31 Ocak 2015 Cumartesi

T.C.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAV İLANI

T.C. İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına 60 (altmış) kaymakam adayı alınacaktır.

Sınava Başvuru Şartları
·         Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak.
·         1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A ile 657 sayılı DMK’nın 48/A maddelerinde yer alan şartlara haiz olmak.
·         01 Ocak 2015 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak (01.01.1980 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).
·         Askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
Sınavın Tarihi ve Süresi
·                     Sınav, 28 Mart 2015 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınav, saat 09.30’da başlayacaktır.
·         Sınavda sorulacak en az soru sayısı ve cevaplama süresi: 50 soru için 120 dakika (değişebilir)
Sınavın İlanı ve Başvuruların Alınması

·        Adaylar başvurularını, 05-18 Şubat 2015 tarihleri arasında herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.   
NİĞDE EMİTT FUARINDA TANITILDI

22-25 Ocak tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 71 ülke, 4 bin 500’ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını açtı.

EMITT Fuarı’nın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TYD Başkanı Murat Ersoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Turizm Atölyesi Direktörü Tülin Ersöz, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, yabancı ülkelerden gelen turizm bakanları ve çok sayıda turizm profesyoneli katıldı. Açılışta konuşan Fuar Direktörü Hacer Aydın fuarın kısa sürede dünyanın en büyük 5. turizm fuarı konumuna geldiğini belirterek katılımcı ve sponsorlara teşekkür etti.

9. su düzenlenen fuarda Niğde tarihi ve kültürel dokusu katılımcılara tanıtıldı. İlimizin tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve kültürel dokusunu başarıyla yansıtan standımız, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Stantta Niğde ilinin dikkat çekici 30 tane görseli yansıtılarak Niğde’nin önemli eserleri tanıtıldı. Ayrıca yaklaşık olarak 14-15 bin civarında kitap, broşür, tanıtım CD’si ve materyal dağıtılarak ilimiz hakkında bilgi verildi.


ULUKIŞLA DEMİR YOLUNDA MERKEZ KONUMDA OLACAK

Hızlı Trenin geçeceği Ulukışla ilçesi 4 farklı hattın birleştiği demir yolu merkezi konumuna gelecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Hızlı trenin İç Anadolu'dan Güney'e, buradan da Habur'a kadar uzayacağını 4 farklı hattın Niğde'nin Ulukışla ilçesinde buluşturulacağını, Ulukışla'nın demir yolunda merkez konumuna geleceğini belirtti.

 Bilindiği üzere yapılan planlamaya göre Hızlı Tren hattı Niğde topraklarında sadece Ulukışla ilçesinden geçecek. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan en son yaptığı açıklamaya göre Ulukışla'dan hızlı trenin geçmesinin yanında ilçe merkez istasyon olacak. İstatistiklere göre, bir yerleşim bölgesine hızlı trenin katkısının havaalanından daha fazla olduğu belirtiliyor. Ulukışla'nın merkez istasyonu olmasından dolayı Ulukışla ekonomisi ve sosyal gelişimi büyük ölçüde etkilenecek.


NİĞDE BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRÜ METİN BİTİM'İN
BASIN AÇIKLAMASI

ÖLÇÜ VE TARTI ALETİ KULLANICILARININ DİKKATİNE
   
          Ticari faaliyette kullanılan tüm ölçü ve tartı aletlerinin 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği belirli aralıklarla muayene ve damgalarının yaptırılması zorunludur.
          Bu muayene ve damgalama süresi; tüm tartı aletleri, Akaryakıt-LPG sayaçları, taksimetre sayaçları, kütle ölçüleri, hacim ölçekleri sayaçları için 2(iki) yıl, Elektrik, Su ve Gaz sayaçları için 10(on) yıldır.  Bu süreyi dolduran ölçü aletleri için 28 Şubat 2015 tarihine kadar ilgili kuruma müracaat edilmesi gerekmektedir.        
           Akaryakıt-LPG sayaçları, taksimetre sayaçları, maksimum kapasitesi 2000 kg’ dan fazla olan tartı aletleri, Elektrik, Su ve Gaz sayaçları için Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne,
           Masa terazileri, kapasitesi 2000 kg’a kadar olan tartı aletleri, hacim ölçüleri, 5 kg’ a kadar (5 kg dahil) hassas olmayan kütle ölçüleri, Asma teraziler, İbreli teraziler, Tek kollu kantarlar, Uzunluk Ölçüleri için Niğde Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluğuna,
          Hassas teraziler,  çıktı verebilme veya elektronik cihazlarla bağımlı çalışabilme özelliğine sahip elektronik tartı aletleri ve otomatik tartı aletleri için Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen Yetkili Muayene Servislerine, 
28 Şubat 2015 Tarihine Kadar Müracaat Edilmesi Gerekir.
Damga süresi dolan ölçü aleti için bu süre içinde müracaat etmeyen veya damgasız ölçü aleti kullananlara her bir ölçü aleti için 1.674,00 TL idari para cezası uygulanacaktır.
   Ölçü aleti kullanıcılarının mağdur duruma düşmemeleri için süresi içerisinde ilgili kuruma müracaat etmeleri gerekmektedir.


                                                                                                                                 





Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları, 2014

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre

Türkiye nüfusu 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 77 695 904 kişi oldu


Kırıkkale nüfusu 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 271 092 kişi oldu.

Aksaray nüfusu 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 384 252 kişi oldu.

Niğde nüfusu 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 343 898 kişi oldu.

Nevşehir nüfusu 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 286 250 kişi oldu.

Kırşehir nüfusu 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 222 707 kişi oldu

CİNSİYETE GÖRE NÜFUS-2014

31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla Türkiye
Nüfusu 77 695 904 kişidir.
Nüfusumuzun; 38 984 302’sini (%50,2) erkekler, 38 711 602’sini (%49,8) kadınlar oluşturmaktadır. Türkiye'nin 2014 yılındaki nüfusu belli oldu. Buna göre, yıl sonunda nüfus 77 milyon 695 bin 904 kişi oldu.
Türkiye nüfusu 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 77 milyon 695 bin 904 kişi oldu.
TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de ikamet eden nüfus 2014 yılında, bir önceki yıla göre 1 milyon 28 bin 40 kişi arttı. Erkek nüfusun oranı yüzde 50,2 (38 984 302 kişi), kadın nüfusun oranı ise yüzde 49,8 (38 711 602 kişi) olarak gerçekleşti.
Türkiye’nin yıllık nüfus artış hızı
Yıllık nüfus artış hızı 2013 yılında yüzde 13,7 iken, 2014 yılında yüzde 13,3 oldu.


Senatodan 'Niğde Havaalanı İstiyor' Kampanyasına Destek


Niğde Üniversitesinin senato üyeleri "Niğde Havaalanı İstiyor" isimli imza kampanyasına destek verdi.

Niğde Üniversitesi Senatörleri senato toplantısının ardından Niğde Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde başlatılan "Niğde Havaalanı İstiyor" isimli imza kampanyasına destek vermek amacıyla gazeteciler cemiyetinin Dr. Sami Yağız Caddesi'nde kurduğu kampanya standına gitti.
Senato üyeleri imza atarak kampanyaya destek verdi.

Ziyarette, havaalanının yapılması için başlatılan kampanyaya gereken desteğin verileceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Adnan Görür: "Havaalanın olmaması Niğde'nin büyük kazanımları elinden kaçırmasına neden oluyor. Bu da üniversitemize doğrudan zarar vermektedir" dedi.
Rektör Görür, 2015 yılı itibariyle öğrenci sayısının 22 bini aştığını belirterek, "Üniversite bünyesinde açılan kongre ve kültür merkezinde büyük organizasyonlar gerçekleştirilecek duruma geldi. Niğde'nin en büyük eksikliği havaalanı olacak. Havaalanı sorunu çözüldüğü takdirde çok daha büyük organizasyonlar, sempozyumlar ve bilimsel toplantılar yapılabilecek. Havaalanının olmaması bizim önümüzde ciddi bir engel" dedi.

Çevre illerdeki havaalanlarının kullanılmasında zorluk yaşandığını sözlerine ekleyen Rektör Görür, "İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerden gelen insanlar, Kayseri ve Adana'daki havaalanlarını kullanmak zorunda kalıyor. Oradan Niğde'ye karayoluyla gelmeleri zaman kaybına yol açıyor. Kısacası havaalanın olmaması Niğde'nin büyük kazanımları elinden kaçırmasına neden oluyor. Bu da üniversitemize doğrudan zarar vermektedir" ifadelerini kullandı.



ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT YOK

Kom Şube Müdürlüğünce Niğde  ili genelinde Uyuşturucu Madde Bulunduran Kullanan ve Ticaretini Yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında il merkezinde 18.01.2015 günü saat: 00,40 sıralarında Mersin ilinden Niğde iline gelen yolcu otobüsü durdurulmuş, yolculardan O.A isimli şahıstan daralı 1 gram eroin maddesi,  SSÇ B.P isimli şahıstan 99 adet uyuşturucu veya uyarıcı madde olduğu değerlendirilen hap ele geçirilmiştir.
 Yapılan soruşturma kapsamında ele geçirilen hapların H.K isimli şahsa ait olduğu tespit edilmesi üzerine, alınan arama kararına istinaden H.K isimli şahıs yakalanmış, ikametinde ve 66….plakalı aracında yapılan aramada, 22 gram esrar maddesi, 1,20 gram kenevir tohumu, 1 adet av tüfeği ve 6 adet fişek ele geçirilmiş, yapılan çalışmaların devamında söz konusu şahıslara ait daralı 935 gram esrar maddesi Amasya ilinde ele geçirilmiştir.
Şüpheli H.K Niğde C. Başsavcılığına sevk edilmiş olup, 18.01.2015 günü çıkarıldığı mahkemece TUTAKLANMIŞTIR.





AK Parti’de Bürokrat Ağırlıklı Liste Hazırlığı

2015 genel seçimlerine az bir zaman kala, AK Parti'nin mevcut milletvekillerinden 3. Dönem olanların haricinde köklü revizelerinde olacağı konuşuluyor. Özellikle Yüce Divan oylaması sonucu verilen firelerin bunda etkili olduğu ve Ak Parti’nin ağırlığı bürokratlardan oluşan bir liste hazırlıklarında olduğu konuşuluyor. Kimi üst düzey bürokratların istifa ettirilerek listelere yazılacağı ve bu nedenle birçok bürokratın istifa için son 10 Şubatı bekledikleri biliniyor. Milletvekili adayı olacağı konuşulanlar arasında sürpriz isimler yer alıyor. İstifa ettirileceği konuşulan isimler arasında;
- MİT Müsteşarı Hakan Fidan- Erzurum
- Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan- İstanbul
- MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu- Trabzon
- TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu- Trabzon
- Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin- Ankara
- THY Genel Müdürü Temel Kotil - Trabzon
- Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru– İzmir
- Kamu Denetçisi Abdullah Cengiz MAKAS - Amasya
- Kırıkkale Valisi Ali Kolat - Malatya
- Edirne Valisi Dursun Ali Şahin - Düzce
- Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu - Rize
-TBMM’de Kuran Sözlüğünü hazırlayan Bürokrat Dr. Hasan Özgür Özen – Ankara
- Memur Sen kurucularından Prof. Fatih Mehmet Avşar - İstanbul
- Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu
- Partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu üyelerinden Psikiyatr Prof. Erol Göka- Denizli
- Sosyolog Prof. Mazhar Bağlı - Diyarbakır
- Anayasa Hukuku Profesörü Osman Can - İstanbul
-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri- Kenan Önalan –İstanbul
Konuşuluyor. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) aldığı karara göre, milletvekilliğine aday olmak isteyen kamu görevlileri, 10 Şubat' a kadar istifalarını verecek. AK Parti, 10 Şubat ile Mart ayı boyunca aday listelerini hazırlayacak. Nisan ayı başında listeler, YSK'ya sunulacak. Nisanın son haftasında da YSK, seçime girecek partilerin listelerini kesinleştirecek.




30 Ocak 2015 Cuma

NİĞDE'DEKİ ODALAR NİĞDE HAVAALANI İÇİN BİRLİK OLDU
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası, Niğde Ticaret Borsası, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Bor Ticaret ve Sanayi Odası, Niğde Ziraat Odası, Niğde Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Bor Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve bir çok sivil toplum kuruluşu birlik ve beraberlik göstererek “Niğde Havaalanı İstiyor” kampanyasına destek vererek imza atarak ortak bildiri yayınladılar.
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına kurum başkanları katıldı.
Topluluk adına açıklamada bulunan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, “Bizler Niğde Ticaret ve Sanayi Odası, Niğde Ticaret Borsası, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Bor Ticaret ve Sanayi Odası, Niğde Ziraat Odası, Niğde Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Bor Organize Sanayi Bölgesi müdürlüğü olarak ortak bildiri yayınlıyoruz. Niğde’mizim gelişimini, ilimize yeni yatırımcılar için cazip hale gelmesi ve bu bağlamda yatırım ve teşvik alanlarının kullanılarak mevcut sanayi ve ticaretin daha da canlandırılması. 10 bin yıllık geçmişe sahip şehrimizin tarihi ve kültürel varlıklarına erişimin kolaylaştırılarak tüm Türkiye, hatta dünya ile paylaşılması yoluyla turizm gelirlerimizin artması, marka Üniversite olma yolunda adımlarla ilerleyen Niğde Üniversitesinde öğrenci sayısı ve Akademik kadro çeşitliliği sayısının yükselmesini sağlayacak bütün gelişmeler sanayici, esnaf, çiftçi, siyasetçi ve bürokratlarımızın ortak arzusudur. Artan ticaret, sanayi ve turizm hacmiyle birlikte gelişmekte olan Zirai alt yapısı değerlendirildiğinde Niğde artık geleceğine doğru yol almak isteyen ve kabuğunu kırmak isteyen şehir konumundadır. Yüksek potansiyeliyle öncü marka şehir arzusundaki Niğde’mizin bu yoldaki en önemli adımı hiç şüphesiz büyük bir ihtiyaç olarak kabul edilen bir bölge havaalanı ile mümkündür. Potansiyel olarak 1 milyondan fazla kişiye hizmet vermesi beklenen, bölge hava alanın sadece Niğde iline değil, aynı zamanda bu bölgeye önemli katkı sağlayacağı da aşikardır. Daha önce farklı kampanyalar ile dile getirilen hava alanı ihtiyacı, şehrimizin vazgeçilmezleri arasında en ön sıraya yerleşmiştir. Bölge ve ülke ekonomisine olan potansiyel katkıları değerlendirildiğinde yapılacak havaalanı şehrin ve bölgenin tüm paydaşları tarafından arzu edilmektedir. Bu çerçevede ilimizde başlatılan “Niğde Hava alanı İstiyor” kampanyasını önemsiyor, kurumlar olarak Niğde’den tüm Türkiye’ye yayılan bu sese kulak verilmesini diliyoruz” diye konuştu.







KÜÇÜK ATLETİN BÜYÜK BAŞARISI

Türkiye Atletizm federasyonu 2015 yılı faaliyet Programında yer alan Turkcell Yıldızlar ve 16 yaş A kategorisinin salon şampiyonası 27-28 Ocak 2015 tarihlerinde İstanbul da Aslı Çakır Alptekin spor salonunda yapıldı
Rekor bir katılımla yapılan yarışmalar sonucunda Niğde ilini  400m ve 800 metrelerde temsil eden Şevval ÖZDOĞAN gurur verici bir başarı ile Niğde’yi  temsil ederek 400 metre de Türkiye şampiyonu olurken 800 metrede Türkiye 3.sü olarak büyük bir başarı elde etti.
Antrenörü Ahmet YAVUZ; “Şevval Özdoğan’ın elde ettiği dereceler bizleri çok mutlu etti gelecek için umut verici bir başarıdır. Şevval, in daha 2002 doğumlu olduğunu ve kendisinden iki yaş büyüklerle koşmasına rağmen Şampiyon olmasının yani sıra Şevval, in elde ettiği dereceler birçok Milli Takım Antrenörlerimizin dikkatini çekti. Amacımız Niğde’yi  ve Ülkemizi önümüzdeki yıllarda en iyi şekilde temsil etmek ve başarılar elde etmek olduğunu ifade etti. Bizlere her konuda yardımlarını esirgemeyen Başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Harun Turhan’a ve Şube Müdürümüz Bülent Özgüvene çok teşekkür ederim ”dedi.


DAMLA KESEK AVRUPA KUPASINDA


Türkiye Kick boks Federasyonu Başkanlığının 2015 yılı Faaliyet Programında Yer Alan Uluslararası Kick Boks Avrupa Kupası 06 – 08 Şubat 2015 tarihleri arasında Hırvatistan’da yapılacaktır. Şampiyonaya Niğde den Katılacak olan milli sporcu Damla Kesek ve Antrenörü Ali Kale’yi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan makamında kabul etti.
Turnuva Hakkında bilgi alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; “Sporcumuz Damla Kesek ’in Hırvatistan’da yapılacak olan şampiyonada ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğini temenni eder başarılar dilerim”dedi.
Niğde Belediyesinden Tiyatro Etkinliği
Niğde Belediye Başkanlığı, Kültür-Sanat etkinliklerine devam ediyor.
Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 03 Şubat 2015 Salı günü saat 19.00 da ücretsiz olarak İl Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek tiyatro gösterisine tüm Niğdeliler davet edildi.
Yakup Er’in yazıp yönettiği oyunda, Gözde Kaya, Sema Yılmaz, Arif Kuru, Ufuk Tuncer, Ferhat Kanat, Can Bıçak, Hüseyin Akgün sahne alacak. Postmodern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat sürecini örnek bir aile üzerinden anlatan ve aynı zamanda belgesel tiyatro olması sebebiyle dönemin olaylarına vurgu yapılan oyun, dramatik yapısıyla da izleyiciyi her an oyuna adapte ediyor.
İZCİLER KAYMAKAM SERİN’   ZİYARET ETTİ

ÇAMARDI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ , CEVHER GENÇLİK SPOR  VE İZCİLİK KULÜBÜ İZCİLERİ ÇAMARDI KAYMAKAMI SERİN' İ ZİYARET ETTİ.
Çamardı İlçesi İmam Hatip Lisesi Bünyesinde açılan Cevher Gençlik İzcilik Kulübü Kaymakamlığa ziyarette bulundu
Niğde il merkezinde bulunan Cevher Gençlik Spor ve İzcilik Kulübüne bağlı Çamardı Anadolu İmam Hatip Lisesi izcileri , Kaymakam MUSTAFA serin' i makamında ziyaret ettiler.
Cevher Gençlik Kulübüve Çamardı Anadolu imam Hatip Lisesi müdürlüğünce organize edilen ziyarete Çamardı Milli Eğitim Müdürü Mustafa EKE , Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdülgani ÖZKAN ve Kulüp Başkanı Fatih Mücait BOLAT ve izciler katıldı.
   Çamardı İlçesi İmam Hatip Lisesi Bünyesinde açılan Cevher Gençlik İzcilik Kulübü Kaymakamlığa ziyarette bulundu    
     Kaymakam  Mustafa SERİN ' e izciler adına Milli Eğitim Müdürü Mustafa EKE , Cevher Gençlik  Logolu kupa bardağı ve izcilik şapkası hediye ettiler.
      Kaymakam SERİN Genç izcilerden izcilik hakkında bilgiler aldı. Onlara sorular sordu. Kendisinin de bir dönem izcilik yaptığının ve izciliğin gençlerin gelişiminde önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Yapılacak her türlü çalışmalarda gençlerin yanında olacaklarını söyleyen Kaymakam Mustafa SERİN  bu tip çalışmaların yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. 
İzcilere ve diğer konuklara yapılan ikramlardan sonra ziyaret sona erdi.



AK PARTİ İL BAŞKANI ÖZDEMİR BAŞBAKAN’LA KONGRE SÜRECİNİ GÖRÜŞTÜ
Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, dün (Perşembe) akşamı Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kongre süreci hakkında özel bir görüşme yaptı.
7 Şubat 2015 günü yapılması planlanan il kongresine 2 aday resmi başvuru yapmış ve Genel Merkez’in ne karar vereceği beklenmeye başlamıştı.
Konu hakkında Başbakan Davutoğlu ile görüşen Özdemir şu açıklamalarda bulundu;
‘’Dün akşam sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile özel bir görüşme yaptık. Görüşmemizde Niğde’nin başarısını çok önemsediğini, hatta ‘beni bir Niğdeli olarak görebilirsiniz, çünkü Niğde’nin yeri bende bambaşkadır’ dediler. Niğde’yi yakından takip ettiğini ifade ettiler. Önümüzdeki seçimlerde Niğde’den 3 milletvekili desteği istiyorum. Aksaray, Nevşehir bu desteği nasıl vermişse Niğde halkının da vereceğine yürekten inanıyorum. Siz 3 milletvekili çıkarın 4.milletvekilinizde ben olayım. İl kongresine katılmayı çok arzuluyordum, lâkin yoğun program olduğu için gelemeyeceğim. Ama bunu telafi etmek istiyorum, bunun içinde en kısa zamanda Niğdeli hemşehrilerimle biraraya  geleceğim’ dediler.
İl Kongresinde tek aday olmasının Ak Parti’nin birlikteliği açısından önemli olduğunu vurguladı sayın Başbakanımız, bu yüzden adayın tek olmasını ifade ettiler. Şu ifadeyi de kullandı Başbakanımız ‘Diğer kardeşimiz Yaşar beyde siyasi tecrübesi olan biri. Onunda tecrübeleri parti için önemli, ama tek adayla gitmek Ak parti’ye yakışan bir tavır. Bu yüzden Emrah Özdemir kardeşimizin kongrede seçime tek aday olara girmesi ve güçlenerek çıkması bizim için önemli.’
2015 seçimlerinde halkımızın bize vereceği destek ve güçle çok büyük işler başaracağız. Bu yüzden Niğde halkımıza özellikle selamlarımı gönderiyor, onların desteğinin büyük olacağı inancımın tam olduğunu ifade etmek istiyorum’ dediler.
Başbakanımızın bu ifadelerinden sonra bizde Ak Parti teşkilatı olarak elimizden gelen gayretin fazlasını göstermeye çalışacağız. Yaşar Ataç ağabeyimizde her zaman bizim için değerli ve önemli bir konumdadır. Hepimiz Ak Parti’nin başarısı için buradayız. Amacımız Niğde’nin ve Türkiye’nin daha da gelişmesi ve güçlenmesidir. İl kongremizin şimdiden hayırlara vesile olmasını Rabbimizden temenni ediyorum. Bugün bu görevi bize tevdi eden sayın Başbakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum’’ dedi .


29 Ocak 2015 Perşembe

OKUL SPORLARI HENTBOL GENÇ KIZ VE ERKEK MÜSABAKALARI SONA ERDİ
2014-2015 Okul Sporları Genç Erkekler ve Kız Hentbol müsabakaları oynanan final müsabakaları ile sona erdi. 7 okul takımının katıldığı Genç Erkekler müsabakalarında çekişmeli maçlar sonucunda finale kalan Bor Toki Anadolu Öğretmen Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi arasında oynandı. Final müsabakasını Bor Toki Anadolu Öğretmen Lisesi kazanarak ilimizi grup müsabakalarında temsil etmeye hak kazandı. Yapılan müsabakalar sonucunda;
1-            Bor Toki Anadolu Öğretmen Lisesi
2-            Ticaret Meslek Lisesi
3-            Edikli Çok Programlı Lisesi
4-            Çiftlik Çok Programlı Lisesi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN müsabakalara katılan sporcu ve öğretmenlere hentbol branşına vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederek dereceye giren sporculara başarılar diledi. İlimizi grup müsabakalarında temsil edecek olan Bor Toki Anadolu Öğretmen Lisesi sporcu ve öğretmenlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
ARICILIK EYLEM PLANI HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR
Arıcılık Eylem Planı Hazırlama Çalışma Grubu Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya;
Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Orman İşletme  Müdürlüğü, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü personellerinin yanı sıra arı yetiştiriciliği yapan kişi ve kurumlar katıldı.
 Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun toplantının açılış konuşmasında: “Ülkemiz farklı iklim koşulları ve bitki örtüsüne sahiptir. Bu durum arıcılık açısından ülkemize avantaj sağlamaktadır. Niğde’nin coğrafi yapısı, kır çiçeklerinin çeşitliliği, Akdeniz (narenciye bölgesine) bölgesine yakınlığı ve ilimizde meyvecilik iş kolunun gelişmiş olması arı yetiştiriciliği açısından elverişli ortam yaratmaktadır. İlimizde arıcılık sektörünün gelişmesi için öncelikle verimi arttırma çalışmaları yapılmalı, Niğde’ye uygun genç, verimli ana arı temini çalışmalarına ağırlık verilmelidir. Arıcılığın yaygın olarak yapıldığı, meraların fakir olduğu alanlara bal ormanı yapılmasına öncelik verilmeli, konaklama alanları genişletilerek buralara ulaşım kolaylığı sağlanmalıdır” dedi.

Toplantı ülkemize ve ilimize ait verilerin sunumuyla devam etti. Türkiye, 5.3 milyon koloni varlığı ile Dünyada Çin’den sonra ikinci ülke konumunda yer alırken;  110 bin ton  bal üretim miktarı bakımından Çin ve Arjantin’den sonra üçüncü sırada yer almaktadır. Ülkemizde beş ana arı ırkı doğal olarak bulunmaktadır. İlimizde ise yaklaşık 30.000 koloni varlığı mevcuttur ve yaklaşık 500.000 kg bal üretimi yapılmaktadır ancak koloni başına düşen verim 15-16 kg kadardır. Bal üretiminin nicelik ve nitelik açısından geliştirilmesi için eylem planında yer alacak çalışmalar şu başlıklar altında toplanmıştır:
             Verimliliğin artırılması,
             Pazarlama ve kalite sorununa yönelik çalışmalar,
             Damızlık ana arı temini,
             Arı yetiştiricilerine yönelik eğitim hizmetleri,
             Gezginci arıcılık ve konaklama sorunlarına yönelik çalışmalar,
             Hastalık ve zararlılarla mücadele,
             Örgütlenme ve yasal düzenleme sorunlarının çözümüne yönelik girişimler

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini belirtmeleriyle devam etti ve öncelikli olarak ele alınması gereken konular belirlendi. Eylem planı çalışmalarının en kısa zamanda pratiğe geçirilmesi temennisi ile sonlandırıldı.



EKONOMİK YATIRIMLARIN BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğinde yapılan değişiklik ile  hazırlanan başvuru dosyasının girişi  28 Ocak 2015 Tarih ve 29250 Sayılı Resmî Gazete ile 23 Ocak 2015 Tarihinden itibaren  12 ŞUBAT 2015 tarihine kadar uzatıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN bu program kapsamında;  Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış tesisler ile bu tebliğ kapsamında yapılacak tesislerde, ayrıca 3 dekardan küçük olmaması şartıyla örtü altı kayıt sistemine kayıtlı mevcut modern seralarda kullanılmak üzere; alternatif enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı ve/veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı, Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar, Hayvansal orijinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar hibe desteği kapsamında değerlendirilmektedir. Bakanlığımız yukarıda adı geçen yatırımlar için yatırımın konusuna göre üst limitleri              1 milyon ile  3 milyon lira aralığında ki yatırımlarda yüzde elli oranında hibe desteği vermektedir. Dedi.

28 Ocak 2015 Çarşamba

Bor OSB’ye 7 Milyon’luk elektrik yatırımı

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne 7 Milyon TL bedelli Trafo Merkezi kurulacağı bunun da yatırımcılara önemli bir destek unsuru olarak enerji maliyetlerini düşüreceğini belirtti.
Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün 2015 Yılı Yatırım Programına aldığı Bor OSB Trafo Merkezi’nin 7 Milyon TL’lik önemli bir yatırım olduğunu belirten Kavaklıoğlu, elektrik maliyetlerinin düşmesinin hem mevcut sanayicilerin daha ucuza elektrik almasını sağlayacağını hem de yeni yatırımcılar bir cazibe oluşturacağını böylece daha çok sanayicinin gelmesinin söz konusu olacağını vurguladı.

Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Hızla büyüyen Bor Karma OSB son yıllarda yatırımcıların ilgi odağı olmuştur. Bölgeye yoğun bir talep oluşmuş, fabrika inşaatları başlamış ve çoğu tamamlanmıştır. Bölgede doluluk oranının %90’nı geçmesi üzerine 4000 dönümlük ilave OSB alanı oluşturulması ile ilgili işlemler başlatılmış, arazının mera vasfı kaldırılmış ve yatırımcıya sunum aşamasına gelmek üzeredir. Bor Karma OSB’de faaliyette olan sanayicilere ve yeni yatırımcılara daha ucuz elektrik sağlaya bilmek için, Türkiye Elektrik  İletim A.Ş. nezdinde ki  yoğun girişimlerimiz neticesinde yeni bir trafo merkezi projesi 7.000.000TL proje bedeliyle 2015 yatırım programına alınmış ve proje çalışmalarına başlanmıştır. Bununla birlikte Bor OSB’de kullanılan elektrik maliyetleri düşecek hem mevcut sanayiciler daha ucuza elektrik alacak hem de yeni yatırımcılar bu bir cazibe oluşturacak daha çok sanayicinin gelmesi sağlanacaktır. Yatırımlar açısından her zaman dediğimiz gibi Türkiye’nin yatırıma, üretime olan ihtiyacının karşılanmasında, Niğde olarak aktif bir konumda olmak istiyoruz. Ekonomiyi güçlendirmek ve gençlerimiz için yeni istihdam alanları sağlamak için Niğde’nin zenginliklerini yatırımcıyla buluşturmakta ve yatırımcıya üzerimize düşen desteği vermekte kararlıyız. Yeni kurulan Bor OSB Trafo Merkezi’nin de bu sinerjiye olumlu yönde katkı sağlayacağını düşünüyorum. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”.
NİĞDE TAEKWON-DO ANALİG’DE YARI FİNALE YÜKSELDİ

23-25 Ocak 2015 tarihlerinde Nevşehir ilinde yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Grup müsabakalarında Niğde Taekwondo takımı Erkeklerde ve Bayanlarda yarıfinale yükseldi.
 Niğde Taekwon-do İl Temsilcisi Ufuk ŞİMŞEK “ Birbirinden güçlü takımların mücadele ettiği müsabakalarda Niğdeli sporcularımızın performansı bizleri mutlu etti. Niğde il karmasını oluşturan Gençlik Spor, Dünya Spor, Şimşek Spor, Yiğit Spor ve 1990 Çiftlik Spor kulüplerimizi ve değerli antrenörleri Turgay ATEŞMEN, İbrahim YİĞİT, Güldane İNAN, Ramazan YILMAZ hocalarımızı tebrik ederiz. Niğde Taekwon-do’ya desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun TURHAN ve Spor Şube Müdürü Bülent ÖZGÜVEN’e teşekkür ederiz.” Dedi.


Arabaşı Çorbası'na Kemerhisar’da Ak Buluşma


   Kemerhisar Ak Parti Belde Teşkilatı’nın düzenlediği  Arabaşı çorbasına Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın , İl Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun , Ak Parti İl Yönetimi ve Kemerhisar Ak Parti teşkilatı ile vatandaşlar katıldı.
                  
HEDEFİMİZ BELDE VE ÜLKEMİZİN BAŞARISINI YÜKSELTMEK

Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir; Ak Partiye olan sevgisini yüreğinde taşıyan ve bizleri bu nezih mekanda ağırlayan belde teşkilatına teşekkür ediyorum derken; ‘’Türkiye’nin partisi Ak Parti ailesi içinde yer almak, beldemizin ve ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışmak bizim öncelikli hedeflerimizdir. Kemerhisar Ak Parti teşkilatının özverili çalışması, beldenin sorunlarının giderilmesi için gösterdikleri gayretleri yakından takibediyor ve koordineli çalışarak, taleplerine kısa zamanda çözümler üreterek hizmet çıtasını yükseltiyoruz. 2015 genel seçimlerinde Kemerhisar’ın büyük bir destek  vereceğinden şüphem yok’’ dedi.

AK PARTİ’DEN BAŞKA TÜRKİYE PARTİSİ VAR MI?

   Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat; ‘’ yerel seçimlerde Kemerhisar’ı kaybetsek bile Kemerhisarlı hemşehrilerimizin hizmetine amadeyiz. Ak Parti’den başka Türkiye partisi var mı? Diye sorduğumuzda yanıt elbette Hayır oluyor. Çünkü Türkiye’nin sorunlarını çözmeye muktedir tek parti Ak Parti. Önümüzde 2015 genel seçimleri var. Bu seçimlerde var gücümüzle çalışacağız ve partimizin en yüksek oranda oy alması için çaba sarfedeceğiz. İnşallah ilk belediye seçimlerinde de yine Ak Belediyecilikle beldemizin tanışmasına yardımcı olacağız. Belediyecilik Ak Parti’nin işidir. Bunu hepiniz yakından görüyorusunuz.’’ dedi.

                 Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun ve Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın’da birer konuşma yaparak, Ak Parti’nin başarı çıtasını yükseltmek için belde teşkilatına güvenimiz tam ifadelerini kullandılar.


    Halk Sağlığı Müdürü   Dr. Bilgehan ÖZTÜRK Açıklama Yaptı
Yenidoğan Tarama Programı
          
    Ülkemizde devam eden çeşitli programlardaki çalışmalar sonucunda yıllar içinde çocuk ölümleri azalmakta, çocuk sağlığını tehdit eden diğer sorunlar öne çıkmaktadır. Bu hastalıklardan korunabilir olanların yaratacağı olumsuzlukları önlemek de artık çocuk sağlığı konusunda öncelikli sağlık hizmetlerinden biridir. Yenidoğan konjenital hipotiroidi, fenilketonüri ve Biyotinidaz Eksikliği taraması bu kapsamdaki koruyucu sağlık hizmetleridir.
     Türkiye genelinde uygulanan Yenidoğan Tarama Programı ile yeni doğanlar taranarak, zeka geriliği, beyin hasarları ve geri dönüşümsüz zararların engellenmesi, tanı konan bebeklerde bu hastalıklar nedeniyle oluşacak rahatsızlıkları önlemek amacıyla uygun tedavinin başlanması amaçlanmaktadır.
     Ülkemizde 2006 yılı  itibariyle Yenidoğan Tarama Programları başlatılmış, bu kapsamda bebeklerin topuk kanı örneği alınarak 3 hastalığa karşı Fenilketonüri (FKÜ),  Konjenital Hipotiroidi (KH) hastalıkları  ve  Biyotinidaz eksikliği, ayrıca Gelişimsel Kalça Displazisi (Doğuştan Kalça Çıkıklığı) ve İşitme Testi  taramaları yapılmaktadır.
     2015 yılı itibariyle yenidoğan tarama programına  Kistik fibrozis (KF) hastalığı da dahil edilmiştir. Ülkemizde yapılan çalışmalarda bu hastalığın sıklığının 1/3000 olduğu belirtilmektedir.  Kistik fibrozis taraması ile aileye erken dönemde genetik danışmanlık vermek ve erken tanı ile uzun dönem hastalık gelişimini olumlu etkilemek amaçlanmaktadır.
     İlimizde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yenidoğan taramaları kapsamında 2014 yılı içerisinde 5917 tarama yapılmış, Fenilketonüri  tanısı alan olmamış, 21 bebeğimiz Konjenital Hipotiroidi tanısı, 3 bebeğimiz Biyotinidaz eksikliği tanısı almıştır...
                                     
                                                                                                 


NİĞDE BARO BAŞKANI AV. HÜSEYİN DEMİRBİLEK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI:


AİHM' DEKİ DOGU PERİNÇEK - İSVİÇRE DAVASINI MİLLİ DAVA OLARAK GÖRÜYORUZ.

" Baromuz avukatlarından, Türkiye Barolar Birliği Delegesi Av. Şemail KAHRAMAN destek için 28 Ocak' ta Strazburg' da olacaktır.
" Ermeni soykırımı iddiası uluslararası bir yalandır" DESTEKLİYORUZ.
   Bilindiği gibi İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 2005 yılında İsviçre'de " Ermeni soykırımı iddiası uluslararası bir yalandır" demiş bunun üzerine gözaltına alınmış ve Lozan Mahkemesi Perinçek' e ırkçı ayrımcılıktan 90 gün hapis cezası vermiş ve ermeni soykırımının yahudi soykırımı gibi tarihsel gerçek olduğu vurgusunu yapmıştı.
   Bu durum, ermeni soykırımı iddiasının bir mahkeme kararıyla kabul edilmesi anlamına gelmektedir. Karar ermeni soykırım iddiasının uluslararası alanda kabulüne zemin hazırlayacak kadar tehlikeli bir nitelik arz etmektedir.
   Perinçek, hukuka ve tarihi gerçeklere aykırı olarak verilen bu karara karşı 2008 yılında AİHM' e ( Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi)başvurmuş ve AİHM 17 Aralık 2013 günü verdiği kararla itirazı haklı bulmuştur.
   AİHM Türkiye için hayati öneme sahip kararıyla:
   Sözleri  ifade özgürlüğü sınırları içinde bulmuş ancak bundan önemli başka bir gerekçeye daha yer vermiştir.
   AİHİM " Soykırım kavramının tanımlandığını" ermeni soykırımı iddiası ile ilgili tarihsel araştırmaların dahi tartışmaya açık olduğunu belirterek bunun üzerinde konsensüs sağlamanın da mümkün olamayacağını ifade etmiştir."
   Bir başka deyişle AİHM kararıyla iddianın soykırım olarak da kabul edilemeyeceğini ifade etmiştir.
   Bu gerekçe Türkiye'nin tezleriyle çok uyumludur. Dolayısıyla büyük bir başarı elde edilmiştir. İsviçre hükümeti  karara karşı AİHM Büyük Daireye itiraz etmiştir.
   Bu itiraz 28 Ocak 2015 tarihinde Strazburg' da bulunan AİHM Büyük Dairede incelenecektir.
   Şüphesiz Aihm' de İsviçre hükümetinin yapığı itirazın reddedilmesiyle karar kesinleşecek Ermeni lobisi ve Türkiye'yi uluslarası alanda zor durumda bırakmak isteyen emperyalist güçlerin tüm hayalleri son bulacaktır. Ermeni soykırımı iddiasının içini boşaltacaktır.” Diye açıklamada bulundu.
   Kararın bağlayıcı niteliğinden ötürü Aihm' in yetkisini kabul eden hiçbir ülke parlamentosu ermeni soykırımı ile ilgili yasa çıkaramayacaktır.
    Dolayısıyla 28 Ocak' ta Strazburg' tan çıkacak karar Türkiye için çok önemlidir..
    Dava Perinçek- İsvişçre davası değildir. Dünya görüşlerimiz, fikirlerimiz ne olursa olsun ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını her şeyden üstün gören tüm vatanseverlerin bu davayı milli bir dava olarak görmesi gerekir.
   Meslektaşımız ve aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği delegesi Av. Şemail KAHRAMAN' da kendi imkanlarıyla 28 Ocak günü davanın görüleceği Strazburg' da olacaktır.
   Meslektaşımızın gösterdiği bu hassasiyet gençlere örnek olacak niteliktedir. Niğde Barosu olarak Türkiye' nin en önemli meselelerinden birine sahip çıkmasından dolayı kendisini kutluyor Türk milletinin, haklı davasının destekçisi olduğumuzu ifade ediyoruz.


KARAKUŞ, TÜİK’DE DAİRE BAŞKANI OLDU
Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş’un tayini Ankara’ya çıktı. 

       Karakuş’un İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına getirilmesinin ardından boşalan TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü görevine TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü TÜİK uzmanı Ahmet Mert Aktaş’ın atandığı bildirildi. Aktaş’ın önümüzdeki hafta içerisinde görevine başlayacağı öğrenildi.
       Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından 2004 yılında Nevşehir’e kurulan ve kurucu Bölge Müdürü olarak göreve başlayan Üzeyir Karakuş, TÜİK İnsan Kaynakları Daire Başkanı oldu. Nevşehir’de sevilen daire müdürleri arasında gösterilen TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş, görev yaptığı süre içerisinde Nevşehir’de önemli başarılar ve kazanımlar elde etti.
MODERN TÜİK BİNASININ NEVŞEHİR’E KAZANDIRDI;
        Karakuş, göreve başladığı 2004 yılından bugüne kadar Nevşehir’e önemli hizmetler kazandırdı. Bu hizmetlerin başında ise, bölge müdürlüğü hizmet binası geliyor. Yaklaşık olarak 10 bin metre kare kapalı alanı kapsayan yeni hizmet binasında Türkiye’nin bilgi işlem yedekleme merkezinin yanı sıra sosyal tesis ile konferans salonlarının yanında idari hizmet birimlerini kapsıyor. Modern hizmet binasının Nevşehir’e kazandırılması herkes tarafından memnuniyetle karşılandı.
KARAKUŞ: “KAPADOKYA BÖLGESİNDE GÖREV YAPMAKTAN MEMNUN OLDUM”;
       Kültürel ve doğal yapısı ile Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesinin merkezi Nevşehir’de görev yapmaktan son derece memnun kaldığını ifade eden TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş, “2004 yılının Ocak ayında kurucu müdür olarak Nevşehir’de göreve başladım ve 30.01.2015 günü de İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevime başlamak üzere Nevşehir Bölge Müdürlüğü görevimden ayrılacağım. Görev yaptığım 11 yıllık sürede Nevşehir ile bölge müdürlüğümüz kapsamına giren Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde için elimizden gelen çalışmanın hep en iyisini yapmaya çalıştık. Nevşehir’de güzel dostluklar edindim. Nevşehir benim için adeta esas memleketim oldu ve bundan sonra da hep böyle olacak.” dedi.
Nevşehir’e hizmet etmenin kendisi için şeref olduğunu dile getiren TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş, “Kurum Başkanlığımızın takdiri ile İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevine getirildim. Nevşehir bölge müdürü olarak edindiğim bilgi ve tecrübelerimi yeni atandığım yerde kullanacağım. Nevşehir’den ayrılıyor olmam tamamen koptuğum anlamına gelmiyor. TÜİK Başkanlığında Nevşehirlilerinde bir kapısı ve yeri olacak. Bu kapsamda Nevşehir’de görev sürem içerisinde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valilerimiz olmak üzere, Milletvekillerimize, Garnizon Komutanlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Cumhuriyet Başsavcılarımıza, Rektörlerimize, Daire Müdürlerimize, meslek kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, basın mensuplarına, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray ve Niğde halkına ve en büyük destekçilerim olan ve hep yanımda olan personelime çok teşekkür ederim” diye konuştu.

27 Ocak 2015 Salı

Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ALTUNBAŞ
NİĞDE OSB HAVAALANI İSTİYOR
Niğde OSB’de yer alan firmaların yaklaşık %30’u Niğde’ye dışardan gelen yatırımcılar ve aslen Niğdeli olup Niğde dışında yerleşmiş, işini Niğde dışında kurmuş olup daha sonra Niğde’ye gelerek yatırım yapmış olan girişimcilerden oluşmaktadır. Bu yatırımcılarımızın biri yurt dışından, on yedisi Niğde dışından ilimize yatırım yapmak için gelmişlerdir. Hepsinin ortak paydası yatırım yapmak için geldikleri gün Niğde’yi görmüş olmalarıdır. Ayrıca on yatırımcımız aslen Niğdeli olup da dışarıda yaşayan hemşerilerimizdir.
Bu yatırımcılarımız başta olmak üzere OSB’deki yatırımcıların çoğu Niğde’yi üretim üssü kullanmakta, satış ve tedarikler büyük kentler ve liman kentleri başta olmak üzere Niğde dışındaki ofislerden yapmaktadır. Yatırımcılarımızın Niğde’ye gidiş gelişleri, Niğde’deki yatırımlarında çalışacak elaman bulmaları maalesef ulaşım sıkıntısı nedeni ile zor olmakta, sanayicilerimizi yormaktadır. Bu sıkıntılar yaşanmamış olsa Niğde dışından gelen yatırımcıların büyümesi ve gelişmesinin çok daha hızlı olacağı aşikârdır.
Bu bahsettiğim sadece mevcut yatırımcıların sorunu. Bundan daha büyük sorun; havaalanı olmadığı için Niğde’yi tercih etmeyen, bütün görüşmeleri olumlu geçip sadece havaalanı olmadığı için yatırım kararından vazgeçen girişimcilerin sayısının çok yüksek olmasıdır. Havaalanının olmaması Niğde’nin yatırım ve teşvik avantajlarını kullanamamasına sebep olmaktadır. Bugüne kadar ki tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki; teşvik mi havaalanı mı diye sorulsa havaalanı derim. Çünkü havaalanı olmayan bir ilde yatırımcı bir kuruluşun, bir OSB’nin yatırımcısı ve yöneticisi olarak yaşadığımız sorunları ve hem şahıs, hem şirket, hem OSB olarak kaybettiklerimizi maalesef biz biliyoruz.
Konuşurken çok kısa mesafelerde, bir büyük şehrin neredeyse şehir içi mesafelerinde, ama başka illerde havaalanı olmasının, bizim ilimize avantaj sağlamadığını hepimiz yaşayarak görüyoruz. 
2023 hedeflerine koşan bir Niğde’de üniversite, sanayici, esnaf, turizmci, çiftçi, öğrenci, siyasetçi ve bürokratlar hep bir ağızdan havaalanı istiyorsa, bu sese kulak verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Şunu çok iyi biliyoruz ki; havaalanı yapımına öncülük eden, destek veren herkes Niğdemiz’de sonsuza kadar anılacaktır.
Marka şehir olmanın mihenk taşı olarak gördüğümüz havaalanının müjdesini duyabilmek için yöneticilerimizden, siyasilerimizden, bürokratlarımızdan ve havaalanı olmadığı için mağdur olan tüm halkımızdan destek bekliyor,  bu yolda adım atan herkese başarılar diliyoruz.






MÜSİAD Niğde Başkanı Hüsamettin GÜMÜŞTEPE


"HAVAALANI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ ARASINDA"
Neden HAVAALANI birinci önceliklerimiz arasında;
Gazeteciler Cemiyetinin başlattığı ‘’Niğde Havaalanı İstiyor’’ kampanyasına destek veren Niğde Müsiad, bugün imza standına giderek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kampanyaya destek amaçlı imza attı. Müsiad Niğde Temsilcisi Hüsamettin Gümüştepe, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mücahit Umucu, İsmail Karanfil, Can Demiryel, Şerafettin Aydugan, Tamer Türkcan imza atanlar arasındaydı. Havaalanının Niğde’nin en büyük ihtiyaçlarından biri olduğunu ve bu kampanya için gerekli tüm çalışmalara destek vereceklerini belirten Müsiad Niğde temsilcisi Hüsamettin Gümüştepe şu açıklamalarda bulundu;
‘’Gelişen, güçlenen ülkemizin ve köklü tarihimizin bizlere verdiği sorumluluklardan dolayı dünyada en güzelini, en kaliteliyi ve en iyisini hak edip bu yolda hedefler koyabiliyor ve emin adımlarda bu amaçlar doğrultusunda ilerliyorsak; bu yolda elbette Niğde halkı, bürokratları, siyasileri ve sivil toplum kuruluşları olarak bizlere de büyük sorumluluklar düşüyor.
Medeniyetlerin yaşatıldığı güzel şehrimiz; en güzeline, en kalitesine ve en iyisine layıktır. Neden HAVAALANI;
1-            Orta Anadolu’da Kapadokya’nın başlangıcı ve başkenti sayılan Niğde’mizin turizmde önde ve öncü olması için HAVAALANI,
2-            İlimiz Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında olup; projeden daha büyük pay alması için HAVAALANI,
3-            Ülkemiz ekonomisinin artık Anadolu’ya kaymaya başladığı son yıllarda ilimiz teşviklerine daha da hız vermesi için HAVAALANI,
4-            Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcıları yeni yatırımlara, yurtiçi ve yurtdışındaki yeni yatırımcıları da Niğde’ye çekmek ve istihdam oluşturulmasını sağlamak için HAVAALANI,
5-            Üniversitemizde Niğde ve Ülkemiz için çalışan bilim adamlarının sayısını artırmak için HAVAALANI,
6-            Halkımıza 7/24 mesai kavramı tanımadan hizmet veren doktor ve sağlık çalışanlarımızın ilimize daha rahat ulaşımı ve yeni branş Hocalarımızın da Niğde’yi tercih etmesi için HAVAALANI,
Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Aslında Niğde’miz bu hizmeti yıllar öncesinden hak etti. Halkımız tabelada var olan HAVAALANI’nın bir önce hizmete geçirilmesini istiyor.
MÜSİAD Niğde Şubesi olarak HAVAALANI ile ilgili çalışmamızdan örnek vermek istiyorum. Niğde, Ereğli ve Aksaray’da 1 Milyona yakın nüfus yaşamaktadır. Yaşayan bu nüfus çevre hava meydanlarını kullanarak elbette uçuyor. DHMİ’den alınan bilgilere dayanarak toplam nüfusun % 18 ile 25’i hava yolunu kullanıyor. Bu istatistikten yola çıkartsak Hava Yolu şirketlerini de kâr anlamında da uçuracaktır bu proje.
 Biz HAVAALANI’nın gelmesine inandık, şehrimiz de inandı…
Sadece imza atmak değil üzerimize düşen; kampanyaya canla-başla destek verip netice alınması için MÜSİAD Niğde Şubesi olarak daima hazırız.  “Ayrıca bu kampanyayı başlatan değerli basınımıza çok teşekkür ediyoruz.”

Kirazcı’dan Havaalanına Tam Destek

Niğde Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen “Niğde Havaalanı İstiyor” kampanyasına T.C. Kemerhisar Belediyesi Başkanı Beytullah Kirazcı tam destek verdi.

Niğde için iktisadi, sosyal ve kültürel anlamda büyük katkısı olacak Niğde Havaalanı Projesi için Kemerhisar Belediyesi Başkanı Beytullah Kirazcı, tam destek verdi.
Kirazcı; “ Niğde Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde başlayan, Niğde ve Bor’da yayın yapan 8 gazete,  TV ve haber sitelerinin bu kampanyaya katkı vermeleri bizleri umutlandırmıştır. Kolektif ruh olarak adlandırdığımız bu davranış “Niğdelilik Bilincinin” oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağı ortadadır. 2 Kirazcı’dan Havaalanına Tam Destek

Niğde Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen “Niğde Havaalanı İstiyor” kampanyasına T.C. Kemerhisar Belediyesi Başkanı Beytullah Kirazcı tam destek verdi.

Niğde için iktisadi, sosyal ve kültürel anlamda büyük katkısı olacak Niğde Havaalanı Projesi için Kemerhisar Belediyesi Başkanı Beytullah Kirazcı, tam destek verdi.
Kirazcı; “ Niğde Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde başlayan, Niğde ve Bor’da yayın yapan 8 gazete,  TV ve haber sitelerinin bu kampanyaya katkı vermeleri bizleri umutlandırmıştır. Kolektif ruh olarak adlandırdığımız bu davranış “Niğdelilik Bilincinin” oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağı ortadadır. 21. Yüzyılda ulaşım ileri teknoloji ile olurken, Niğde’de bu ulaşım sınırlı demiryolu ve karayolu ile yapılması düşünülemez!
İktisadi ve sosyal yaşama katkı sağlayacak bu projenin gerçekleşmesi durumunda Niğde’nin gelişmesi büyük bir ivme ile katlanacaktır. Birbirleriyle bağlantılı projeler kendiliğinden ortaya çıkacak, Niğde’nin ufuk çizgisi daha yükseklere taşınacaktır.
Olaya kim hangi pencereden bakarsa baksın, mutlaka artı değer göreceği bir projenin adıdır Niğde Havaalanı! Biz Kemerhisar içinse elbette iktisadi ve sosyal yönü olmakla birlikte, turizm altyapısı için olmazsa olmazlarımızdandır. Bugün Nevşehir’e gelen turistlerin % 30’u havayolu ile gelmektedir. İl ekonomisine katkısı milyonlarla ifade edilmektedir. Nevşehir’den daha fazla turistlik alt yapı ve çeşitliliği barındıran başta Tyana ve Niğde, böylesine bir havaalanından büyük fayda sağlayacaktır.
Bugün bu kampanyanın sosyal medyada, imza standları ile görsel afiş ve çalışmalarla Niğde’de büyük bir heyecan yaşattığının farkındayız. Önümüzde ki Cuma günü ise kentimizde ki Atatürk Kültür Parkı’nda imza toplayarak kampanyaya destek vereceğiz, bölge yerleşimlerinden pazarımıza gelen insanlara da ulaşacağız. Bununla birlikte bu kampanyanın “Niğde’nin Ortak Aklı”na dönüşmesi için, yapılacak olan her türlü toplantıya ev sahipliği yapacağımızı ilan eder, kampanyanın yaygınlaşması konusunda her türlü destek vereceğimizi de büyük bir gururla söyleyebiliriz” dedi.

1. Yüzyılda ulaşım ileri teknoloji ile olurken, Niğde’de bu ulaşım sınırlı demiryolu ve karayolu ile yapılması düşünülemez!
İktisadi ve sosyal yaşama katkı sağlayacak bu projenin gerçekleşmesi durumunda Niğde’nin gelişmesi büyük bir ivme ile katlanacaktır. Birbirleriyle bağlantılı projeler kendiliğinden ortaya çıkacak, Niğde’nin ufuk çizgisi daha yükseklere taşınacaktır.
Olaya kim hangi pencereden bakarsa baksın, mutlaka artı değer göreceği bir projenin adıdır Niğde Havaalanı! Biz Kemerhisar içinse elbette iktisadi ve sosyal yönü olmakla birlikte, turizm altyapısı için olmazsa olmazlarımızdandır. Bugün Nevşehir’e gelen turistlerin % 30’u havayolu ile gelmektedir. İl ekonomisine katkısı milyonlarla ifade edilmektedir. Nevşehir’den daha fazla turistlik alt yapı ve çeşitliliği barındıran başta Tyana ve Niğde, böylesine bir havaalanından büyük fayda sağlayacaktır.
Bugün bu kampanyanın sosyal medyada, imza standları ile görsel afiş ve çalışmalarla Niğde’de büyük bir heyecan yaşattığının farkındayız. Önümüzde ki Cuma günü ise kentimizde ki Atatürk Kültür Parkı’nda imza toplayarak kampanyaya destek vereceğiz, bölge yerleşimlerinden pazarımıza gelen insanlara da ulaşacağız. Bununla birlikte bu kampanyanın “Niğde’nin Ortak Aklı”na dönüşmesi için, yapılacak olan her türlü toplantıya ev sahipliği yapacağımızı ilan eder, kampanyanın yaygınlaşması konusunda her türlü destek vereceğimizi de büyük bir gururla söyleyebiliriz” dedi.







24 Ocak 2015 Cumartesi

Niğde Mesleki ve Teknik ve Anadolu Lisesi teknoloji üretiyor
Tamamıyla Niğde Mesleki ve Teknik ve Anadolu Lisesi'nde tasarımı yapılan ve üretime dönüştürülen CNC ROUTER işlemeye hazır halde....
      CNC tezgahı ile mobilya, reklam, mermercilik vb. alanlarda 3 boyutlu modelleme,delme, kesme, yazı yazma, desen oluşturma, tabela hazırlama ve hediyelik eşya imalatında kullanılır...
CNC Router Tezgahını Siz isteyin biz yapalım....Diyor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesliler.
 Okulda yapılmak üzere, istenilen ölçü ve ebatta CNC Router siparişi kabul ettiklerini belirten okul idarecileri ;CNC Tezgahı Makine Teknolojileri alanı öğretmeni Mustafa ÖZTÜRK Makine Teknolojileri alanı öğretmeni Emin Alper SAVUT, Elektrik Teknolojleri Alanı Öğretmeni Murat KAYA tarafından imal edilmiştir...
       Okulu ziyarette bulunan Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, okul müdürü İbrahim YİĞİT’ e ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerini iletmiştir...
CNC ROUTER
CNC  ( COMPUTER NUMERİCAL  CONTROL)  BİLGİSAYARLI SAYISAL KONTROL SİSTEMİDİR.
CNC ROUTER (İZLENECEK YOL)  : Bilgisayar yardımı ile hareket eden (Belirtilen Yolları İzleyen ) sistemdir. Yani  bilgisayarda  çizmiş olduğumuz bir projeyi sayısal bir vektöre çevirip hassas bir şekilde kesme, yontma, delme yada işleme yeteneğidir.
Okul olarak imal ettikleri tezgahlarında; Kare lineer kızak ve  kaliteli arabalar kullanılmıştır.   Vidalı mil ve bilyalı somun sayesinde titreşim sorunu ve güç kaybı en aza indirilmiştir.

Önce eğitim sonra katma değerli ihracat
Ege’nin ihracatçılarına inovasyon eğitimi
Egeli ihracatçılar ilk inovasyon eğitimini Yaşar Üniversitesi’nde alacak
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlığında ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) koordinasyonunda firmaların inovasyon konusunda bilgilenmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen İnovasyon Akademisi’nin ilk eğitimleri başlıyor. Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek eğitimlerle Egeli ihracatçı firma sahipleri, yöneticiler ve çalışanlar hızla gelişen rekabet koşullarında yeni fikirleriyle firmalarının fark yaratmalarını ve karlılıklarını artırmalarını sağlayacak.    
HEDEF 500 MİLYAR DOLAR İHRACAT
Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) ile Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) arasında “İnovasyon Yönetimi Akademisi” işbirliği protokolü imzalandı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’ın katılımıyla gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Sabri Ünlütürk, Türkiye’nin 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedeflediğini hatırlattı.
İnovasyon Yönetimi Akademisi’nin firmaların zorlu koşullarda ihracat ve karlılık oranlarını artırabilmeleri için tasarlandığını belirten Ünlütürk, “Bilindiği gibi firmalarımızın ortak sorunu, katma değerli ürün ve hizmet geliştirerek hızla değişen rekabet koşullarına ayak uydurmak için araştırma geliştirme çalışmalarına nereden başlayacaklarını bilememeleri. Bizler de bu noktadan hareketle, ekonomimizin temelini oluşturan ihracat firmalarımızın inovasyonla daha çok katma değer sağlamalarını hedefledik.” dedi. 
Türkiye’nin ortalama ihracat fiyatının kg. başına 1.6 dolar olduğunu anlatan Ünlütürk, Almanya ve Japonya’nın ortalama ihraç fiyatının 4 dolar, Güney Kore’nin ise 3 dolar seviyesinde olduğunu Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmek için ihracatta bu rakamlara ulaşması gerektiğini, yüksek katma değerli ürün üretiminin de Ar-Ge, İnovasyon ve tasarımdan geçtiğini dile getirdi.
HEDEF TÜM TÜRKİYE

23 Ocak 2015 Cuma

228 ADET UYUŞTURUCU VE UYARICI HAP İLE ESRAR MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ
 Niğde il Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre;
Kom Şube Müdürlüğünce Niğde ili genelinde Uyuşturucu Madde Bulunduran Kullanan ve Ticaretini Yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında  il merkezinde 14.01.2015 günü saat: 23.30 sıralarında durumundan şüphelenilen 33 ……….. plakalı araç durdurulmuş, araç içerisinde bulunan şahsın yapılan kimlik kontrollerinde Ö.D. isimli şahıs olduğu anlaşılmıştır.
 Şahsın aracında ikametinde ve kaba üst aramasında yapılan aramalar neticesinde 228 adet uyuşturucu veya uyarıcı madde olduğu değerlendirilen hap, 41 gram kenevir tohumu olduğu değerlendirilen madde, 3 gram kubar esrar maddesi olduğu değerlendirilen madde ve 14 gram toz esrar maddesi olduğu değerlendirilen madde ele geçirilmiştir.
Şüpheli Ö.D. Niğde C. Başsavcılığına sevk edilmiş olup, 15.01.2015 günü çıkarıldığı mahkemece TUTAKLANMIŞTIR.




VOLEYBOL GENÇ ERKEKLER İL BİRİNCİLİĞİ TAMAMLANDI

2014-2015 öğretim yılı Okul Sporları Genç Erkekler A takımları voleybol müsabakaları 22.01.2015 Perşembe Günü 5 Şubat Spor Salonunda yapılan final müsabakaları ile tamamlandı..
 3 hafta süren müsabakalar sonunda 4. Niğde Spor Lisesi, 3. Çiftehan Çok Programlı Anadolu Lisesi 2. Yunus Emre Anadolu Lisesi, 1. Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştur.
 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan müsabakalara katılan takımlarımızı ile finalde 1. Olan ve guruplarda ilimizi temsil edecek olan Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi erkek takımını tebrik ederek başarılarının devamını diledi.




 BOKS’TA NİĞDE’DEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
Türkiye Boks federasyonunun 2015 yılı faaliyet programında yer alan yıldız, genç ve büyük bayanlar boks şampiyonası 11-17 Ocak 2015 tarihlerinde Şanlıurfa Gap spor Salonu’nda yapıldı.
 Türkiye’nin en iyi bayan boksörlerinin belirlendiği organizasyon; yıldızlarda 13, gençler ve büyüklerde ise 10 sıklet üzerinden düzenlendi.
 Müsabakalarda; Niğde’li sporcularından 60 kg' da Songül Cennet Yıldız bayanlarda birçok zorlu rakibini yenerek Türkiye Şampiyonu olmayı ve Yine Yıldız Bayanlarda 50 kg' da Nurseda Sevinç Türkiye üçüncüsü olmayı hak kazandı. Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; “Sporcularımız Songül Cennet ve Nurseda Sevinci tebrik ediyorum. 2015 yılının başında Niğde’den şampiyonların çıkması bizleri çok sevindirdi, 2015 yılı Niğdeli sporcularımızın şampiyonlukla geçen bir yıl olması temenni ederim.” Dedi.


BASKETBOL KÜÇÜK KIZ VE ERKEK İL BİRİNCİLİĞİ SONUÇLANDI

2014 – 2015 Okul Sporlar küçükler kız ve erkek basketbol il birinciliği 21.01.2015 Salı günü 5 Şubat Spor salonunda yapılan final müsabakaları ile sonuçlandı.
 Heyecanlı karşılaşmalara sahne olan müsabakalar sonucunda Küçük Kızlarda 1. Kanuni Sultan Süleyman Orta Okulu 2. Atatürk Ortaokulu 3. Kemal Aydoğan Orta Okulu 4. Amerikan Kültür Koleji olurken Erkeklerde İse 1. Mevlana Orta Okulu 2. Odtü Koleji 3. Kemal Aydoğan Orta Okulu 4. 23 Nisan Orta Okulu oldu.

 Yapılan Final Müsabakaları Sonucunda Dereceye giren takımlara ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Bülent ÖZGÜVEN, Niğde Basketbol il temsilcisi Şeref CİNİVİZ, Özel Akkol Okulları Müdürü Burcu Atlı, Mevlana Orta Okulu Müdürü Halis Erçatım ve Beden Eğitimi Öğretmenleri verdi. Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven dereceye giren ve müsabakalara katılan takımları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

NİĞDE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ H.İBRAHİM YAŞAR AÇIKLAMADA BULUNDU
YARIYIL TATİLİ BAŞLADI
                Öğrencilerimiz 2014-2015 Eğitim-öğretim yılı I. yarıyıl tatilini 23 Ocak-09 Şubat 2015 tarihleri arasında yapacaklardır. Türkiye’de yaklaşık 17 milyon Niğde de ise 73 800 öğrenci iki haftalık tatile girecek ve bu sürede öğrencilerimiz dinlenme fırsatı bulacaklardır.
Tatil havası, disipline olmuş hayatlarında bir gevşeme ile kendini belli etmektedir..
Öğrencilerimiz tatillerini nasıl değerlendiriri ifade etmek gerekirse iki farklı tutum sergilerler;
 Birincisi olumlu diyebileceğimiz öğrenci davranışları; Bu gruptaki öğrencilerimiz, alışık oldukları güne başlama şeklini değiştirmeyen, küçük çalışmalarla yarıyıldaki derslerin genel tekrarını yapan, kitap okuyan, okul zamanında yapmak isteyipte yapamadığı sinema, tiyatro, gezi etkinliklerinde bulunan, gerektiği kadar bilgisayar ve televizyon izleyen öğrenci davranışlarıdır.
 İkinci olarak olumsuz diyebileceğimiz öğrenci davranışları ise; tatile girdikleri zaman, kitabı ve defteri açmama dolayısıyla ders tekrarından kaçınan, günlerinin büyük çoğunluğunu televizyon seyrederek geçiren, bilgisayarda oyun oynayan, geceleri geç saatlerde yatan, odasına kapanan öğrenci davranışları olarak ifade edebiliriz.
  Çocuklarımız, karnelerini aldıkları zaman başarılı ya da başarısız olsun bir değerlendirme ve sonuçla karşı karşıya olduğunun bilincindedirler.
Öğrencinin karneyi aldıktan sonra ebeveynlerin olumsuz tepkilerinin neler olacağı konusunda zihinsel tasarımlarda bulunmasına; anne-baba ve yakın çevresinden gelen  ‘tembel öğrenci’, 'kötü evlat', 'beceriksiz çocuk' gibi birtakım değerlendirmelerin sonucunda  yoğun duygu durumuna kötü karne sendromu denir.
Bu korku da öğrencinin hayatında problemlerin oluşmasına neden olabilir.
Baskıcı tutumların olduğu ailelerde; karne üzerinde oynamalar ya da not değiştirme, evden kaçma, eve gelmeme gibi davranışlar bu ailelerin çocuklarında daha fazla görülmekte hatta bu ailelerin çocukları zayıf karne ile eve gittiklerinde kendilerinin fiziksel bir cezaya maruz kalabileceğini düşünmektedir.
 Yüksek düzeyde başarısızlık kaygısı yaşayan çocuk, baskıcı bir aile ortamında yaşama sevincini yitirme noktasına gelir ve bu durum intihar gibi davranışların ortaya çıkmasına neden olur.
Öğrencilerin karne korkusunu yenmek için anne-baba neler yapabilir?
Anne-babalar; çocuklarının karne korkularını yenmelerini sağlamak, istenmeyen olumsuz davranışların oluşmasını önlemek ve şimdiki başarısızlığı gelecek yıllarda başarıya dönüştürmek için çocuklarına karne zamanı olumlu tutum ve davranışlar sergilemelidirler.

Anne-babalar, çocukların karnesiyle ilgili duygularını, çocuğun kişiliğini incitmeden net bir şekilde ifade etmeleri gerekir. "Başarılı olabilmesi için, onun yanında olduğumuzu kendisine hissettirmeliyiz.