25 Kasım 2015 Çarşamba

İl Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim YAŞAR 'ın 
TEOG 1. Dönem Ortak Sınav Basın Açıklaması
Sevgili Öğrenciler;

25- 26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları sizin için büyük önem taşımaktadır. Sevgili öğrencilerimiz, sınavlarınızın sorunsuz geçmesi için gerekli bütün tedbirler İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizce alınmıştır. İlimiz genelindeki bütün ortaokullarımızda ortak sınavlar yapılacaktır.
Sizler normal olarak okulunuzda, kendi sınıfınızda, arkadaşlarınızla yıl içerisinde derslerinizde olduğunuz yazılı yoklamanın bir benzeri olan sınavlara tabi tutulacaksınız. Bu sınavlardan alacağınız notlar ve okuldaki başarılarınızın da katılımı ile bir üst okullara yerleşmiş olacaksınız.
 Ancak bu sınavı hayatınızın dönüm noktası olarak algılayarak ölüm kalım savaşına dönüştürmemeniz gerekir. Bu sınav gününü diğer günlerdeki bir yazılı sınav gibi değerlendirmeniz gerekir ve zaten bu sınavda aldığınız puanlar aynı zamanda yazılı yoklamalarınızın yerine geçecektir.
Unutulmamalıdır ki, kendine güven başarının anahtarıdır. Yanlış düşüncelerle başlanılan her çalışma başarısızlığa yol açar. Sınav süresi verimli ve dengeli kullanılmalı, öncelikle sizin için kolay sorular cevaplandırılmalı, çözülemeyen sorular bırakılıp diğerlerine geçilmelidir. Daha sonra zaman yetmesi durumunda tekrar dönülmeli ve sorular çözülmeye çalışılmalıdır. Mutlaka sınav görevlilerinin uyarılarını dikkate almanız sizlerin yararına olacaktır.
Saygıdeğer Veliler;
Bu sınavların çocuklarınız için bir ölüm-kalım meselesi olmadığını, yararlanılması gereken bir fırsat olduğunu, bu fırsat kaçırılsa bile hayatta başka fırsatların onu beklediğini, bir kapı kapanırsa başka bir kapının açılacağını bilmeniz gerekir.
Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sınav ile ilgili gerek eğitsel, gerekse güvenlik anlamında bütün tedbirler alınmış olup bu noktada endişelenmenizi gerektirecek bir husus kalmamıştır.
Öğrencilerimize başarılar diler, sınavın bütün öğrencilerimiz ve aileleri için hayırlı sonuçlar getirmesini dilerim.



                                                                                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder