14 Kasım 2015 Cumartesi

NİĞDELİ AVUKAT ADAYLARINA MÜJDE
FEYZİOĞLU NİĞDELİ AVUKAT ADAYLARINA MÜJDEYİ VERDİ

-Staj eğitimi için geldikleri Ankara’da Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’nu ziyaret eden Niğdeli avukat adayları Feyzioğlu’ndan staj kredisine zam yaptıkları müjdesini aldılar.
Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen eğitim programına katılmak üzere Ankara’da bulunan Niğde Barosu’na kayıtlı avukat adayları, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nu da ziyaret etmeyi ihmal etmediler. Feyzioğlu ziyarette, genç avukat adaylarına staj kredisinde zam yaptıkları müjdesini verdi. 13 yıldır tahsil edilemeyen staj kredisi alacaklarını tahsil ettiklerini anlatan Feyzioğlu, bu sayede stajyer avukatlara ödenen krediye yıllar sonra zam yapıldığını söyledi.
Türkiye Barolar Birliği, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, staj kurulları bulunmayan veya staj eğitimi yapılamayan baroların stajyerlerine de olanak sağlamak amacıyla eğitim programları düzenliyor. Barolar Birliği son olarak Niğde Barosu’na kayıtlı stajyer avukatları Başkentte ağırladı.
48 SAAT SÜREN EĞİTİME KATILIYORLAR
Bir hafta süren program boyunca Türkiye Barolar Birliği’nde misafir olan genç avukat adayları, uygulanan program çerçevesinde, günde 8 saat olmak üzere toplam 48 saat kesintisiz eğitim alıyorlar. Stajyer avukatlar, “Hukuki Metinlerde Türkçenin Doğru Kullanımı”, “Dijital Çağda Avukatlık”, “Hitabet ve Beden Dili” gibi eğitimlere de katılan genç avukat adayları, mesleki eğitimin yanı sıra, sosyal ve kültürel aktivitelere de katılıyorlar.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu da genç meslektaşlarını ağırlamaktan son dere mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: “Bir avukata, bilgisi, donanımı oranında itibar edilir. Bu nedenle avukat adaylarının aldıkları eğitim, sonraki meslek yaşantılarında son derece kritik önem taşıyor. Bu düşüncelerle yola çıkardığımız staj eğitiminde Türkiye’nin her yerinden, hepsi bir birinden değerli genç meslektaşlarımızı Türkiye Barolar Birliği çatısı altında ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyoruz.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder