28 Şubat 2015 Cumartesi

AK PARTİ NİĞDE İL BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR’DEN BAŞSAĞLIĞI
Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir Malatya'daki 7. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan iki askeri eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan 4 kahraman askerin yakınlarına için başsağlığı dilerken şu ifadelere yer verdi; ‘’ Malatya'daki 7. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan iki askeri eğitim uçağının Akçadağ ilçesi yakınlarında düşmesi sonucu 4 kahraman askerimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Milletimizin sağ olsun.’’

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER SELVİ’YE BAŞSAĞLIĞI
Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Milletvekili Ömer Selvi’nin babasının vefat etmesi üzerine başsağlığı mesajı yayınladı. Özdemir mesajında; ‘’ Ak Parti Niğde Milletvekilimiz Ömer Selvi'nin değerli babaları Kuddusi Selvi’nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Cenab-ı Mevlâ’dan rahmet ve mağfiret diler, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederim. Mekanı cennet olsun.’’


Niğde SGK İl Müdürlüğünden  İlkokul Ziyareti
Niğde SGK İl Müdürlüğü tarafından  Niğde Selçuk İlkokuluna ziyaret gerçekleştirildi.
Ziyaret, İl Müdür Yrd. Görevini yürüten Ömer Faruk İLHAN ve ekibi tarafından yapıldı.
Niğde Selçuk İlkokulunu ziyaret eden İLHAN ve ekibi; 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine Güven ve Yarışçı Çocuklar CD si izletti.
Daha sonra öğrencilere Sosyal Güvenlik Kurumunun anlamı ve önemi anlatıldı ve  Niğde Selçuk İlkokulu bilgilendirme eğitimi öğrencilere kitap dağıtılması ile sonlandırıldı.


Vergi Bilinci Konulu Panel Üniversitede Gerçekleştirildi
Üniversitemizde Vergi Haftası dolayısıyla “Vergi Bilinci” konulu bir panel gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Üniversitemiz öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Altuğ Murat Köktaş, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Buyrukoğlu, Yrd. Doç. Dr. Taha Emre Çiftçi ve Yrd. Doç. Dr. Doğan Bakırtaş’ın panelist olduğu programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat, akademik personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Program, Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı vergi konulu tanıtım filmiyle başladı.
Programın açılış konuşmasını İl Defterdar Vekili Beyhan Özkalalı yaptı. Verginin; devletimizin kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla kişi ve kurumlardan kanun yoluyla tahsil edilen en sağlıklı kamu geliri olduğunu söyleyen Özkakalı; “ Anayasamıza göre ayrım yapılmaksızın herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı maliye politikamızın sosyal amacıdır. Vergi vatanda oturmanın bir bedeli değil, her vatandaşımız tarafından yerine getirilmesi gereken kutsal bir vazifedir” dedi.
Panelin ilk konuşmasını Yrd. Doç. Dr. Altuğ Murat Köktaş yaptı. Yrd. Doç. Dr. Köktaş konuşmasında; Vergi nedir? Vergi nasıl alınır/alınmalıdır? Ödeme gücüne nasıl ulaşılır? Verginin iktisadi kaynakları başlıklı konular hakkında bilgiler verdi.

Yrd. Doç. Dr. Altuğ Murat Köktaş’ın ardından söz alan konuşmacılar Yrd. Doç. Dr. Doğan Bakırtaş vergi kültürü, kavramı, oluşumu ve etkileri konusunda, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Buyrukoğlu vergi bilincinin artmasında devletin ve mükellefin rolü, sorunlar hakkında, Yrd. Doç. Dr. Taha Emre Çiftçi ise Türkiye’de emlak vergisi uygulaması; sorunlar ve çözüm önerileri başlıklı konular hakkında bilgilendirme yaptı.

Programın sonunda İl Defterdar Vekili Beyhan Özkalalı tarafından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp’e teşekkür çiçeği takdim edildi.





NİĞDE OKULLAR ARASI TAEKWON-DO ŞAMPİYONASI YAPILDI

Okul sporları kapsamında Niğde Okullar arası Taekwon-do müsabakaları 23/24 Şubat 2015 tarihlerinde Niğde 5 Şubat Spor Salonunda yapıldı
Müsabakalara Liseler ve Orta Okullardan toplam 23 okul iştirak etti. Bu kadar fazla okulun iştirak etmesi  gelecek açısından sevindirdi.
Niğde İl Temsilcisi Ufuk ŞİMŞEK; “2 Gün süren müsabakalarımıza velilerin ilgisi oldukça fazlaydı. Müsabakalar boyunca desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun TURHAN olmak üzere Şube Müdürlerimiz Bülent ÖZGÜVEN ve Ali DİBEK’e, teşekkür ederiz. Müsabakalar boyunca hakemlerimize ve okullarımıza yardımcı olan İl Müdürlüğümüz personellerine de teşekkür ederiz. İlimizi temsil edecek sporcularımıza gruplar maçlarında başarılar diliyoruz.”

TEKNİK SONUÇLAR
Liseler Erkekler:1.Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2.Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi 3.İmam Hatip Lisesi 3.Atabek Lisesi
Liseler Bayanlar:1.Hüdavent Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi 2.Atabek Anadolu Lisesi 3.Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 3.Bor Atatürk Anadolu Lisesi
Orta Okullar Erkekler:1.Çiftlik Mustafa Kemal Orta Okulu 2.Kanuni Sultan Süleyman Orta Okulu 3.Gazi Orta Okulu 3.Özel Sungurbey Orta Okulu
Orta Okullar Bayanlar:1.Çiftlik Mustafa Kemal Orta Okulu 2.Alparslan Orta Okulu 3.23 Nisan Orta Okulu 3.Kemal Aydoğan Orta Okulu






BASKETBOL İL 1. TAMAMLANDI
2014-2015 Basketbol Ligi Yıldız Erkek Kulüpler İl Birinciliği oynanan son müsabaka ile tamamlandı. Gençlik ve Spor Kulübü  A,Gençlik ve Spor Kulübü  B,Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Kulübü,Niğde Gücü Gençlik Spor Kulübü takımlarının katılımlarıyla gerçekleşen ligde birbirinden çekişmeli müsabakalar gerçekleşti.
Müsabakalar sonucunda sıralama şu şekilde oluştu : 1.Gençlik ve Spor Kulübü A   2.Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Kulübü  3.Niğde Gücü Gençlik Spor Kulübü  4.Gençlik ve Spor Kulübü B .Ligi birincilikle bitiren Gençlik ve Spor kulübü 10-14 Mart 2015 tarihlerinde ilimizde gerçekleşecek olan TBF Altyapı Faaliyetleri Bölge Şampiyonasında ilimizi temsil edecektir.

Konuyla ilgili Gençlik ve Spor Kulübü basketbol antrenörü Aydın ÇERTEL “Takım olarak ligde gösterdiğimiz iyi performans sonucunda sporcularım bu şampiyonluğu hak ettiler.Önümüzde kısıtlı bir zaman var ve bu zaman boyunca bölge şampiyonasına hazırlıklarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.Umarım bölge şampiyonasında da iyi sonuçlar alıp Anadolu şampiyonasına yükselmeye hak kazanırız.Sporcularımı tebrik eder ,destekleri için Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven ve il müdürümüz Harun Turhan’a teşekkür ederiz.
Niğde Belediyesi İlaçlama Ekipleri İş Başında
Niğde Belediye Başkanlığı şehir genelinde vatandaşların sineksiz ve rahat bir yaz geçirmesi için ilaçlama çalışmalarını başlattı.
Niğde Belediyesi, bahar aylarının gelmesiyle beraber ilaçlama çalışmalarına başladı. İlk olarak sineklerin üreme, dinlenme ve yaşama alanları olan yeşil alanlar, kanal, gübrelik, fosseptik gibi yerlerde ilaçlama çalışmalarına başlayan Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler şehir genelinde çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.
Çalışmalar kapsamında halk sağlığını da ön planda tutularak, Sağlık Bakanlığı tarafından etken madde ve ruhsatları onaylanmış halk sağlığı grubu ilaçların kullanıldığı ve ilaçlama çalışmalarının yaz sezonu sonuna kadar devam edeceği belirtti.


ŞAP AŞISI PROTOKOLÜ İMZALANDI

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Niğde Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı arasında 2015 yılı İlkbahar Dönemi Şap aşılama protokolü imzalandı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN ile Veteriner Hekimler Oda Başkanı Saffet Güçlü tarafından imzalanan protokol sonrası,
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN:  Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde görülen en önemli hastalıklardan birisi Şap hastalığıdır. Şap virüsü hava yolu ile hayvandan hayvana çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Hastalık, gıda güvenliği dahil büyük ekonomik kayıplara yol açmakta; hayvanların, et ve süt verimlerini önemli ölçüde etkilemektedir. Tedavisi oldukça masraflı olan bu hastalıktan korunmanın en başlıca yolu ŞAP aşısı yaptırmaktır. 
Protokolle  amaç,  2015 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı çerçevesinde yapılacak olan İlkbahar Dönemi büyükbaş şap aşılaması programının Merkez ilçe, Çiftlik ve Altuhisar bölgelerinin Niğde Veteriner Hekimler Odasına bağlı serbest veteriner hekimler tarafından uygulanması ile koruyucu hekimlik hizmetlerinin geliştirilmesidir. Böylelikle önemli ekonomik kayıpalara yol açan bulaşıcı hastalıklara karşı  Niğde İlimizde deki serbest veteriner hekimlerin de etkin görev alması sağlanmıştır. Niğde Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı ile yaptığımız bu aşı protokolü ile   serbest veteriner hekimlerimiz daha fazla sahada işletmelere zaman ayıracaklardır.

Veteriner Hekimler Oda Başkanı Saffet Güçlü : Hayvan hastalıkları, hayvancılık sektörünün ve gıda sanayiinin en önemli sorunlarından biridir. En etkin çözüm yolu koruyucu hekimliktir. Zoonoz özelliği de bulunan şap hastalığına karşı kamu dışındaki serbest veteriner hekimlerimizin de bu mücadeleye katılması çok önemlidir. Sayın İl Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz.
VALİLER ANKARA ‘DAYDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiler buluşması çerçevesinde 81 ilden gelen Valileri yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayında kabul etti.
Öğle yemeğinde Valilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Haziran seçimlerinin Türkiye için önemli olduğunu ve bu seçimlerin huzur ve güven içinde demokrasiye yakışır bir ortamda geçmesi için Valilere önemli görevler düştüğünü söyledi.
Ayrıca Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ile de sohbet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Niğde Halkımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.” dedi.



27 Şubat 2015 Cuma

HOCALI SOYKIRIMI ANILDI

            NİĞDE ÜNİVERSİTESİNDE HOCALI SOYKIRIMI ANILDI
    Niğde Üniversitesi “Azerbaycan’lı Öğrenciler ve Türk Halk Bilimi Öğrenci Topluluğu Öğrencileri “ Hocalı Soykırımı” Anma Programı Büyük İlgi Gördü.
 
25  Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece  Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan “Hocalı” da Ermenilerce yapılan soykırım tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de Niğde Üniversitesinde anma etkinliği çerçevesinde  soykırıma ait  görüntüler , sinevizyon , şiirler, tiyatro gösterisi ve plaket takdimi ile sona erdi.

 Etkinlik  saygı duruşu ve  Türkiye- Ve Azerbaycan Milli Marşları okundu. Ardından Hocalı’dan Ağdam’a doğru ilk kaçışı anlatan  görüntüler gösterildi. Soykırımda katliama uğrayan Türklerin o anki durumlarını gösteren  “Savaş Anını, bir savaş muhabirinin gözünden gösteren görüntüleri izleyenler çok etkilendi.
   Aydın Babayev’in “KARABAĞ” şiiri okundu.


Programın başında, sonradan Karabağ Savaşı’nda şehit düşen Azerbaycanlı savaş muhabiri Cengiz Mustafayev’in 26 Şubat 1992 günü çektiği görüntüler seyrettirildi. Yaşanan acıyı en açık şekilde gözler önüne seren soykırıma ait bu ilk görüntülerin ardından Karabağ Savaşına gönüllü katılan, o günleri ve savaş ortamını bizzat yaşayan Dr. Murat Işıklı kısa bir konuşma yaptı.
Konuşmasında Dağlık Karabağ sorununu kısaca özetleyen Dr. Işıklı, Ermenilerin hukuksuz şekilde davranarak Dağlık Karabağ’ı işgal etmelerine sessiz kalan dünya kamuoyunun Hocalı Soykırımını yapma konusunda cesaretlendirdiğini ifade etti. Hocalı’da yaşananların bir soykırım olduğunu belirten Dr. Murat Işıklı, “Vahşice işlenmiş cinayetlerle resmi rakamlara göre 83’ü çocuk, 106’sı kadın ve 70’den fazlası yaşlı olmak üzere toplam 613 Azerbaycan Türkü 1 gecede şehit edilmiştir. Hocalı soykırımında 487 kişi ağır yaralanmış, 1275 kişi rehin alınmış ve 150 kişi de kaybolmuştur” diye konuştu.

Dr. Murat Işıklı’nın konuşmasının ardından, düzenlenen kısa tiyatro gösterisi, fotoğraf ve video gösterileri ile şiir dinletileri salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattı.
Program içeriğinde Hocalı soykırımı ile ilgili bilgiler aktaran Azerbaycanlı öğrenciler gayri resmi rakamlara göre şehit sayısının daha fazla olduğunu belirttiler. Hocalı Soykırımı’nı çektiği görüntüler ve yaptığı haberlerle dünya kamuoyuna duyuran gazeteci Cengiz Mustafayev’in yazdıklarını da davetlilere okuyan Azerbaycanlı öğrenciler Mustafayev’in şu satırlarını paylaştılar: “Bir günde 1.300 Azerbaycan Türk’ünün Ermeni çetecilerce öldürülüşünü bütün dünyaya duyurdum. Hocalı katliamı anlatılamaz bir vahşetti. Ermeni bıçaklarından, kurşunlarından kurtulmayı başaranlar; kadınlar, çocuklar, ihtiyarlar karlı dağlarda tipi altında Agdam’a gelmeyi başardıklarında çoğunun ayakları donmuştu. Bazılarının ayakları ise kangrenden dolayı kesilmişti. Ermeniler vahşetin her türlüsünü sanki ibret olsun, örnek olsun diye yapmışlardı. İhtiyar dedelerin, yaşlı anaların yüzleri jiletlerle doğranmış, genç kadınların göğüsleri peynir gibi kesilmiş, bebeklerin kafa derileri yüzülmüştü. Hocalı ile Agdam arasındaki 12 kilometrelik orman boyunca cesetler dizilmişti”.
Katılımın son derece yoğun olduğu programın sonunda Üniversitede okuyan Azerbaycanlı öğrenciler tarafından programın gerçekleştirilmesi için destek veren kişilere teşekkür plaketi takdim edildi.

25 Şubat 2015 Çarşamba

      Vergi Dairesi Müdürü Ersel ÇELİK Açıklama Yaptı
                                                                                              
VERGİ HAFTASI ( 23 ŞUBAT 2015/ 01 MART 2015 ) BAŞLADI

               
                Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla 1990 yılından bu yana her yıl kutlamakta olduğumuz “Vergi Haftası”  bu yıl 23 Şubat 2015 / 01 MART 2015 tarihleri arasında kutlanacaktır.
Ülkemizin kalkınması, halkın refahı ve mutluluğu için gerekli olan hizmetlerin yerine getirilmesinde ihtiyaç duyulan finansman kaynağı olan vergi gelirlerinin, Bakanlığımızın vergi politikasına ilişkin temel öncelikleri çerçevesinde temini ve tedariki görevini bu güne kadar büyük bir titizlik ve gayret içinde sürdüren Vergi Dairesi Müdürlüğümüz; bu görevine etkin ve verimli bir çalışma ile bundan sonra da vatandaş ve çalışan memnuniyetini artırarak, kaynakları daha etkin ve verimli bir şekilde kullanarak, hızlı, güvenilir, doğru, etkili ve güler yüzlü hizmet sunarak devam edecektir.
                Bilindiği üzere Vergi: Devletin egemenlik gücüne dayanarak, Kamu ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplanan paradır. Kamunun ihtiyaç duyduğu hizmetleri yapabilmesi için gelire ihtiyacı vardır. Vergi Gelirleri de bu hizmetlerin görülebilmesi için temel gelir kaynağıdır. Vergi Dairelerinin otomasyonuna büyük bir hız ve önem verilerek ekonomik hayatın bir disiplin içerisinde kayıt altına alınması sağlanmaktadır. Mükelleflerimize Vergi Dairesine mümkün olduğu kadar gitme zorunda kalmadan vergisel yükümlülüklerini yerine getirme imkânı sağlanmış ve bu kapsamda idareye ve mükellefe yönelik daha detaylı çalışmalar devam etmektedir.
                Mükelleflerimizin verecekleri Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyannamelerini; titizlikle değerlendirerek beyanda bulunmalarını ve vatandaşlık görevlerinin en kutsallarından biri olan vergilerini gerçek kazançları üzerinden beyan ederek zamanında ödemelerini diler, bütün mükelleflerimize huzur içerisinde  kazançlı günler temennilerimle, saygılarımı sunarım.


                                                                                                       


24 Şubat 2015 Salı

BAŞSAĞLIĞI

AK PARTİ  NİĞDE MİLLETVEKİLİ SAYIN ÖMER SELVİ' NİN BABASI HACI KUDDİSİ SELVİ  VEFAT ETMİŞTİR.
MERHUMA ALLAH'TAN RAHMET , YAKINLARINA SABIR VE BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ..

ÇAMARDI EKSPRES
CHP 55 İlde Ön Seçim Yapacak

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, Parti Meclisi toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Haluk Koç açıklamasında, "İstanbul 1., 2., 3., Ankara 1. 2. ve İzmir 1., 2. bölgelerde 1. sıra adayları kadın adaylar olacaktır. Bunu sayın genel başkanımız da çok arzu ettiler…" dedi. Alınan karar gereği ayrıca 85 seçim bölgesinin 55'inde milletvekili adayları ön seçimle belirlenecek.

Koç, İstanbul, Ankara, İzmir illerinde CHP'nin 1. sıra milletvekili aday adaylarının kadın olacağını bildirdi.
29 Mart'ta tüm üyelerin katılımıyla hakim gözetiminde ön seçim yapılacak illeri açıklayan Koç, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Uşak ve Yozgat illerinde bu kapsamda ön seçim yapılacağını açıkladı.
10 İLDE ÖRGÜT DENETİMİNDE EĞİLİM YOKLAMASI YAPILACAK
Koç, Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya, Muğla, Mersin, Tekirdağ, Trabzon ve Zonguldak olmak üzere toplam 10 ilde, CHP örgütlerinin denetiminde tüm 29 Mart'tan daha önce eğilim yoklaması yapılacağını bildirdi.
Merkez yoklamasının ise 30 seçim bölgesinde yapılacağını duyuran Koç, bu illerden 17'sinin CHP'nin yüzde 10'un altında oy alındığı seçim bölgelerini kapsadığını belirtti. Koç, söz konusu illerin Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Van, Yalova ve Eskişehir seçim bölgeleri olduğunu açıkladı


Bor derici esnafını sanayici yapacak proje 2015 yatırım programında
AK Parti Niğde Milletvekili TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor’da faaliyet gösteren deri sanayinin gelişimini sağlayarak derici esnafını sanayici yapacak bir proje olan Bor Ayakkabıcılar ve Dericiler Küçük Sanayi Sitesi (KSS) Projesi’nin 2015 yılı yatırım programına alındığı müjdesini verdi.
4.8 Milyon TL bedeli olan projenin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi ve destek imkânlarından yararlanarak hayata geçirildiğini kaydeden Kavaklıoğlu, projenin % 70’ini 5 yıl ödemesiz 10 yıl taksitle yılda % 1 faizli olacak şekilde Bakanlık, % 30’unu Ayder Yapı Kooperatifi tarafından karşılanacağını söyledi. 
Deride Bor pazar gücünü koruyacak
Kavaklıoğlu açıklamasında şunları belirtti: “2 yılı aşkın süredir titiz bir şekilde takibi yaptığımız proje dericileri mesleklerini daha iyi şartlarda sürdürebilecekleri modern ve daha kullanışlı bir alana taşımak üzere başlatılmıştı. Ülkemizin ham deri ihtiyacının % 10’unu karşılayan Bor ilçemizin deride Pazar gücünü koruması ve küçük işletmelerin büyümesi açısından son derece önemli olan proje ekonomimize katacağı ivmenin yanı sıra kamu yararı açısından çok faydalı olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınacak birkaç tali iznin ardından bu yıl içerisinde inşaat ihalesine çıkacak.”
Ortaklık kültürünü geliştirecek
Bor Köfterlik Mevkiindeki 100 dönüm arazi üzerinde 25 derici esnafına 600’er m2 kapalı alan (toplam 15 bin m2 kapalı alan) sağlayacak proje, derici esnafımız arasında ortaklık kültürünün geliştirilmesini sağlayacak olan 1 tane ortak fabrikayı da içermektedir. Bu tesisle orta ve uzun vadede şuan yarı mamul üretim yapan derici esnafının tam mamul üretime geçişini de sağlaması hedeflenmektedir. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle ilimizde iş ve istihdam alanlarının arttırılması için çalışmalarımız süreceğini belirtmek istiyorum”.


Yapı İzin İstatistikleri, Ocak – Aralık  2014 
   Ülkemizde Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü %24,3, Yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü %9,4 arttı,  24/02/15
     2014 yılında yapı ruhsatı verilen daire sayısı Kırıkkale'de 4 109'dur.
   2014 yılında yapı ruhsatı verilen daire sayısı Aksaray'da 4 404'tür.
  2014 yılında yapı ruhsatı verilen daire sayısı Niğde'de 5 440'dır.
   2014 yılında yapı ruhsatı verilen daire sayısı Nevşehir'de 3 715'dir.
   2014 yılında yapı ruhsatı verilen daire sayısı Kırşehir'de 3 247'dir.

Ulukışla da Karbonmonoksit Dedektörü Dağıtımı Yapıldı
      Ulukışla İlçesinde soba zehirlenmelerine karşı 1.300 aileye Ulukışla Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karbonmonoksit dedektörü dağıtılmıştır.
     Ulukışla Kaymakamı Ferhat ATAR “Ulusal basında sık sık rastladığımız ve bizleri yürekten üzen ailelerin yok olmasına neden olan soba zehirlenmelerine karşı karbonmonoksit dedektörü dağıtılmıştır. Ulukışla ilçesi kışın uzun sürdüğü, sobaların uzun süre ve devamlı yakılması gereken bir ilçedir. Bu nedenle ilçemizde ülkemizde görülen böyle üzücü bir olayın yaşanmaması için tedbir amaçlı dedektör dağıtımı yapılmıştır. Herşeye rağmen vatandaşlarımız kendi tedbirlerini almaları gerektiğini önemle bildiririz. Lütfen yatmadan önce sobanıza kömür "ATMAYINIZ". “ Dedi.


 

22 Şubat 2015 Pazar

Niğde'de Sokak Hayvanları Unutulmadı

Niğde Belediye Başkanlığı, sahipsiz sokak hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi, yaralı ve hasta olanların tedavileri ve karınlarının doyurulması için her türlü tedbiri almaya devam ediyor.
Özellikle kış aylarının getirdiği zor şartlar karşısında sokak hayvanlarını yalnız bırakmayan Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin çeşitli bölgelerinde sokak hayvanları için yemek noktaları belirleyerek kış aylarında da sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmesini sağlıyor.
Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, bünyesinde bulunan hayvan barınağı ile de yardıma muhtaç, yaralı hayvanların tedavisini sağlıyor. Doğal yaşamına bırakılan hayvanlar Veteriner Müdürlüğü tarafından takip altına alınarak kontrolleri yapılıyor.




HOCALI SOYKIRIMI ANILIYOR

NİĞDE ÜNİVERSİTESİNDE HOCALI SOYKIRIMI ANMA PROGRAMI 26 ŞUBAT 2015 TARİHİNDE

21 Şubat 2015 Cumartesi

Tüketici Güven Endeksi, Şubat 2015

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Ahmet Mert AKTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre,
Tüketici güven endeksi %0,5 arttı,
Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre %0,5 oranında arttı; Ocak ayında 67,71 olan endeks Şubat ayında 68,06 oldu.
Hanenin maddi durum beklentisi %1,2 azaldı,
Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre %1,2 oranında azaldı. Ocak ayında 87,84 olan endeks değeri Şubat ayında 86,75 oldu. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının azalmasından kaynaklandı.
Genel ekonomik durum beklentisi %0,7 azaldı,
Ocak ayında 91,49 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi %0,7 oranında azalarak, Şubat ayında 90,87 oldu. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığını göstermektedir.
İşsiz sayısı beklentisi %2,7 arttı,
İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre %2,7 oranında artarak, Şubat ayında 69,64 değerine yükseldi. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki azalmadan kaynaklandı.
Tasarruf etme ihtimali %5,5 arttı,
Tasarruf etme ihtimali endeksi %5,5 oranında arttı. Ocak ayında 23,69 olan endeks, Şubat ayında 25 değerine yükseldi. Bu artış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre arttığını göstermektedir.
AÇIKLAMALAR
Aylık tüketici eğilim anketi ile tüketicilerin kişisel mali durumlarına ve genel ekonomiye ilişkin mevcut dönem değerlendirmeleri ile gelecek dönem beklentileri ölçülmekte ve yakın gelecekte yapılması planlanan harcamalarına ve tasarruflarına ilişkin eğilimleri saptanmaktadır.
Anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi 0-200 aralığında değer alabilmektedir. Tüketici güven endeksinin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu, 100’den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu göstermektedir.


PROJE ORTAKLARI SERTİFİKALARINI ALDI 
     Yerel yönetimlerde tasarruf sağlanması amacıyla oluşturulan “Niğde’de Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Katı Atık Güzergâhları Optimizasyonu Projesi”nde yer alan Niğde ve Bor Belediyesi ile Niğde Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği personeli eğitim sonrası sertifika aldı.  Proje ortaklarından Niğde, Bor ve Niğde Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden 10 personel, 7 gün devam eden eğitim sonrası yapılan sınavı başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.
    İl Genel Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı Üçüncü Birleşiminin ardından düzenlenen sertifika töreninde sınavı başarıyla tamamlayan 10 personele İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ve meclis üyeleri tarafından sertifika verildi.


383 ADET UYUŞTURUCU HAP İLE 512 GRAM ESRAR MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ
Niğde Emniyet Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre;
Bor Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kom Şube Müdürlüğü Niğde ili ve ilçeler  genelinde Uyuşturucu Madde Bulunduran, Kullanan ve Ticaretini Yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında,  toplam 20 şüpheli şahıs hakkında uyuşturucu madde ticareti ve kullanma suçundan işlem yapıldığı belirtilmiştir.
Şüpheli şahıslardan toplam 383  adet uyuşturucu hap, 512 gram esrar maddesi, 0,54 gram kenevir tohumu ve 1 adet hassas terazi ele geçirilmiştir. 
Yürütülen çalışmalar kapsamında, işlem yapılan 20 şüpheli şahıstan H.Ç-C.A.G-T.A-N.A-T.A-O.K. isimli 6 şahıs sevk edildikleri yetkili Mahkemece TUTUKLANMIŞLARDIR.


20 Şubat 2015 Cuma

KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Niğde’ de kapanan yolların açılması için Niğde İl özel İdaresine bağlı ekipler yoğun bir mesai yapıyor.
   Niğde ‘ de  aralıksız  devam eden kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı.

       Niğde İl Özel İdaresi' nin yoğun çalışmaları sonunda yollar ulaşıma açılırken, çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye giden İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürümüz Işıl ÇAKICI Greyder operatörlerinden kapanan yollar hakkında bilgi alarak kapanan yol kalmaması için çalışmalara hız verilmesini istediği belirtildi.


 STRATEJİK PLANLAMA ÇALIŞTAYI YAPILDI
Niğde Valiliği ve Kalkınma Bakanlığı işbirliği ile Stratejik Planlama Çalıştayı yapıldı.
Toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Kalkınma Bakanlığı Stratejik Planlama Uzmanları, Kurum Müdürleri ve teknik personel katıldı.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Kılıç,
“Merkezde yapılan stratejik planların başarısını temin etmek ve onu sistematize etmek amacıyla il stratejik planları yapılabilir mi diye düşündük. Konu Kalkınma Bakanımıza arz edildi. Kalkınma Bakanlığının onayı üzerine bir yıl önce çalışmalara başladık. Valiliğe bağlı 20 kurumda Stratejik Plan denemesi yaptık. Bu planların tek bir plana dönüştürülmesi, bir valilik planı olması için bugün burada bu çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Tümevarım metoduyla Valilik Stratejik Planını yapmaya başlayacağız.
Kalkınma Bakanlığımız bilimsel tekniklerden hareketle Niğde’deki bu çalışmayı “Pre-Pilot” yani Pilot öncesi bir çalışma olarak tanımladı. Burada bizim yapacağımız çalışma bundan sonra çeşitli illerde yürütülecek olan pilot çalışmanın altlığını teşkil edecek. Dolayısıyla Niğde olarak böylesine önemli bir çalışmada ilk ivmeyi veren İl olmaktan gerçekten mutluyuz. Stratejik Planlar tamamlandıktan sonra iş akım şemaları, iş tanımları yapılması gerekiyor. Ve memur bazına kadar bu planlamaların indirgenmesi gerekiyor.
Bu çalışmada bir yılı aşkın süredir yoğun gayretleri olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çalışmamızın ilimize, ülkemize, devletimize hayırlı olarak yansımasını temenni ediyorum. “ dedi.

Çalıştayda Kalkınma Bakanlığı Uzmanlarından Fatih Yıldırım ise, “2 gün sürecek çalıştayda İl Müdürleri ve teknik personel ile görüşülerek şimdiye kadar yapılan Kurum Staretejik Planlarının daha olgun hale getirilmesine çalışacağız. Öncelikli sorunların tespiti ve bu sorunların çözerken amaç, hedef ne olacak onları belirleyeceğiz. Sonuç olarak da kurum bazındaki Planları Valilik Plan taslağına dönüştürecek ve çalışmamızı diğer illere örnek olacak şekilde tamamlayacağız” dedi.

NİĞDE JUDO TAKIMINI KAYMAKAM SERİN ZİYARET ETTİ


NİĞDE JUDO TAKIMI GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA YARIŞACAK
NİĞDE JUDO TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA ÇAMARDI DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDE HAZIRLIK KAMPI YAPTI. KAMPTAKİ SPORCULARI KAYMAKAM SERİN VE JANDARMA KOMUTANI GÖKDEMİR ZİYARET ETTİ.

         20.22 şubat 2015 tarihleri arasında Ordu ilinde yapılacak olan gençler Türkiye şampiyonasına hazırlık için Niğde ili judo takımı antrenör Ali ÖZDEMİR ile 6 sporcu Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezinde  12/17 şubat 2015 tarihleri arsında Türkiye şampiyonası hazırlık kampı yaptı.

  Çamardı Demirkazık Kampında  bulunan Judo takımını Çamardı kaymakamı Mustafa SERİN ve bölük komutanı Cem GÖKDEMİR ziyaret etti. Kaymakam Mustafa SERİN Ordu ilinde yapılacak olan Türkiye şampiyonasında sporculara başarılar diledi.

4 İLÇEDE OKULLAR BU GÜN TATİL

NİĞDE İLİ GENELİNDE OLUMSUZ HAVA ŞARTLARININ DEVAM ETMESİNDEN DOLAYI 4 İLÇESİNDE OKULLAR BUGÜNDE TATİL EDİLDİ.
ALTUNHİSAR , ÇAMARDI , ÇİFTLİL VE ULUKIŞLA İLÇELERİNDE OKULLARA 3. GÜN KAR TATİLİ

19 Şubat 2015 Perşembe

İKİ İLÇEDE OKULLAR YARIN DA TATİL

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARININ DEVAM ETMESİ SEBEBİ İLE  2 İLÇEDE KAR TATİLİ UZATILDI.

Çamardı ve Ulukışla ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullara 3.gün kar tatili verildi. Yoğun kar yağışı ve buzlanmanın devam etmesinden dolayı Kaymakamlıkların yaptığı açıklamaya göre; kar tatili uzatılarak 20.02.2015 cuma günü de tatil edildiği açıklandı.

BASİT USUL BEYAN VERME SÜRESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
   Bilindiği üzere, Geliri, sadece Basit Usulde tespit edilen ticari kazançlardan ibaret olan mükelleflerimiz için beyanname verme süresi 1 Şubat 2015 tarihinde başlamış olup, Basit usulde vergilendirme kapsamında bulunan Mükelleflerimizin 2014 yılı kazançlarıyla ilgili yıllık beyannameleri 01-25 Şubat 2015 tarihleri arasında verilecektir.
     Yıllık beyannameler üzerinden hesaplanan gelir vergisi ise iki eşit taksitte ödenmesi gerekmekte olup, birinci taksitin 28 Şubat 2015 tarihine kadar, (28 Şubat hafta sonuna rastladığından 2 Mart 2015)  ikinci taksitin ise 30 Haziran 2015 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.
  Şubat ayının başından 25. günü akşamına kadar verilecek beyannameler üzerinden tahakkuk eden gelir vergisi iki eşit taksitte;
 Vergi tahsiline yetkili olan banka şubelerine,
 Bağlı bulunulan vergi dairesine,
 Bağlı bulunulan vergi dairesinin bildirilmesi şartı ile herhangi bir vergi dairesine  ödenebilecektir.
Basit usule tabi mükelleflerimizin vergisel yükümlülüklerini yerine getirirken faydalanmaları amacıyla Başkanlığımızca hazırlanan Basit Usule Tabi Mükellefler İçin Vergi Rehberinin Vergi Dairelerimizden ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığından temini de mümkün bulunmaktadır.
Diğer taraftan, 6552 Sayılı Kanunun 73 üncü maddesi hükmüne göre yapılandırılan ve Şubat 2015 ayında ödenmesi gereken ikinci taksitin son ödeme süresi olan 28.02.2015 tarihinin resmi tatile rastlaması nedeniyle ödeme süresi 02.03.2015 tarihine (bu tarih dahil) uzamış bulunmaktadır.
Tüm mükelleflerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
                CABİR DÖNER/ DEFTERDAR

                                                                                         


KEMERHİSAR BELDESİNE TAM DONANIMLI AMBULANS

Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğüne 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere, 2 adet 4×4, 5 adet 4×2 olmak üzere kamera ve son tıbbi teknoloji ile donatılmış, tam donanımlı olan 7 adet 112 Acil Sağlık Ambulansı ve 1 adet motosikletli ambulans tahsis etmişti.
Tam donanımlı ambulanslardan 1 tanesi de Kemerhisar Beldesine teslim edildi.
Kemerhisar’da acil hizmetlerde kullanılmak üzere, beldeye kazandırılması,  yapılan bir etkinlikle gerçekleştirildi.
Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, Belde Başkanı Yusuf Kurt ve çok sayıda partilinin bulunduğu programda ambulans dualar eşliğinde teslim alınarak beldeye kazandırıldı.
Ak Parti Kemerhisar Belde Başkanı Yusuf Kurt; ‘’Ak Parti il başkanımız, milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. İlçemize kazandırılan bu ambulansta büyük emekleri var. Önemli bir ihtiyacımızın karşılanmasını sağladıkları için kendilerine hassaten teşekkür ediyorum ‘’ dedi
Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, umarım ambulans az hizmet verir derken şunları dile getirdi ; ‘’ Beldemize kazandırılan ambulansın az hizmet vermesini temenni ediyorum. Çünkü ne kadar fazla çalışırsa o kadar hasta ve sağlık sorunu yaşayan insan var demektir. Buda bizleri daha fazla üzer. Kemerhisar beldemiz için bir ihtiyaçtı, belediye bizde olmasa bile biz halkımızın ihtiyaçlarını karşılamada her zaman yanlarında olacak ve sorunların giderilmesinde destek olacağız. Ambulansın beldeye hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu.


HAYVANLARI UNUTMAYALIM !

SOKAK HAYVANLARINI VE DOĞADA Kİ HAYVANLARI UNUTMAYALIM....!

18 Şubat 2015 Çarşamba

NİĞDE’Lİ BAYAN KİCK BOKS’ÇU AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ

Avrupa kupası kick boks şampiyonası 06 – 08 Şubat 2015 tarihleri arasında Hırvatistan’da düzenlendi. 
Şampiyonaya ülkemizi temsilen büyük bayanlar kategorisinde 55 kg’da  Niğde  il sporcusu Damla Kesek 3. Oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Sporcu ve Antrenörü Ali Kale’yi makamında kabul etti. Şampiyona hakkında bilgi alan Turhan; İlimize ve Ülkemize kazandırdığı başarıdan dolayı Sporcumuz Damla Kesek’i ve Antrenörü Ali Kale’yi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
NİĞDE’Lİ BOKSÖRLER TÜRKİYE ŞAMPİYONU

                Türkiye Boks Federasyonunun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Yıldız Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası 25-31 Ocak 2015 tarihlerinde Artvin ilinde yapıldı.
Şampiyonaya katılan Niğde ili boksörlerinden Bulutcan ŞAHİN 66 kg da Türkiye Şampiyonu olurken, 48 kg da Fırat DAYAN da Türkiye 3.sü oldu.


Antrenörleri Mehmet Ali Cıncık;” Sporcularımızın elde ettiği başarı bizleri çok mutlu etti. Bulutcan şahin 2015 yılında yapılacak olan Dünya ve Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazandığından dolayı antrenmanlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu başarılarımızı elde etmekte bizlerden desteklerini esirgemeyen Başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun Turhan’a ve Spor Şube Müdürümüz Bülent Özgüven’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaldırımlarda Buzlanmaya Karşı Solüsyon

Kaldırımlarda Buzlanmaya Karşı Solüsyon
Karla mücadele ekipleri, yoğun kar yağışının olduğu ve buzlanan kaldırımlara solüsyon ilacı döküyor.
Niğde Belediyesi, kar yağışı ve buzlanma yüzünden yayaların zor anlar yaşamaması için kaldırımlara karı ve buzu eritici özelliği bulunan solüsyon ilacı ile çözüm buldu.
Niğde'de yoğun kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava yüzünden buzlanmaya karşı tedbir alınıyor. Karla mücadele ekipleri, yoğun kar yağışının olduğu ve buzlanan kaldırımlara solüsyon ilacı döküyor. Solüsyon çalışması özellikle vatandaşın yoğun olarak kullandığı kaldırımlarda uygulanıyor.

Kar Tatili 2 (iki) Gün


Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Niğde´de 2(iki) gün süreyle eğitime ara verildi

AHİKA TOPLANTISI İPTAL !

Niğde Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre ; Hava muhalefeti nedeniyle  Bugün (18 Şubat 2015) yapılacak olan AHİKA toplantısı iptal edilmiştir.
 

Okullara Kar Tatili

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle;


* NİĞDE MERKEZ
* NİĞDE MERKEZE BAĞLI KÖY-KASABALAR
* ALTUNHİSAR İLÇESİ
* BOR İLÇESİ
* ÇİFTLİK İLÇESİ
 * ÇAMARDI İLÇESİ
* ULUKIŞLA İLÇESİ

İlk ve orta dereceli okullarımız 18 Şubat 2015 Çarşamba günü 1 (bir) gün süreyle tatil edilmiştir.

17 Şubat 2015 Salı

Gelecek kuşaklar “Veliaht Motivasyonu” ile şirketlerin başına geçecek

"Veliaht Motivasyonu ve Prometheus'un Gücü" eğitimi genç kuşağı bilinçlendiriyor

İşletmelerin kurumsallaşması ve ihracatçıların yurt dışı pazarlarda güç kazanması için çeşitli eğitimler düzenleyen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), bu kez de şirketlerin ikinci, üçüncü kuşak temsilcilerine yönelik "Veliaht Motivasyonu” eğitimi düzenledi.
"Veliaht Motivasyonu ve Prometheus'un Gücü" eğitimi, bu alandaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Meltem Onay tarafından Türkiye Aile İşletmeleri Demeği'nin (TAİDER) katkılarıyla 12 Şubat Perşembe günü Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirildi. Aile işletmelerinin sürdürülebilir olması için pek çok önemli noktaya değinilen eğitimde, "Ben zaten bu işletmenin veliahtıyım. Nasıl olsa bir gün, bulunmam gereken yere geleceğim. Dedem, babam çok çalışmışlar, halen de çalışıyorlar, bana fırsat verseler ben de onlara yardımcı olabilir miyim acaba?" diyen ikinci ve üçüncü kuşağa da önerilerde bulunuldu. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Jak Eskinazi’nin ve TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren’in açılış konuşmalarını yaptığı eğitim Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri tarafından yoğun ilgi gördü.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, aile işletmelerini önemsediklerini belirterek TAİDER’in yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını kaydetti.
Niğde Belediyespor Evinde Hezimete Uğradı

Niğde Belediyespor evinde ağırladığı gurubun lideri Tuzlaspor'a 3-0'lık farklı skor ile mağlup oldu.
Spor Toto 3. Lig 1. Grupta yer alan Niğde Belediyespor, kendi evinde ağırladığı Tuzlaspor'a 3-0 gibi bir skorla mağlup oldu. Son maçlarda aldığı olumsuz sonuçlara rağmen geçen hafta deplasmanda Çatalcaspor'u 2-1 mağlup eden kırmızı-laciverti takım bu hafta iste kendi sahasında lider Tuzlaspor'a boyun eğdi. Tuzlaspor, maçın 22. dakikasında Okan Duran'ın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan taraf oldu.
Tuzlaspor, maçın ikinci yarısında ise, 58. dakikada Erdem Koçal, 67. dakikada Mehmet Aleddinoğlu ile bulduğu gollerle maçı 3-0'a getirdi. Maçta başka gol olmayında Tuzlaspor haftayı üç puan ile kapatan taraf oldu.

Niğde Belediyespor bu skorla 31 puan ile haftayı 9. sırada tamamlarken, Tuzlaspor ise 44 puanla birinci sırada yer aldı.
NİĞDE’Lİ BAYAN KİCK BOKS’ÇU AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ


Avrupa kupası kick boks şampiyonası 06 – 08 Şubat 2015 tarihleri arasında Hırvatistan’da düzenlendi. Şampiyonaya ülkemizi temsilen büyük bayanlar kategorisinde 55 kg’da  Niğde  il sporcusu Damla Kesek 3. Olmuştur.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Sporcu ve Antrenörü Ali Kale’yi makamında kabul etti. Şampiyona hakkında bilgi alan Turhan; İlimize ve Ülkemize kazandırdığı başarıdan dolayı Sporcumuz Damla Kesek’i ve Antrenörü Ali Kale’yi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


AK PARTİ MERKEZ İLÇE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

AK Parti Niğde Merkez İlçe Başkanlığı, teşkilatlanma gezilerine beldelerden sonra köylerle devam etti. Geçtiğimiz aylarda Belde Teşkilatları ile istişarelerde bulunmak ve Genel Merkezce belirlenen Teşkilat Çalışmaları çerçevesinde Belde ziyaretlerini tamamlayan AK Parti Merkez İlçe Yönetimi köy ziyaretlerine de hız kesmeden devam etti.


Geçtiğimiz hafta sonu Hacıbeyli, İçmeli, Aşlama ve Çarıklı Köy ziyaretleri ile teşkilat ziyaretlerine devam eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç’a İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, İl Genel Meclisi Köylere Hizmet Götürme Komisyonu ve AK Parti Niğde İl Yönetim Kurulu üyesi Mevlüt Şahin ile Merkez İlçe Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu üyeleri eşlik etti. 

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Çarşamba Günü Niğde’de Yapılacak
Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 18 Şubat 2015 Çarşamba günü saat 14:00’de, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu’nda yapılacak.
 Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığındaki toplantı, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.


 Sigara Kaçakçılığı
jandarma ve KOM Kısım Ekipleri Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Alınan bir ihbara istinaden yapılan çalışmalar neticesinde Kiledere Beldesinde bir
şahsın evinde ve işyerinde yüklü miktarda kaçak sigara bulunduğunun tespit edilmesi
üzerine 13.02.2015 günü saat 18:00 sıralarında Yeşilgölcük  J.Krk.K.lığı ye KOM Kısım
Amirliği ekiplerince yapılan operasyon neticesinde muhtelif markalarda toplam 5570
paket kacak sigara ele geçirilmiştir.




Özgecan Cinayetine Tepki


Niğde Baro Başkanlığı'ndan Özgecan Cinayetine Tepki
Niğde Baro Başkanlığı, Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan için basın açıklamasında bulunarak kadın cinayetlerine tepki gösterdi.
"11 şubat 2015 tarihinde telaffuzu bile bize ağır gelen bir vahşetle 20 yaşında Özgecan Aslan isimli kızımız bu toplumun kızı hunharca katledilmiştir. Ailesine başsağlığı ve metanet diliyoruz. Saldırıyı nefretle lanetliyoruz."Diyen Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin DEMİRBİLEK yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: 
Değerli Niğde Halkı
Bu vahşet sadece Özgecan ve ailesini ilgilendirmemektedir. 
Ne yazık ki kaderi Özgecan’ la benzer yüzlerce Özgecan Aslan var. Sesini duyuramayan, imdadına yetişilemeyen, korkan paylaşamayan yüzlerce çocuk ve kadın var bu toplumda.
Suçlu kim?
Suçlu hepimiz değil miyiz?
Tecavüzü görmezden geliyoruz, tecavüze uğrayanı dışlıyoruz, suçluyoruz, ölmüşse kurtuldu bile diyoruz. Tecavüze uğrayan kadını intihara sürüklüyoruz. Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan insan müsveddeleri bile çıkıyor aramızdan.
Koruyamıyoruz.
En kötüsü susuyoruz.
Halbuki hepimizin annesi, kız kardeşi, eşi , kızı ve başka sevdikleri var. NEDEN SUSKUNUZ? İnşallah benim başıma gelmez demeyin. Bu sadece bir temenni olur bunu bilelim

İçimizde hasta ruhlu insanların gezdiğini toplumun her kesiminden eğitimli eğitimsiz olduğuna bakılmaksızın her meslek alanından çıkabildiklerini, çoğu zaman kendilerinin gizlediklerini ve fırsat buldukları taktirde yeni mağdurlar ve mağdur aileleri yaratacaklarını bilin. SUSARSAK ve önlem almazsak DAHA CESARETLENECEKLER.

Değerli kamuoyu:
Tecavüz ve taciz suçlarının belki de çok az bir kısmı biliniyor. Bazen adli makamlarca tesadüfen öğreniliyor. Çoğu zaman mağdur, korkudan, toplumdan dışlanma duygusundan, ailesine zarar vereceği endişesinden, kendini ifade edemeyeceği düşüncesinden ve buna benzer sebeplerden ötürü sessiz kalmaya mecbur kalıyor.
Çok acıdır ki bu tür korku ve endişelerden ötürü aynı kişinin defalarca tecavüze maruz kalabiliyor.
Yine çok korkunçtur ki tecavüze uğrayan kadın direndiğinde ölüm çoğu zaman kaçınılmaz son olabiliyor.
Niğde ne yazık ki “ Çocuk istismarında, kadına karşı şiddet suçlarında” Türkiye ortalamasının oldukça üzerindedir.
Bir yerden başlamalıyız. Bu sadece devletin resmi kurumlarının mücadelesiyle halledilebilecek bir vakıa olmayıp tüm toplumun mücadelesini gerektirmektedir. Özgecanın katledilmesiyle birlikte şu an lisede üniversitede kızları okuyan tüm aileler çocukları için endişeye düştüler.
Bu hastalıklı ruhlar topluma unutulamayacak travmalar yaşatıyorlar.

Değerli kamuoyu;
“ Tecavüz bir insanlık suçudur” Sessiz kalınamaz.
Bu tek kelimeyle vahşettir. Dolayısıyla İDAM CEZASININ mutlak suretle tartışmaya açılmasını gerektirmektedir.
Zira öncelikle bu insanların ıslahının mümkün olmadığını düşünüyoruz. Toplum vicdanı da bu kişilere idam cezası verildiğinde rahatlayacaktır. Talep bu yöndedir. HALKIN TALEBİ ve iradesi mutlaka karşılık bulmalıdır. O halde gerekirse en azından bu tür suçlar için halk oylaması yapılarak idam cezası yasal hale getirilmelidir. Toplum vicdanını rahatlatacak hem de caydırıcı bir unsur olacaktır.

Buradan herkese sesleniyoruz.
Niğde Barosu Kadın Hakları Komisyonu kadına karşı şiddetin önlenmesi ile ilgili uzun zamandan beri çalışmalarını sürdürmektedir.  Ve bu çalışmaları ile şiddet mağduru birçok kadının yanında olmuş ve hukuki destek sağlamıştır. Ve halen de sağlamaya devam etmektedir.  Özgecan Aslan’a yapılan bu insanlık dışı saldırı ile ilgili açılan davaya müdahil olarak orada biz de bu vahşetin hesabını soracağız.
Şiddet mağduru herkese sesleniyoruz.
Tehdit altında olan, korkan çekinen herkese
 0533 216 16 00” numaralı telefondan Niğde Barosu Kadın Hakları Komisyonunu arayarak hukuki yardım talep edebilirsiniz.
NİĞDE BAROSU OLARAK BİZ HER ZAMAN ŞİDDET MAĞDURU KADINLARIMIZIN YANINDA OLDUK VE OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ… VE BU KONUDA Kİ HER TÜRLÜ GİRİŞİME DE DESTEK VERECEĞİMİZİ BELİRTMEK İSTERİZ.
ÖZGECAN ASLAN’A YAPILAN BU İNSANLIK DIŞI VAHŞETİ BİR KEZ DAHA KINIYOR VE LANETLİYORUZ. 


14 Şubat 2015 Cumartesi

RÜZGÂRIN KIZI ATLETİZMDE YİNE TÜRKİYE ŞANPİYONU OLDU
               

Türkiye Atletizm Federasyonun 2015 Yılı Faaliyet Programında yer alan Türkiye 16 yaş Altı B şampiyonası 07-08 Şubat 2015 Tarihlerinde İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor salonunda yapıldı. Yarışma hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Ahmet Yavuz; “16 yaş Altı ( B ) 2002 - 2003 yaş kategorisinde Niğde'mizi 300 ve 1000 metrelerde temsil eden Şevval ÖZDOĞAN. Gecen haftalarda olduğu gibi bu haftada da Madalyaları kimseye kaptırmadı. 98 sporcunun Mücadele ettiği yarışmada Sporcumuz Şevval 1000 metreyi 3:06:43 koşarak TÜRKİYE ŞAMPİYONU olurken 300 metreyi 44.43 ile Türkiye 2.si olmayı başardı. Şevval’in elde ettiği Büyük başarılar birçok ili geride bıraktı. İlimize bu güzel dereceler kazandırdığımız için çok mutlu olduk. Bize her türlü imkânları sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun Turhan ve Spor Şube Müdürümüz Bülent Özgüven'e sonsuz teşekkür ederiz” dedi.