30 Nisan 2015 Perşembe

Şehir Girişlerine Şelale
Niğde Belediye Başkanlığı şehitlik girişinde yaptığı düzenleme çalışmaları kapsamında oluşturulan şelale kente girişte adeta şehrin değişimde ki simgesi oldu.
Her geçen gün gerçekleşen hizmetlerle değişen Niğde, Belediye çalışmalarıyla yeni güzellikler kazanmaya devam ediyor. Niğde'ye yakışır bir çalışmanın gerçekleştiği şehir girişinde yapılan düzenlemenin ve oluşturulan şelalenin şehre farklı bir doku kattığını belirten vatandaşlar, Belediye Başkanı Ak
doğan'a teşekkür ettiler.
BULUTCAN ŞAHİN’DEN ALTIN MADALYA

Bu yıl 13.’sü düzenlenen Uluslararası Haydar Aliyev Yıldız Erkekler Boks Turnuvasına  milli sporcularımızın başarısı damga vurdu.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 24-29 Nisan tarihlerinde  düzenlenen Haydar Aliyev Boks Turnuvası'nda, Yıldız Erkekler Milli Takımı 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Turnuvaya katılan Niğde’nin milli boksörü Bulutcan Şahin 66 kg’da rakibini finalde yenerek altın madalya kazandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan başarılı boksörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

TEOG'da 2. oturum tamamlandı

Ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerinin girdiği ikinci dönem ortak sınavlarının ikinci oturumu tamamlandı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş () sistemi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği ikinci dönem ortak sınavlarının ikinci oturumu da tamamlandı. Böylece TEOG'da sınav maratonu "şimdilik" tamamlandı.1 milyon 282 bin 512 öğrencinin ter döktüğü sınav, Türkiye genelinde 970 merkezde, 18 bin 349 okulda, yurt dışında 8 ülkede 16 merkezde yapıldı.

Emeklilerin %82,5’ini erkekler oluşturmaktadır

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2013 yılı sonuçlarına göre; Türkiye’de hanelerde ikamet eden yaklaşık 7 milyon fert emekli maaşı(1) almaktadır. Emekli olan fertlerin %82,5’ini erkekler, %17,5’ini kadınlar oluşturdu.
Emekli maaşı alanların %12,3’ünü bir okul bitirmeyenler, %61,1’ini ilkokul/ortaokul mezunları %13,9’unu lise mezunları, %12,7’sini ise yüksekokul/fakülte ve daha üst eğitime sahip olanlar oluşturmaktadır.
100 emekliden 33’ü çalışmaktadır
Emekli olup çalışanların oranı %33’tür. Emekli ve çalışan fertlerin işteki durumları incelendiğinde; %26,6’sının ücretli maaşlı, %7,6’sının yevmiyeli olarak bir işte çalıştığı, %11,5’inin işveren, %49,2’sinin kendi hesabına çalışan ve %5,2’sinin ise ücretsiz aile işçisi olduğu görüldü.
Bu fertlerin %39,1’i tarım, ormancılık ve balıkçılık, %15,1’i toptan ve perakende ticaret, %12’si imalat, %8,5’i ulaştırma ve depolama, %5,4’ü inşaat, %4,2’si ise konaklama ve yiyecek hizmeti sektöründe çalıştı. Bunların dışında kalan sektörlerde çalışan emeklilerin oranı ise %15,6 oldu.
Emekli olup, çalışmaya devam edenlerin %30,4’ü, 65 ve daha yukarı yaştaki fertlerden oluşmaktadır.
Emeklilerin yarısının sağlık durumu iyi
Emekli olan fertler yaş gruplarına ve cinsiyete göre incelendiğinde, erkeklerin %40,7’sini, kadınların ise %41,5’ini 55-64 yaş grubundaki fertlerin oluşturarak ilk sırada yer aldığı, bu grubu erkeklerin %26,9’unu, kadınların ise %32,2’sini oluşturan 45-54 yaş grubundaki fertlerin takip ettiği görüldü.
Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye’de emekli olan fertlerin %3’ü sağlık durumunu çok iyi olarak değerlendirirken %45,2’si iyi olarak değerlendirdi.

Emeklilerin %34,2’si sağlık durumunu ne iyi ne kötü, %15,7’si kötü,%1,9’u ise çok kötü olarak değerlendirdi.
UMKE Personellerine Teşekkür Belgesi
NİĞDE UMKE EKİBİ GÖREVLENDİRİLDİKLERİ SAHRA HASTANESİNDEN DÖNDÜ. İL SAĞLIK MÜDÜRÜ HEPSİNE TEŞEKKÜR BELGESİ VERDİ.
Suriye’den ülkemize göç eden misafirlere yönelik Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde kurulan Sahra hastanesine görevlendirilen Niğde UMKE personeli Sağlık Memuru Ali AK ,Sağlık Memuru Ali Durukan ,Hemşire Ersin Esen ,Att Nurdan Erdoğan ve Att M.Burak Sarıgül’ e yaptıkları özverili çalışma ve gayretlerinden dolayı Niğde İl Sağlık Müdürü Dr.Yılmaz Yücel tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.


BAŞBAKAN NİĞDELİLERE  MÜJDELER VERDİ

Ak Parti 7 Haziran 2015 seçimleri için Niğde'de miting yaptı..  Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu  Niğdelilerle buluştu. Niğde için müjdeler verdi.

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, helikopterle Niğde'ye geldi.
AK Parti'nin Niğde mitingine katılmak için helikopterle 5 Şubat Stadı'na gelen Başbakan Davutoğlu'nu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Necmeddin Kılıç, Niğde AK Parti milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ile öteki ilgililer karşıladı.
Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Niğde'ye geldi.
Davutoğlu, partisi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.
Saat 14: 00 de helikopter ile 5 Şubat Stadyumuna indi.  Başbakan ve beraberindekiler.
 Başbakan  Önce Niğde Valiliğini ziyaret etti. O sıra Hükümet meydanında toplanan partililere Niğde Belediye Başkanı  Faruk AKDOĞAN , İl Başkanı Emrah ÖZDEMİR , Milletvekili Adayı Erdoğan ÖZEGEN kısa birer konuşma yaptı.

28 Nisan 2015 Salı

KILIÇDAROĞLU NİĞDE DE


7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde siyasi parti liderleri seçim çalışmalarına mitingler ile devam ediyor.

Niğde’ye ilk olarak bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu Hükümet Meydanı’nda saat 12.00’de halka hitap etmek için Niğdelilere seslendi. ardından Kemerhisar Kasabası’nı ziyaret ederek açılışlarda bulundu.

TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ


Niğde Halk Sağlığı Müdür V.Dr. Ertan DEĞİRMENCİOĞLU Açıklamalarda bulundu.
Dünya Sıtma Günü
    Sıtma, enfekte dişi Anofel sivrisineklerinin sokmasıyla insanlara bulaşan ve gribe benzer belirtilere yol açan ateşli, akut bir hastalıktır. Belirtiler, hastalık taşıyan sivrisineğin sokmasından 7 ila 15 gün sonra ortaya çıkmakla beraber bulguların daha uzun sürede ortaya çıkması da mümkündür. İlk belirtileri ateş, baş ağrısı, üşüme ve kusmadır. P.falciparum türü sıtma 24 saat içinde tedavi edilmezse, hastalığın şiddetlenmesine ve ölüme yol açacak derecede ilerleyebilir. Sıtmanın erken teşhis edilmesi ve tedavisi, hastalığın süresini azaltır ve ölümlerin önüne geçer.
     Ülkemizde sıtma geçmişte yaygın görülen bir hastalık iken yürütülen başarılı çalışmalar neticesinde son yıllarda görülme sıklığı azalmıştır. Halen nüks ve yurtdışı kaynaklı sıtma vakaları tespit edilmektedir. Ancak ülkemizde sıtma etkenini nakleden anofel türlerinin bulunması, iklim ve çevresel faktörler, büyük nüfus hareketleri, sıtma endemik ülkelere seyahat edenlerin sayısının ve ticaret ilişkilerinin artması nedeniyle yurtdışı kaynaklı sıtma vakaları  görülmektedir. Ayrıca düzensiz göçmenler, ülkemizin sıtmanın yayılabileceği subtropikal bölgede yer alması ve iklim değişikliği nedeniyle ortalama hava sıcaklıklarında gözlenen artışlar nedeniyle sıtma riski halen devam ettiğinden Sıtma Eliminasyon Programı çerçevesinde faaliyetlerimiz devam ettirilmektedir. 2014 yılında İlimizde 1 vaka görülmüştür.
 Sıtmanın endemik olduğu bölgelerde insektisit emdirilmiş cibinlikler, sıtma bulaş ihtimalinin en fazla olduğu gece vakitlerinde kişisel koruma sağlayabilir. Bu, vücudun büyük bir kısmını örten giysiler ve açıkta kalan yerlere sinek kovucu kullanımı da dahil olmak üzere sivrisinek sokmalarına karşı diğer kişisel önlemlerle desteklenmelidir.
     Sıtmanın önlenmesinde bir diğer yöntem korunma amaçlı ilaç alınmasıdır. İlaç tercihi, seyahat edilen yere, vektörlere maruz kalma süresine, parazit direnç durumuna, bulaşın seviyesine ve mevsimselliğine, kişinin yaşı ve gebe olma gibi durumlara göre değişir. Ülkemizde korunma amaçlı sıtma ilaçları Bakanlığımızın Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’ne bağlı Seyahat Sağlığı Merkezlerinden ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.
     25 Nisan, 2007 yılında Dünya Sağlık Asamblesinde üye devletler tarafından “Dünya Sıtma Günü” olarak belirlenmiştir. Her yıl sıtma hastalığının önlenmesi ve kontrolüne yönelik çalışmaların devamlılığına olan ihtiyacı vurgulamak ve toplumun hastalık ile ilgili bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.
                                             
                                                                                                         

26 Nisan 2015 Pazar

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ
Grekoromen Güreş Takımı Türkiye Üçüncüsü Oldu

Niğde Üniversitesi Grekoromen Güreş Takımı, Üniversitelerarası Güreş Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Üçüncüsü oldu.
Türkiye Üniversite Sporları ve Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası, 15–19 Nisan 2015 tarihlerinde Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
75 üniversiteden bin 500’e yakın sporcunun katıldığı şampiyonada Niğde Üniversitesi grekoromen takımı 51 puanla Türkiye 3’üncüsü, serbest takım ise 53 puanla Türkiye 5’incisi oldu.
Niğde Üniversitesi  Sporcu öğrenciler ise şampiyonadan 1 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya ile döndü



Sadettin YILMAZ İl Müdür Yardımcısı Görevine Getirildi
                                                                                    

​Niğde İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü  İl Müdür Yardımcılığı görevine Sadettin YILMAZ getirildi. Sadettin YILMAZ  Önceden Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü  olarak görev yapmakta iken il Müdürlüğü İl Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.
 İl Müdürü Murat TÜRKMEN , İl Müdür Yardımcı Hacı Yusuf PARLAK ve il Tarım Müdürlüğü Şube Müdürleri Sadettin YILMAZ'ı makamında ziyaret ederek yeni görevinin Niğde için hayırlı olması temennilerinde bulunarak kendisine başarılar dilediler.
Sadettin YILMAZ İl Müdürlüğü yardımcılığını görevini İl Müdür Yardımcısı Hacı Yusuf PARLAK ile birlikte yürütecek.






VALİ KILIÇ KEMERHİSAR’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Tarihi Kemerhisar Kasabasında İncelemelerde bulundu.

İncelemelerde; Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak’da hazır bulundu.

Vali Kılıç, ilk olarak Tyana Su Kemerleri ile içmelerini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Kasabaya gelişinde Vatandaşlarla da sohbet edip sorunlarını dinleyen Vali Kılıç’a Vatandaşlar da ilgi ve alakasından dolayı teşekkür etti.



KADIN, ENGELLİ ve ÇOCUKLAR İÇİN 5 FARKLI PROJE
Ulukışla Kaymakamlığı Proje Birimi tarafından hazırlanan yaklaşık 1.000.000 TL bedel ile 5 farklı proje ilgili kurumların onayına sunulduğu belirtildi. Kadın ve engelli vatandaşların iş gücüne katılımı sağlanarak ekonomik kazançlarını artırmak ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını amaçlayan projeler ilçe de bir umut  oldu.

Ulukışla Kaymakam Ferhat ATAR "Kadınlarımız, engelli vatandaşlarımız ve yarınlarımız çocuklarımız için proje ekibimizin hazırladığı projeler kurum onayına sunulmuştur. Öyle umut ediyorum ki bu projelerimiz kabul edilecek ve destek verilecektir. Yıllardan beri kadınlarımız ve engelli vatandaşlarımız maalesef ekonomik hayata katılamamış hep geri planda durmuştur. İşte bu projelerimizle Ulukışla merkez ve köylerdeki kadın ve engelli vatandaşlarımız hem iş gücüne hem üretime katılacak hem de ekonomik kazanç elde edecekler. Diğer taraftan yarınlarımız olan çocuklarımız için sosyal hayata katılımları artırılacak ve madde bağımlılığı ile ilgili farkındalık ve bilgilendirme yapılacaktır. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen gece geç saatlere kadar çalıştığımız ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
NİĞDE  İYİ TARIM DA İLK ON DA

NİĞDE ORGANİK ÜRÜN ÜRETİYOR

Niğde genelinde 368 Çiftçi tarafından 14.555 dekar alanda Organik Tarım yapılmaktadır.  Yıllık 9.102 Ton organik Ürün üretiliyor. Niğde de 10.968 dekar alanda organik Elma üretimi yapılıyor. Niğde İlinde en çok üretilen organik tarım ürününün Elma dır.

            2013 yılı TUİK verilerine göre Türkiye genelinde organik tarım yöntemi ile üretilen ürün miktarına göre  Niğde 12. sırada dır

       Niğde il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN    “   İlimizde en fazla üretilen organik ürünlerin içerisinde  Elma birinci sırada yer alıyor. Bunun dışında; Armut, Şeftali, Üzüm, Kiraz, Vişne, Kayısı ve bir çok meyve ürünlerinde ilimizde organik Meyve ürünü üretiminin yanı sıra  Domates başta olmak üzere çeşitli sebze ürünleri ve muhtelif tarla bitkileri ürünlerinde organik ürünler üretilmektedir. İlimizde organik ürün miktarının daha da artırılması için eğitim çalışmalarımızın yanında, sertifikasyon kuruluşlarıyla irtibat halinde ilimizde üretilen bu ürünlerin yurt dışına satışını kolaylaştırmak veya yurt içinde bu ürünün organik tarımsal ürünlerin daha fazla pazarlanması için çalışmalarımız sürdürülüyor.

            Organik tarım için çiftçilere Bakanlığımız tarafından 2014 yılında toplam 332 bin TL tutarında destek verildi. Bu destek miktarının 2015 yılı itibariyle dekar başına Meyve Bahçelerinde 70 lira, Tarla Bitkilerinde 10TL, Anaç Sığır Manda başına 150TL, Buzağıda 50TL, Anaç Koyun Keçide 10TL, Arılı Kovanda 5TL, Alabalıkta 0,35TL  destek verilecektir.” Dedi.


25 Nisan 2015 Cumartesi

TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çamardı İlçesinde de Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıldönümü  Çamardı İlçesinde coşkuyla kutlandı.
 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün  saat 09.15’te Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Program saat 10.00’da Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Törene Kaymakam Mustafa SERİN, İlçe Jandarma Komutanı  Yüzbaşı Cem GÖKDEMİR, İlçe Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit DURGUT, İlçe Emniyet Amiri Bülent KALE, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa EKE, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakamımız Sayın Mustafa SERİN, Yüzbaşı Cem GÖKDEMİR ve Belediye Başkanı Yavuz SOYLU tüm öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa EKE ve Kaymakamımız Sayın SERİN yaptı. Öğrencilerin müzikli gösterileri ve oyunları, şiirlerin okunması, öğrenci korosu şarkılarının ardından kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.






23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI NİĞDE İLİNDE COŞKUYLA KUTLANDI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi
Niğde’de de coşkuyla kutlandı.
Törene, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra, Niğde Protokolü, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Töreni Niğde Kent Meydanında yapılan kutlamalar ile devam etti.
Program, Vali Kılıç’ın törene katılan öğrencileri ve vatandaşları selâmlamasıyla başladı. İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar tarafından yapıldı. Ve akabinde şiirler okundu.
Kutlamalarda halk oyunları ve geleneksel çocuk oyunları şenliği gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.



Nisan sonunda öğrencilere 5 gün tatil
    Liselere Giriş Sınavı TEOG'un 2.si bu ayın sonunda 29-30 Nisan günlerinde yapılacak.
8. sınıf öğrencilerinin gireceği bu sınavların yapıldığı tüm ortaokullarda diğer öğrenciler (5, 6 ve 7. sınıf) ders yapmayacak. Aynı şekilde ortaokullarla birlikte aynı bahçede eğitim gören ilkokullarda da ders yapılmayacak. 29 Nisan Çarşamba günü ile 30 Nisan Perşembe günleri milyonlarca öğrenci için tatil olacak.
1 MAYIS TATİLİ
Bu iki günlük tatilin arkasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olması sebebiyle tüm öğrencilere ve tüm çalışanlara tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü haftasonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 güne kadar uzayabilecek.

24 Nisan 2015 Cuma

Sektörel Güven Endeksleri, Nisan 2015

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Ahmet Mert AKTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre,

Hizmet sektörü güven endeksi %0,5 azaldı,
Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Mart ayında 101,03 iken, Nisan ayında 100,53 değerine düştü. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış; son üç aylık dönemde “iş durumunun” iyileştiğini, “hizmetlere olan talebin” arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “hizmetlere olan talebin” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. 
Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu endeksi %0,3, hizmetlere olan talep endeksi %0,9 ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksi %0,4 azaldı. 
Perakende ticaret sektörü güven endeksi %1,2 azaldı
Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Nisan ayında 101,84 değerine düştü. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki bu düşüş, “mevcut mal stok seviyesinin” mevsim normallerinin altında olduğunu değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. Son üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” arttığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ise arttı.
Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar endeksi %2,1 artarken, mevcut mal stok seviyesi ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla %4,1 ve %1,3 azaldı.
İnşaat sektörü güven endeksi %2,7 azaldı,
Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 83,45 iken, Nisan ayında 81,16 değerine düştü. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu azalış; “alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyinin” mevsim normallerinin üzerinde olduğunu değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “toplam çalışan sayısında” artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. 
İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi %0,7 ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi %4 azaldı. 
AÇIKLAMALAR 
Sektörel güven endeksleri 0-200 aralığında değer alabilmekte, endeksin 100’den büyük olması sektörün mevcut ve gelecek döneme ilişkin iyimserliğini, 100’den küçük olması ise kötümserliğini göstermektedir. 



21-28 Nisan Ebeler Haftası Kutlu Olsun

 Fotoğraf
    Sağlığın temeli, gebelik ve doğumla atılır ve sağlıklı aileler geleceğin anahtarıdır. Tüm dünyada aile sağlığını korumak ve yükseltmek için çalışan ebelik mesleği, yüklendiği bu önemli misyon ile toplum için vazgeçilmez meslekler arasında yer alır. Ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek için dünyada ve ülkemizde her yıl 21-28 Nisan Ebeler Haftası ve 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü olarak kutlanmaktadır.

    Ülkemizin en ücra köşesinde dahi bu kutsal görevlerini fedakarca yerine getiren tüm ebelerin "Ebeler Haftası" kutlu olsun

23 Nisan 2015 Perşembe

" DON UYARISI"


Kandiliniz Mübarek Olsun



23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN !

                                KUTLAMALAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın coşkuyla kutluyor , çocuklarımıza sevgiler ve saygılar sunuyorum.
                                                      CHP NİĞDE MİLLETVEKİLİ/ DOĞAN ŞAFAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, tün dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyorum.
                                                       NESOB BAŞKANI / ERDOĞAN AYKİN


Yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza yatırım yaparken geleceğede yatırım yapmış oluyoruz..Ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor,, saygılar sunuyorum.

                                                      FARUK AKDOĞAN / NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI

22 Nisan 2015 Çarşamba

Çamardı Kaymakamı Mustafa SERİN’in 
23 Nisan Kutlama Mesajı

          Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, barış, hoşgörü, sevgi umut ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile “Bu günün küçükleri yarının büyükleridir” diyerek bu güzel günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.   
         Bu düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bize bu güzel geleceği hazırlayan tüm şehit ve gazilerimizi saygı ile anıyor, Türk ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.



NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Ulu Önder Mustafa Kemal  Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.
Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder  Atatürk, bu davranışı ile çocuk hakları konusunu dünya gündemine taşımış, çocuklara olan sevgisini en üst seviyede ispat etmiştir.
Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri  bizlerin ortak hedefidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Birinci Meclisimizin Kahraman Üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anar,  Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım.




                                                                                        
Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir
 Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı
Kandillerin kalpleri yakınlaştıran ve dayanışma duygularını artıran günler olduğunu ifade eden Özdemir şunları dile getirdi;
‘’Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel günlerdir.
İslam dininde mübarek sayılan Üç Aylar’ın müjdecisi olan Regaib Kandili’nin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır.
İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.
İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Regaib kandilini tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayra vesile olmasını diliyorum.’’ dedi.





Niğde Belediyesinden 23 Nisan Şenliği

Niğde Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Şenliği” başladı.
Belediye önü kent meydanında 4 gün sürecek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Şenlikleri, için her gün iki okul gösteri yapacak. Şenliklere yoğun ilgi gösteren veliler Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür etiler.
Kent Meydanında başlayan şenliklerin açılışına, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit,  Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Altan, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan şenlikler, anaokulu öğrencilerinin hazırladıkları birbirinden güzel gösterilerle devam etti.
Yeşilburç, 125. Helva Günü’nde Buluştu.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Milletvekili Aparslan Kavaklıoğlu ve diğer protokol üyeleri, Niğde Merkeze bağlı Yeşilburç Köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 13.Helva Günü’nde bir araya geldi.

Tarihçesi 125 yıl öncesine dayanan ve halk oyunları gösterisi ile başlayan program, Vali Necmeddin Kılıç’ın kazanlarda pişirilen helvaları katılımcılara ikram etmesiyle devam etti.



21 Nisan 2015 Salı

BADMİNTON 1. KADEME YARDIMCI ANTRENÖRLÜK KURSU TAMAMLANDI



06 – 17 Nisan 2015 tarihleri arasında Niğde ilinde açılan Badminton 1. Kademe yardımcı Antrenörlük kursu 46 adayın katılımıyla tamamlandı. 
Başarılı olan antrenör adayları yardımcı antrenör olmaya hak kazandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan kursa katılan adayların başarılı birer antrenör olarak Türk sporuna hizmet edeceklerine inandığını dile getirerek başarılar diledi.
Kavaklıoğlu’ndan Lojistik Merkez müjdesi

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’ndan Niğde ilinin ticaret hacmini artıracak bir proje müjdesi geldi.
Niğde’ye kazandırdıkları projeler arasına ilin ticaret hacmini artıracak yeni bir yatırımı eklediklerini belirten Milletvekili Kavaklıoğlu, Andaval Yük Merkezi Projesinin proje ve kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını 1 ay içerisinde inşaat ihalesine çıkaracağını, projenin 24.5 Milyon TL’lik bir yatırım olduğunu ifade etti.
Kavaklıoğlu yatırımla ilgili şu bilgileri verdi: “Başta madencilik alanında faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere demiryolları yoluyla yükleme ve taşıma gerçekleştirecek firmalar için oldukça önemli bir merkez olacak olan Lojistik Merkez Projesinde sona gelindi. Andaval Yük Merkezi projesinin tüm proje, emlak, kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olup 1 ay içerisinde inşaat işi ihale edilecek. 24.5 Milyon TL’lik bu dev projede bütçe sorunu yaşanmaması için 2015 yılı için de 3 milyon TL’lik ödenek ayrıldı. Lojistik merkez projemiz Eski Aktaş mevkiinde gerçekleşecek. 250 dönüm üzerine kurulacak ve alanın kamulaştırması bitti. Üst geçitler, lojistik destek birimi, 5 yükleme yolu ve 50 dönüm yükleme alanı var. Ayrıca yüklemeciler isterse depo ve antrepo yapabilecek genişlikte alanlara sahip olacak. Proje ilk etapta 60 dönümdü. Biz Bakanlıkla görüşerek lojistik merkezin daha iyi bir kapasiteyle hizmet vermesi için 250 dönüme çıkarılmasını sağladık. Bu yatırım ulaşım, istihdam ve yatırım anlamında oldukça etkili bir hizmet olarak Niğde'nin ticaret hacmini artıracak”.
Kavaklıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Daha önce şehir içindeki gardan yükleme ve taşıma işlemleri gerçekleşiyordu Bu nedenle hem eksik kapasite ile çalışılıyordu hem de şehir içinde kirlilik ve zarar ortaya çıkıyordu. Şimdi yükleme ve taşıma işlemleri şehir içinden çıkıp şehir dışında yapılacak lojistik merkezde gerçekleşecek. Antrepolar, ambalajlama tesisleri, depolama sahalarının yer alacağı yeni merkezle yükleme kapasitesi de alınan verim de artacaktır. Kalsit işletmecileri ve taşıma yapmak isteyen firmalar için önemli faydalar sağlayacak bu projeyle Niğde'de ticaret hacmini artması da doğrudan sağlanacaktır. Niğde'mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”.dedi.




Hutbe Okuma Yarışmasının Birincisi Çamardı ilçesinden
  HUTBE OKUMA YARIŞMASINDA ÇAMARDI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİSİ HALİL KÖRKOCA 1. OLDU.
Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Hutbe okuma yarışması Niğde Bor Paşa Camiinde yapıldı. Yarışmaya Çamardı Anadolu İmam Hatip Lisesinden Katılan Halil KÖRKOCA 1. Oldu. Bölge yarışmasında Niğde ilini temsil edecek.
Niğde'de Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Hutbe okuma yarışması Bor Paşa Camiinde yapıldı. Düzenlenen yarışmada Çamardı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil Körkoca birinci oldu.
Yarışmada birinci olan Lise Öğrencisi Körkoca ,mayıs ayında yapılacak olan  bölge yarışmalarında Niğde ilini temsil edecek.


İŞ YERİ EGZERSİZLERİ DEVAM EDİYOR
    Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İş Yeri Egzersizi Projesi Niğde İl Özel İdare personellerine uygulandı.
     Proje ekibi tarafından gerçekleştirilen egzersiz programına katılım oldukça yoğun oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü projeler genel koordinatörü Spor Şube Müdürü Bülent ÖZGÜVEN yaptığı açıklamada “Bu yıl ilimize birçok organizasyon kazandırdık ve yoğun bir şekilde sporcu kafileleri ağırladık. 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde toplamda 8.000 sporcu antrenör ve idareciyi ilimizde misafir ettik.
    Bu yüzden ara verdiğimiz projelerimize tekrar start verdik, İlimiz kurumlarında masa başı çalışan personellerin egzersiz ile iş verimliliğini artırmak, iş stersinden uzaklaştırmak ve sağlıklı bir şekilde iş yaşamlarını sürdürmelerini hedef alarak antrenör arkadaşlarımız tüm kamu kurum kuruluşlarında iş yeri egzersizi yaptırmaktadırlar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu tür projelerimiz yılın her ayı devam edecektir. “dedi
BOR İLÇESİNDE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ 

   Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in Kutlu Doğumunun 1444.  yılı münasebetiyle Bor İlçe Müftülüğünün düzenlediği etkinlik Sokullu Mehmet Paşa Camii önü Çay Bahçesinde gerçekleştirildi.
    2015 yılı Kutlu Doğum Haftası teması "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı"  olarak şeçildi. İlçe Müftüsü Sabehattin  KESTİ' nin açılış konuşmasını yaptığı etkinliğe İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK , Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT,kurum amirleri, bazı siyasi parti başkanları ve vatandaşlar katıldı.
     Kutlu Doğum Haftasının anlam ve öneminin  anlatıldığı etkinlikte Kur'anı Kerim tilaveti  ve  ilahiler seslendirildi.
 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kutlu doğum etkinlikleri kapsamında kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK  tarafından verildi. Emekli olan iki din görevlisine görevlerinden dolayı hediye verildi.




KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANDI

  Çamardı  İlçe Müftülüğünce düzenlenen programda  Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Fatih YÜCEL,  Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu konferans verdi.
   Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda , Kur'an-ı Kerim ve Meali okundu, ilahiler ve naatlar söylendi, slayt gösterileri yapıldı.
Konferansa  Kaymakam Mustafa SERİN ,  İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem GÖKDEMİR ,  İlçe Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, Cumhuriyet Savcısı Abdülhamit DURGUT, , İlçe Müftüsü Muhsin YILDIZ, siyasi parti mensupları, kamu kurum çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansa katılım yoğun oldu.
Adliye Binasının İhalesi Tamam
      Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Adliye Binası'nın yapım işinin ihalesinin 15.4.2015 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşarlık Teknik İşler Dairesi Başkanlığı'nca gerçekleştirildiğini söyledi.

  Niğde Adliye Binası yapım işi bedelinin 30 Milyon TL'yi bulduğunu ifade eden Kavaklıoğlu: “Yeni Niğde Adliye Binası'nın yapım işinin ihalesi dün Adalet Bakanlığı Müsteşarlık Teknik İşler Dairesi Başkanlığı'nca gerçekleştirildi.
      Komisyon 1 hafta inceleme sonunda inşaat işini yapacak firmayı tespit ederek açıklayacaktır. 25 bin m2 alan üzerine kurulacak Niğde Adliye Binası yapım işi bedeli 30 Milyon TL'yi bulmaktadır. Yeni Adliye Binası, Eski Terminal binasının bulunduğu alanda ülkemizin ve yöremizin geleneksel mimarisinden esinlenen bir projeyle inşa edilecektir.

ÜÇ AYLAR BAŞLADI
İslam dünyasının en önemli ayları, "üç aylar" başlıyor. Üç aylar olarak bilinen ayların ilki Recep ayı 20 Nisan 2015 Pazartesi Günü başladı..
Şaban ayından sonra gelen Ramazan da 18 Haziran Perşembe 2015 günü başlayacak.
Hepimize hayırlı olsun...
HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜNE VEDA YEMEĞİ

    Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan ÖZTÜRK’ün görevinden ayrılmasından dolayı Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından  Vali Necmeddin KILIÇ, Vali Yardımcısı Abdullah UÇGUN, Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN, Garnizon Komutanı Jand.Kıd.Albay Ufuk NAYIR, Emniyet Müdürü Ali Kemal KURT, Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz YÜCEL’ inde katıldığı yemek düzenlenmiştir.
      Vali KILIÇ , konuşmasında Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün kurulduğu günden bu yana yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek Dr.Bilgehan ÖZTÜRK’e plaket vermiştir.
     Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr.Ertan DEĞİRMENCİOĞLU da Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli adına Dr.Bilgehan ÖZTÜRK’ün görevden ayrılmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek yeni görevinde başarılar dilemiştir.
     Ayrıca Türk Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Adnan ÖZER ve Niğde Tabip Odası Başkanı Mızrap ÖZER tarafından kuruluşları adına teşekkür plaketi verilmiştir.


Niğde Belediyesi Asfalt Sezonunu Açtı

Havaların düzelmesiyle birlikte Aşağıkayabaşı mahallesinden başlayan asfaltlama çalışmaları 2015 yılında yoğun bir şekilde sürdürülecek. Niğde Belediyesi belirlenen program dahilinde aciliyet sırasına göre asfaltlama yapacak.
Havaların düzelmesi ile birlikte asfalt sezonunu açtıklarını kaydeden Belediye Başkanı Akdoğan; 5 yıllık görev sürelerinin sonuna kadar il genelinde ulaşmadık yer bırakmamak hedeflerinde olduklarını söyledi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, acil ve öncelik arz eden yerlerden başlamak üzere yolların asfaltını yaparken, bozuk yoların da bakım ve onarımını sürdüreceklerini söyledi.

Havaların ısınması ile birlikte Niğde Belediyesi ekipleri asfalt serim, bakım ve onarım çalışmalarına başladı. 2014 yılında 50 bin ton asfaltlama gerçekleştiren Niğde Belediyesine bağlı ekipler, 2015 yılının asfalt sezonunu da açtı.

19 Nisan 2015 Pazar

KUTLU DOĞUM KONFERANSINA BÜYÜK İLGİ...

Diyanet İşleri Başkanlığı “2015 yılı Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesince, Çamardı İlçe  Müftülüğü’ nün tertiplediği, Konya İl Vaizi Abdurrahman BÜYÜKKÖRÜKÇÜ  hocanın katılımıyla Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu konferansı  Çamardı ilçesi sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.
Konferans; İLÇE KAYMAKAMI  Mustafa SERİN,  İLÇE GARNİZON KOMUTANI Cem GÖKDEMİR , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU,,CUMHURİYET SAVCISI  Abdulhamit DURGUT, ,  İLÇE EMNİYET AMİRİ Bülent KALE, Konya İl Vaizi  Abdurrahman BüYÜKKÖRÜKÇÜ , Muhammet ÜNAL, Ve diğer daire amirleri ile salonu dolduran halkizlendi.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kavaklıgöl Köyü  Camii İmam Hatibi Yusuf YILMAZ‘ ın  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Muhsin YILDIZ Katılımlarından dolayı Tüm Protokol üyelerine, Konferans vermek için gelen Abdurrahman BÜYÜKKÖRÜKÇÜ  hocaya, ve  salonu tıklım tıklım dolduran davetlilere teşekkür ederek kutlanacak olan Kutlu doğum haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ederken, etkinliklerin Peygamber Efendimizin getirdiği evrensel mesajı anlamamıza vesile olmasını niyaz ediyorum” temennilerinde bulundu.
Proğram  Konya İl Vaizi Abdurrahman BÜYÜKKÖRÜKÇÜ    Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu konferansı İle devam etti.


Hz. Muhammet (S.A.V.) ve Birlikte Yaşama  ahlakını anatan Abdurrahman BÜYÜKKÖRÜKÇÜ  Hocamız  salonlar O’ndan bahsederse değer kazanacağını, konuşanlar O’nu anlatırsa kıymet bulacağını ve dünya O’nu anlarsa bir değer ifade edeceğini kaydetti. Hz. Muhammet (S.A.V.)’i anlamanın ve anlatmanın mümkün olmadığını ifade eden BÜYÜKKÖRÜKÇÜ, “O’nu hayatımızda yaşayalım ve cennette birlikte olalım ki O’nu kendisine soralım. Sıradan bir beşer değildir. Allah’ın mutlak kudretiyle seçilmiştir. Hz. Adem’den itibaren milyarlarca insan arasından seçilerek alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Namık Kemal, ‘Eğer Allah iki ise haşa o zaman Muhammet’te iki olurdu, madem ki Allah tektir o zaman Muhammet’te tektir’ demektedir. Kendisinden önceki bütün peygamberler peygamber olmadan önce eğer Hz. Muhammed (S.A.V.)’nin zamanına denk gelirlerse O’nun ümmetinden olacaklarına söz vermişlerdir” dedi. Hz. Muhammet (S.A.V.)’in Kur’an’da övülmüş bir ahlaka sahip olduğunu da aktaran BÜYÜKKÖRÜKÇÜ, ilafla ve sözle O’nun merhametine sahip olunamayacağını kaydetti. “Gerçek Müslüman olunması için kıyamet gününde bin delil isterler” diyen BÜYÜKKÖRÜKÇÜ, bu delillere doğru cevap vermek için O’nun rahmet ve merhametini İslam’ın feyziyle yaşamak gerektiğine dikkat çekti. Konuşmasının sonunda  Katılımcılara Katılımlarından dolayı teşekkür ederek konferansı bitirdi.




TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ 11. DÖNEM AKREDİTASYON GELİŞTİRME ZİYARETİ NİĞDE TİCARET VE SANAYİ  ODASINDA GERÇEKLEŞTİ
Üyelere 5 yıldızlı hizmet sloganıyla yürütülen akreditasyon sürecinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bir dizi eğitim ve sertifikasyon takvimi belirlenirken, bu sürece büyük önem vermekte olan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’ da akreditasyon çalışmalarına etkin biçimde dâhil oldu. 
Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında, 11.Dönem Akreditasyon Sürecinde yer alan 41 Oda/Borsa ile 7 Şubenin Akreditasyon İzleme Komitesi Üyeleri için TOBB Sosyal Tesisleri’nde Akreditasyon Seminerlerinin tamamlanmasının ardından geliştirme ziyaretleri başladı.​
Oda ve Borsalar 11. Dönem Akreditasyon Çalışmaları Kapsamında Odamıza İlk Geliştirme Ziyareti Gerçekleştirildi.

Üyelerine Avrupa standartlarında 5 yıldızlı hizmet vermeyi, özel sektörün önünü açmayı ve temel Odacılık faaliyetlerinin kalitesini arttırmayı amaçlayan Akreditasyon Sistemi’nin ilk geliştirme ziyareti Odamızda gerçekleşti. NİTSO’nın  akreditasyon sürecinde çalışmalarını gözlemlemek amacıyla yapılan geliştirme ziyaretine; Türk Loydu Yönetim Sistemleri denetçisi  Oğuz Aksu ve TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri Volkan Tufan katıldı. Oda Yönetim Kurulu ve aynı zamanda Akreditasyon İzleme Komitesi Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Mumcu, Meclis üyesi Hikmet Şeker, Genel Sekreter Gülsevil Ozan ve Akreditasyon Sorumlusu Elçin Güleç’in hazır bulunduğu geliştirme denetiminde Niğde Ticaret ve Sanayi Odasının akreditasyon sürecindeki çalışmaları gözden geçirildi.
BOR KAYMAKAMI ABDULLAH KÜÇÜK TAEKWONDO'CULARI ZİYARET ETTİ
Bor ilçesinde taekwondo antremanı'nı ziyaret eden Bor  Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK Taekwondo antrenörü Doğan ERDOĞDU ve sporcularla sohbet etti.
 antremanı izleyen kaymakam Abdullah KÜÇÜK sporcularla hatıra fotoğrafı çekinerek spora her zaman  destekçisi olacağını ifade ederek başarılarının devamını diledi.
 taekwondo antrenörü Doğan Erdoğdu’ ya engellilerde 2 tane Türkiye 2. si Bor ilçesi  ve Kemerhisar kasabasına bu güzel dereceleri getirdiği için  teşekkür etti.
 Taekwondo antrenörü Doğan ERDOĞDU kaymakamın bu güzel ziyaretinden çok memnun olduğunu söyleyerek teşekkür etti.
Mayıs ayı içinde olan yıldızlar Türkiye şampiyonasında Bor ilçesini en güzel şekilde temsil edeceklerini inşallah madalya ile döneceklerini belirtti .





Belediye Başkanı Akdoğan'ın Ankara Temasları

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ankara’da önemli temaslarda bulundu.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ankara'da bazı ziyaretler gerçekleştirerek Niğde için önemli görüşmelerde bulundu. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan gerçekleştirdiği ziyaretlerde Niğde için yapacağı projeler hakkında görüşmeler yaparak fikir alışverişinde bulundu.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, TOKİ Başkanlığına ve Devlet Demir Yolları Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulunarak Niğde için yapılacak projeler hakkında görüştü.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Devlet Demir Yolları 2. Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulunarak Bölge Müdürümüz Sayın Şehabeddin Gedikli ile bir araya geldik. Belediyemizce hazırlanan ve Niğde Tren Garı içerisine yapılması planlanan Alt Geçit Projesi'nin ihalesi hakkında istişare ettik. Diğer yandan TOKİ Başkanımız Sayın M. Ergün Turan'ı da ziyaret ederek Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm Alanı ikinci etap ihalesi için startı verdik. İkinci etap sınırları İmam Hatip meydanından itibaren başlamaktadır. Ayrıca 1700 konut, 2 okul, öğrenci yurdu ve ticaret alanlarının yapımı gerçekleştirilecektir. İlimize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, bu büyük projede desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kavaklıoğlu: “İnşallah memleketimize Tıp Fakültesi kazandıracağız”
Niğde Milletvekili Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması için başlattıkları girişimin olumlu sonuç vermeye başladığını en önemli aşama olan Yükseköğretim Kurumu (YÖK)’ten onay geldiği müjdesini verdi.
Kavaklıoğlu YÖK’ten gelen kuruluş kararından sonraki aşamaların Bakanlar Kurulu Kararı ve MEB onayı olduğunu da kaydederek bu konuda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğini belirtti. Niğde’ye Tıp Fakültesi kazandırmak için girişimlerinin süreceğini ifade eden Kavaklıoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Bilindiği gibi geçtiğimiz ay Niğde Heyeti olarak bir çalışma toplantısında YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ile biraraya gelmiştik. Niğde Valisi Necmettin KILIÇ, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan GÖRÜR, Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN ve İl Genel Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN ile birlikte YÖK Başkanı Sayın SARAÇ’a üniversitemizi, ilimiz ve çevresindeki kentlerin konumunu, altyapı ve hasta portföylerini, mevcut durumun Tıp Fakültesi kurulmasına elverişli yönlerini anlatmıştık. YÖK girişimimizi olumlu bulmuştu ve gelinen noktada YÖK aşamasını geçtik. İnşallah önümüzdeki aşamaları da halledeceğiz. Bir taraftan da hayırseverlerle görüşmelerimiz var. İnşallah mutlu son yakın. Memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”.





KAYMAKAM KUR'AN KURSLARINI  ZİYARET ETTİ

Çamardı İlçe Kaymakam  Mustafa SERİN, İlçe müftüsü Muhsin YILDIZ ve  İlçe Milli Eğitim MüdürüMustafa EKE İle birlikte  İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarımızı ziyaret etti.
İlk olarak Çamardı Merkez Kur'an Kursunu Ziyaret eden Kaymakam burada Kurs Öğrencilerinden Kur'an tilaveti dinledi.
kur'an kursu hakkında İlçe müftü Muhsin YILDIZ'dan bilgi alan Kaymakam daha sonra Burç Köyü Merkez Kur'an kursunu ve Yeniköy Köyü Kur'an kursunu da ziyaret etti.





CHP SEÇİM BÜROSUNUN AÇILIŞINA BÜYÜK İLGİ






Niğde Bor caddesinde CHP Seçim Bürosunun Açılışını Yaparak Seçim Startını Verdi.
Seçim Koordinasyon Merkezi” açılışı Yapıldı. Seçim çalışmalarına resmen start verdi.
16 Nisan Perşembe Günü Niğde Kültür Merkezi karşısında Seçim Koordinasyon Merkezi’ni açılışı gerçekleşti.
partililer ile birlikte, il ve ilçe örgütleriyle CHP’li Belediye Başkanları tam olarak katıldılar.
Yaklaşık 1.5 saat süren etkinlikte bini aşkın partili katıldı. Milletvekili Doğan Şafak ,belediye başkanlarına ilgi büyüktü.  Bor Caddesi tek yönlü olarak trafikte kontrollü geçiş yaşandı. CHP’nin yeni seçim sloganı olan “Milletçe Alkışlıyoruz” anonsu karşısında partililer dakikalarca protesto alkışı gerçekleştirdiler.