın gereği gibi değerlendirilmemesinin Niğde ilinde nerede ise bir kabullenme olduğuna dikkat çekerek “elma suyu fabrikaları da olmasa elma üreticisi tümden perişan olacak”dedi.
       Niğde ürettiği hiçbir ürünün gereği gibi değer bulamadığı bir il özelliğini koruduğunu ifade eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “elma ile özdeş Niğde iline otuz yıldır elmayı çok amaçlı işleyecek bir tesise dahi yapılmaması da düşündürücü” dedi.
      Elma üreticisinin yaptığı masrafı kurtarmak amacı ile maliyet ya da altında ürününü satmak zorunda kaldığını kaydeden Gürer, Niğde de  damlama sulama ile büyük elma bahçelerinin oluştuğunu, ancak  dededen kalma elma bahçelerinin de azımsanmayacak bir varlığının olduğunu anımsattı. Elmaların bu yılda  büyük bölümünün  elma suyu olmak üzere toplandığını, yeterli depolama olanağı olmayanların ürünlerini tez elden sattıklarını söyleyen Gürer, stoklayanların da fiyatın yerini bulmasını düşünürken bir miktarının da doğal olarak zayi olduğunu da ifade etti. Niğde tarımsal ürünler için ciddi sanayinin doğması adına çalışmalar yapılması ve  devlet desteği sağlanmasının da altını çizen Ömer Fethi Gürer, Niğde  tarıma dayalı yatırımların yetersiz kaldığının da  artık farkına varılması gerektiğini ifade etti.
      Bademdere Köyünde meydanın elma toplama merkezine dönmesi ile oluşan durumun Niğde için elmanın halini anlatan önemli bir örnek olduğunu söyleyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bu manzara dahi Niğde için yapılmayanların önemli bir görüntüsüdür”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder