19 Kasım 2015 Perşembe

NİĞDE DE OKUL SPORLARI BAŞLIYOR
Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN , Sporun önemini ve her kesimden insanın uyacağı kurallardan söz ederek , açıklamalarda bulundu.
“Okul Sporlarının amaçları olarak; öğrencilere sporu tanıtmak, öğrencilerin boş zamanlarını sosyal aktivite yaparak geçirmelerini sağlayarak zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak, spor kültürü oluşturmak, bedenen de sağlıklı bireyler yetiştirmek, resmi spor yarışmalarını festivallere dönüştürmek, aileleri bu etkinlikler içerisine katmak, okul spor organizasyonlarını sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklerken spor kültürü oluşturulmasına katkıda bulunmak, okullarda spor kültürü ile gençlik ve spor etkinliklerini yaygınlaştırmak ve geliştirmek, beden eğitimi ve spor faaliyetlerinin gelişip yaygınlaşmasını sağlamak, ülkemizin tüm çocuklarının sporun evrensel değerleri içerisinde barış ve kardeşlik duyguları içerisinde spor yaparak birlikteliği sağlamaktır.
Sporun tarafları olarak antrenörler, sporcular, taraftarlar, hakemler, spor yöneticileri, spor yazarları ve sporla ilgili tüm kişilerin davranışları etik ilkelere uygun olmalıdır. Bu açıdan bakıldığında sporda uyulması gereken etik ilkeler şunlardır; Sporcular araç değil, amaç olarak görülmelidir. Spor karşılaşmalarında sportif amaçlara ulaşmak, yarışmaların sonuçlarından çok daha önemli olmalıdır. Elde edilecek başarı vb. etmenler sporun amacının önüne geçmemelidir. Kullanılan ekipmanlar, süreçler ve spor kuralları, sporla ilgili tüm tarafların güvenliğini sağlayacak nitelikte olmalıdır. Müsabakalar adil olmalıdır.
Spor etkinliklerine kimlerin katılacağına ırk, inanç, cinsiyet veya toplumsal konuma göre değil, yetenek ve güdülenme durumuna göre karar verilmelidir. Spor etkinlikleri katılımcıların güvenliğini sağlayacak biçimde olmalıdır. Sporcuların sağlığı ve güvenliği, antrenörler, hakemler ve yöneticiler tarafından takım başarısından daha önemli sayılmalıdır. Sporcular rakiplerine zarar verecek kasıtlı eylemlerden kaçınmalıdırlar. Günümüzde sporda karşılaşılan en önemli etik problemlerden biri şiddettir. Sporda Etik, her türlü spor faaliyeti yapılırken temel ahlaki değer ve kurallar ölçüsünde davranmayı, spor yaparken de doğru olmayı gerektirir.”
Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN “spor faaliyetlerinin gelişip yaygınlaşmasını sağlamak, ülkemizin tüm çocuklarının sporun evrensel değerleri içerisinde barış ve kardeşlik duyguları içerisinde spor yaparak birlikteliği sağlamaktır”. Diyerek tüm sporculara başarılar dileyerek sözlerine son verdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder