31 Mayıs 2015 Pazar

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, 
Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Özdemir mesajında; ‘’Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller, hepimiz için ruhani bir arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkanı sağlayan gecelerdir. İnsanımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan Berat Kandili de tıpkı diğer kandil geceleri gibi toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahiptir.
Yaradanın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. İnanıyorum ki, bu özel gece dolayısıyla, tüm vatandaşlarımız vicdani bir muhasebe yapacak, dargınlıkları ve küskünlükleri unutacak, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için çaba harcayacaktır.
Ülkemizin yeni bir dönemin arefesinde olduğu bu günlerde Berat Kandilinin hayırlar getirmesini diliyorum.
Bu itibarla tüm İslam aleminin ve halkımızın Berat Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini diliyorum’’ dedi.
BİSİKLET SPORCULARINDAN BİR BAŞARI DAHA


         24-05-2015 Tarihinde Yalova da Bisiklet Federasyonunun düzenlenmiş olduğu Uluslarası MTB (Dağ Bisikleti) yarışında Niğdeli sporcu Oğuzhan ÇELİK 2.ci olmuştur.
      Niğde   İlini temsilen yarışmaya katılmış olan Bisiklet branşı sporcu Oğuzhan ÇELİK  ilk MTB yarışı olduğunu belirten Bisiklet Antrenörü Özcan KODAZ sporcunun çok başarılı bir yarış tamamladığını belirterek sporcunun Niğde’ye  madalya getirmesinin mutluluğu içeresinde olduklarını belirtti.
 KODAZ “Temmuz ayı içerisinde İsviçre’de düzenlenecek olan MTB Dünya Kupasında Ülkemizi temsil edecek olan Milli Takım Sporcuları Kadrosu içerisinde İlimiz sporcusu Oğuzhan ÇELİK in çok disiplinli ve azimli olarak çalışmalar yaptığına bakılarak Milli Takım Kadrosu içerisinde yer alabileceğinin büyük bir göstergesi olduğunu belirten KODAZ Bisiklet Branşında Başarılı sporcuların yetiştirilmesinde desteklerini hiçbir şekilde esirgemeyen İl Müdürü Harun TURHANA teşekkür ederim. “ dedi.


CEVHER GENÇLİK KULÜBÜ, KONYA GEZİSİ DÜZENLEDİ

Cevher Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü  Çamardı ilçesinde okuyan kız öğrencilere yönelik Konya gezisi düzenledi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı “Niğde İzcilikle Tanışıyor” Projesi kapsamında yapılan geziye toplam 82 lise öğrencisi ve görevli öğretmenler katıldı.

23 Mayıs Cumartesi sabah saat 6:00 da Çamardı ilçesinden hareket eden gurup, Konya Ereğli parkında toplu kahvaltı yaparak Konya’ya hareket etti. Konya girişinde bulunan Hayvanat bahçesi ziyareti ile başlayan gezi, Çanakkale Müzesi, Mevlana müzesi ile devam etti. Meşhur Konya Meram Bağlarında toplu olarak öğle yemeği yiyen gurup, yemeğin ardından 80 Binde Devri Alem Müzesini gezdi. Konya içinde yapılan kısa bir yürüyüşün ardından akşam 18.00 Niğde’ye dönüş yoluna geçildi.
Cevher Gençlik Kulübü Başkanı Mücahid Fatih :Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Kulüp olarak bize imkan verildiği sürece Niğde ilimizde kamp, gezi ve spor etkinlikleri gibi faaliyetlerimize her yıl düzenli olarak devam edeceğiz. Kulüp olarak sloganımızı, “Gençlik Bizimle!..” olarak belirledik. Tek amacımız gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize uygun yetişmelerine vesile olmaktır.” dedi.
UMKE OF ROAD 4X4 RALLİ EĞİTİMİ NİĞDE İLİNDE YAPILDI
Niğde İlinin coğrafi yapısı ve dağcılık turizmine elverişli olması nedeni ile zaman zaman dağcı kazaları, suda boğulmalar, sel felaketleri ve toplu trafik kazaları vb. olaylar meydana gelmektedir.
Bu kapsamada; Niğde UMKE birimi ;1 adet UMKE aracı 1 adet UMKE Jeneratörüve 64 kişilik personel kadrosu ile her geçen gün daha da güçlenerek (personel,ekipman ve eğitim yönünden) halka hizmet etmeye devam etmektedir.
Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz YÜCEL  “İl Sağlık Müdürlüğümüzce organize edilen 4×4 Arazi Aracı Teorik ve Pratik Eğitimi ve Vinç Çekici eğitimi Nevşehir İli JAKEM Komutanlığı personelinden Kd.Bçvş. Özay ÇINAR’ın eğitmenliğinde ilimizden 25 UMKE personeli ve Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü UMKE personelinden 5 kişinin katılımı ile ilimiz Bor Yolu Bucakçayır Mevkiinde yapıldı.

 Yapılan son eğitimle birlikte ilimiz UMKE gönüllüleri gerektiğinde zor arazi koşullarında da 4×4 araçları daha etkin kullanılmasını sağlayarak Niğde UMKE olarak il içi ve il dışında meydana gelebilecek olağan veya olağan dışı durumlarda aktif olarak görev almaya devam edecektir.” Diye belirtti.
KURAKLIĞA DAYANIKLI PATATES ÇALIŞMALARI

Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, yürüttüğü çalışmalarla patates araştırmalarında dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olma yolunda ilerliyor.
Doğuş Holding tarafından finanse edilen ve henüz iki yıldır faaliyette olan fakültenin Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümünde halen patates ıslahı, genetiği, fizyoloji ve agronomisi konularında 7 yüksek lisans ve iki doktora tezi ayrıca farklı kaynaklardan desteklenen 8 adet Ar-Ge projesi yürütülüyor.
Bu projelerin hem Türkiye patates sektörünün hem de Niğde ilinin birçok sorununa çözüm üreterek, ülkemiz ve Niğde ekonomisine büyük katkı sağlaması hedefleniyor.
Niğde’nin simgesi patates konusunda çeşit ıslahı, tohumculuk ve yetiştirme teknikleri konularında ulusal ve uluslararası araştırma kuruluşları ve özel sektör işbirliği ile Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları yürütülen fakültede patates dışında soğan, lahana ve üzümsü meyveler üzerine de yoğun şekilde Ar-Ge faaliyetleri yapılıyor.
Patates üzerine yürüttüğü çalışmalar ile dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olma yolunda ilerleyen fakültede son yıllarda İç Anadolu Bölgesinin en önemli sorunlarından olan kuraklığa karşı toleranslı, daha az sulamayla yetiştirilebilecek patates çeşitlerinin geliştirilmesi amacıyla geleneksel ıslah yöntemleri ve biyoteknolojinin birlikte kullanıldığı projeler yürütülüyor.

Bölümde yürütülen kuraklığa toleranslı patates çeşit geliştirme çalışmalarında, Peru’da bulunan Uluslararası Patates Merkezi, Japonya’dan Hokkaido Üniversitesi, Macaristan’dan Pannonia Üniversitesi ve ülkemizden bir özel sektör firması ile işbirliği yapılıyor. Bu çalışmalar sonucunda, halen bir yetişme sezonunda 15-18 kez sulanan patateste yüzde 30-40 oranında daha az sulamayla yetiştirilebilecek yerli patates çeşitleri geliştirilerek üreticilerin hizmetine sunulabilmesinin mümkün olacağı ifade ediliyor.
Hibe Sözleşmeleri İmzalanıyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından son değerlendirilmesi yapılarak onay verilen 9 proje, Niğde'de faaliyete geçmeye hazırlanıyor.
9. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKDYP)çerçevesinde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Tebliği gereğince Niğde'de 9 adet ekonomik yatırım projesi için elektronik ortamda müracaat edilmiş ve bu projeler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmak üzere uygun bulunarak onaylanmıştı. İlgili yasalar gereğince alınması gerekli izin, ruhsat ve onay işlemlerini tamamlayan ilk yatırımcı olan  Altunhisar İlçesi Yakacık Kasabası Niğde Un Gıda Pet. Oto. İnş. San. Tic. Ltd. Şti adına Ramazan DAĞ ile Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü adına İl Müdürü Murat TÜRKMEN ,  hibe sözleşmesi imzaladı.

İl Müdürü Murat TÜRKMEN, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde ilimizde 9 projenin tamamının uygulanmasıyla birlikte Bakanlığımız tarafından Niğde Yatırımcısına 6.038.042 lira hibe desteği ödenecek. Yatırımcı öz sermayesi ile birlikte 12.076.084 liralık yatırım gerçekleşecek '' dedi. Hibe sözleşme imzalama süresinin 5 Haziran mesai bitimine kadar devam edeceğini vurgulayan TÜRKMEN, bu tarihe kadar hibe sözleşmesi imzalamayan başvuru sahiplerinin proje başvuruları ve bunlara ilişkin değerlendirme sonuçlarının iptal edileceğini dikkat çekti. 

30 Mayıs 2015 Cumartesi

Niğde Güzel Sanatlar Lisesi´nden Resim Sergisi
 29-31 Mayıs 2015 Tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak olan resimler , Öğretmen Evinde sergilenecek.
Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve 3 gün sürecek olan resim sergisi   Niğde Öğretmen Evinde izleyicilerle buluştu
Niğde Güzel Sanatlar Lisesi´nin hazırladığı karma resim sergisi  Niğde Öğretmen Evinde izleyicilerle buluştu. Açılışı İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar´ın da katılımıyla gerçekleştirilen resim sergisinde, yıl içerisinde Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan çok sayıda eser yer aldı.
29-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında izleyicilerin beğenisine sunulan resim sergisine tüm Niğde halkı davet edildi.



BAKAN YILDIZ BU GÜN NİĞDE DE

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ BU GÜN NİĞDE İLİNE GELİYOR. ALTUNHİSAR İLÇESİNDE MİTİNGE KATILACAK..

29 Mayıs 2015 Cuma

AHİKA 2015 Mali Destek Programı
Değerlendirme Sonuçları Açıklandı
Ahiler Kalkınma Ajansı’nın, 26.05.2015 tarihinde Kırıkkale’de gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında 2015 Mali Destek Programlarının sonuçları Yönetim Kurulu’nun onayına sunuldu.
 Ajans Yönetim Kurulu’nun onayına sunulan ve başarılı olan projelerin listesi bu onayın ardından Ajans web sitesinde kamuoyuna duyuruldu.
Niğde ilinden toplamda  15 adet proje 3.459.220,75 TL bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.
İlgili toplantıda TR71 bölgesindeki tüm illerin (Aksaray Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde) bütün projeleri görüşülerek ve karara bağlandı.


                ÇAMARDI DA TARIM DEĞİŞİYOR, GELİŞİYOR..       
ÇİLEK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

İlçe Tarım Müdürü Kenan REYHANDALI bu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ;
“ Çamardı İlçesinde İl Özel İdaresinin Desteği ile İlçe Müdürlüğümüzce 130.000 çilek fidesi dağıtılarak vatandaşlarımıza 21 dekarlık alanda çilek dikimi yaptırıldı. Bu Proje kapsamında; Burç köyünde Ali Karaçay tarafından İlçe Müdürlüğümüze tahsis edilen 1.5 dekarlık alanda İlçe Müdürlüğümüzce demastrasyon olarak çilek dikimi yapıldı.
Hızla gelişen Türkiye de , hayat şartları ve çiftçilik gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Gelişen sosyal yaşam standartlarına uyum sağlayabilmemiz için ilk önce kendimizi geliştirmemiz gerekmektedir. İlçemiz merkez ve köylerinde yaşayan nüfusun önemli bir kısmının sosyal yaşamları ve gelir seviyeleri, normal yaşam standartlarının altında olduğu bir gerçektir.
 Hayatlarını burada sürdüren ve geçimini zor sağlayan bu vatandaşlar çoğu zaman iş bulmak amacıyla büyük şehirlere göç etmek zorunda kalmaktadırlar. Dolayısı ile geçim indeksi düşük olan bu vatandaşlarımıza yeni iş imkanları sağlamak ve iş güçlerini değerlendirebilmeleri için yeni kaynaklar aramak ve bu kaynakları değerlendirmek bizim görevimizdir. Bu amaç ile çıktığımız bu yolda alternatif ürün olan çilek projesini hayata geçirdik ..

İlçemiz çilek üretiminde, iklim şartları sayesinde hasat döneminin Akdeniz Bölgesinden en az 1 ay daha geç olması nedeni ile çiftçilerimiz daha avantajlı ve karlı üretim yapabileceklerdir. Ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açacağımız çilek yetiştiriciliği kursları ile de çiftçilerimize uygulamalı olarak profesyonel bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Hasat Döneminde yapmayı planladığımız  Çilek Festivali ile de bir şenlik eşliğinde bu ürünün ilçemize faydalarını çiftçilerimize aşılayacağımıza inanıyorum.
            Bu projenin uygulanabilmesi için katkı sağlayan Çamardı Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına, Ziraat Odası Başkanlığına ,yer tesisi için Ali Karaçay’a , gübre temini için  Ulupınar Tarıma ve projenin yürütülmesi için canı gönülden çalışan İlçe Tarım Müdürlüğü personellerine de şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim.” Dedi.


  
Niğde Belediyesi Sinekle Mücadeleye Devam Ediyor
Niğde Belediyesi, sinekle mücadele çalışmaları kapsamında ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Niğde Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Sinekle mücadele için yapılan çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir. Mart ayı itibariyle başlanan ilaçlama çalışmaları devam etmektedir. Sineklerin larva döneminde etkin ve verimli bir çalışma ortaya koyarak yaz ayının halkımız için rahat geçmesini sağlama gayretindeyiz. İlimiz mücavir alanında sinekle mücadele için ekipler oluşturularak, plan dahilinde mahallelerin ilaçlanması sağlanılarak sinek üreten yerler, dere ve su birikintilerinin ilaçlanması sağlanmaktadır." denildi.

28 Mayıs 2015 Perşembe

MİLLİLER DEMİRKAZIK'TA

İŞİTME ENGELLİLER GÜREŞ MİLLİ TAKIMINI GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ HARUN TURHAN ZİYARET ETTİ
İşitme engelliler güreş milli takımı Gürcistan’ın başkenti Tiflis de yapılacak olan dünya şampiyonası ilk hazırlık kampı 24 Mayıs 06 Haziran 2015 tarihleri arasında Yıldızlar Serbest Ve Grekoromen / Gençler Serbest Ve Grekoromen / Büyükler Serbest Ve Grekoromen sitilde çalışmalarını Çamardı Demirkazık Kamp Eğitim Tesisleri’nde sürdürüyor.
Kampta çalışmalarına devam eden milli takım kafilesini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Harun TURHAN ve Gençlik Merkezi şube müdürü İlker ÖTGÜNLÜ ziyaret ederek sporcu ve Antrenörlerle sohbet edip yapılacak olan şampiyonada başarılar diledi.

Ayrıca Milli takımı  Niğde de ve Çamardı Demirkazık  tesisinde ağırlamaktan çok memnun olduğunu söyledi. Milli takım teknik direktörü Rüstem KOYUNCU Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN’ın ziyaretinden ve ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm ekip adına teşekkür etti. Şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini ve madalyalar ile döneceklerini söyledi.
Yöresel Ürünler Pazarı Açıldı


Niğde Belediyesinin katkılarıyla,  kent meydanında gerçekleştirilen organizasyon ile 50 ilden, 75 stant ve 1500 farklı yerel ve yöresel ürün içeren kültür mirası denilebilecek ürünler Niğdelilerin tanıtımına ve tüketimine sunuldu.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Fasruk Akdoğan, kurum müdürleri ve Niğde Ticaret Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu'nun da katıldığı yöresel ürünler pazarı kent meydanında Belediye mehter takımı konseriyle açıldı.
Açılış konuşmasını yapan KIRSALDER Başkanı Muhammet Sedat Kolcuoğlu; "5 yıl önce kırsal kalkınma ve kırsal yaşamı destekleme derneğini kurduğumuzda ülkemizin yöresel ve yerel ürünler değerlerini ülkemize nasıl tanıtırız, bu ürünlere nasıl talep yaratırız, bu vesileyle kırsal kalkınmaya nasıl destek oluruz projesiyle yola çıktık. 3 yıl Antalya da gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonu daha sonra üretimimizin almış olduğu bir kararla  2014 yılından itibaren ülkemizi il il gezdirmeye başladık. Her gittiğimiz ilde yoğun bir ilgi ve talep gördü bu proje ve şunu gördük ki gerçekten ülkemiz bu ürünlerimize hasretmiş. Bu ürünlerimizi paylaşmak istiyormuş aslında biz projeyi hazırlarken bu projeyi daha çok tanıtım amaçlı planlamıştık.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "44 tane ilimizin yöresel ürünleri bu fuarda tanıtılacak 10 gün süreyle mutlaka buradan alışverişlerde yapılacak fakat tabi 10 günlük ya da 8 günlük süre olması bakımından başta Niğde'de ki esnafımıza zaten zarar verecek bir durum söz konusu değil. Bir de genelde Niğde'de üretilmeyen ürünlerin burada sergileneceğini ve satılacağını düşünürsek  bu bakımdan rahat olmak gerekir diye düşünüyorum..
Açılışa katılan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç; "Bildiğimiz tarih boyunca şehirler kurulurken önce meydan kurulmuş meydanda sonra şehirler büyümüş eski roma da hipodrom kurulmadan şehir kurulmazmış. Halen Avrupa da şehirlerin kalifikasyonunda meydan olması ve meydana bağlı bir takım yerleşim yerlerinin olması kaydıyla orası şehir kabul ediliyor. İngiltere de 3000 nüfuslu bir yerin sırf katedrali var diye şehir olduğunu 300.000 nüfuslu bir yerin de halen kasaba konumunda olduğunu görürsünüz. Çünkü şehirden kasıt nüfus değildir. Şehirden kasıt kültürdür sosyalitedir. Şimdi dolayısıyla şehirlerde meydanlar şehrin halkını toplar orda kültürel etkinlikler yapılır ve  şehirlerin ruhu oluşur. Her şehre has bir ruh oluşur. Oraya özel bir kültür oluşur şehir meydanımızda açılalı az bir zaman olmasına rağmen bakın peş peşe etkinlikleri görüyoruz ses sanatçılarını görüyoruz milli bayramları burada yapıyoruz.  Yine farklı bir etkinlik olarak da mutfak kültürümüzü yöresel kültürü yansıtan bir çarşı var şuanda. 10 gün 15 gün kadar kalacak. Son söz meydanın kurulması çok gerekliydi. Niğde için zaruriydi açılması hayırlı oldu bu hayrın yanımızdaki hükümet konağının yıkılarak meydanın daha genişlemesiyle ve gelişmesiyle devam etmesini temenni ediyorum. Bu meydanın açılamasında emeği olanlara teşekkür ediyorum"  dedi.
Konuşmaların ardından KIRSALDER Başkanı Kolcuoğlu tarafından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a katkılarından dolayı plaket verildi.
 Daha sonra protokol üyelerinin katılımıyla kurdele kesilerek yöresel ürünler pazarı hizmete sunuldu.
Kent Meydanında açılan yöresel ürünler fuarında ayrıca Niğde Belediyesi stantı da kurularak belediye hizmetlerinin tanıtımı yapılıyor.

AHİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KIRIKKALE’DE YAPILDI

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 26 Mayıs 2015 Salı günü, Kırıkkale Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığındaki toplantı,  Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün  yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 “Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaktır. Geçtiğimiz ay, öne çıkan çalışmaların başında 2015 Yılı Mali Destek Programları proje değerlendirme sürecinin tamamlanmış olması yer almaktadır.
Bir diğer önemli faaliyet ise İlkokul öğrencilerine yönelik Kapadokya tanıtım organizasyonun gerçekleştirilmesi olmuştur. Kırşehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile ortak gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri; Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale İŞKUR İl Müdürlüğü ile birlikte organize edilen 7. Orta Anadolu Kariyer Zirvesi; Silah OSB ile Savunma Sanayi Fuarına katılım; Kırşehir’de 60, Nevşehir’de 30, Niğde’de 30 kişiye verilen girişimcilik eğitimleri; illerdeki analiz çalışmaları geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen önemli faaliyetler arasında sayılabilir. Ayrıca, Şubat Ayında alınan Yönetim Kurulu Kararı kapsamında;  Kozaklı Sağlık Turizmi Fizibilite Raporu, Pomza Araştırma ve Uygulama Merkezi Fizibilite Raporu, Bolkarlar Telesiyej Tesisi Fizibilite Raporu, Darboğaz Kirazı ve Niğde Söğürme Coğrafi İşaretleme Süreci çalışmaları başlatılmıştır. 2015 Yılı Enerji Altyapısı ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında başvuru yapan projelerin değerlendirme süreci sona ermiştir.
Bu toplantıda, değerlendirme sonucunda oluşan başarılı proje listesi Yönetim Kurulumuzun onayına sunulacaktır. Diğer konuların görüşülmesiyle devam edecek olan toplantımız gelecek bir ay için planlanan çalışmaların görüşülmesiyle sona erecektir ” dedi.








ÇAMARDILI ÖĞRENCİLERİN YÜZME BAŞARISI
19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Niğde de yapılan yüzme yarışlarında Çamardı İlçesinden 2 öğrenci dereceye girdi.
Çamardı ilçesinden 4 kız öğrenci yaklaşık 8 ay kursuna giderek iyi birer yüzücü oldular. Bunu da yarışma da dereceye girerek gösterdiler.
Atatürk İlkokulu 4 . sınıf öğrencisi Feryal Naz AVŞAR , Nazmiye Pınar İlkokulundan Emine BIÇKI  yüzme 4x50 m. Bayrak yarışlarında 3. Oldular.



AHİKA Paydaş Analizi Toplantısı Çamardı İlçesinde Yapıldı
Ahiler Kalkınma Ajansı ve TÜİK tarafından Çamardı ilçesinde   Mehmet Akif ERSOY YBO toplantı salonunda kurum ve kuruluşların katılımı ile  bir paydaş analizi toplantısı yapılmıştır.
      Ahiler Kalkınma Ajansı Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi'nin 27.04.2015 tarih ve 745 sayılı yazıları ile, Ahiler Kalkınma Ajansı 2014 yılı içerisinde "Paydaşların Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi" başlatmış olup projenin temel amacı TR71 Düzey 2 Bölgesi'nde kalkınmanın birer aktörü olan tüm paydaşların mevcut yapılarının analiz edilerek daha iyi hizmet verebilir hale gelmesine katkıda bulunmaktır. Bu sürecin ilk adımını "Paydaş Analizi" çalışması oluşturmaktadır.
       Bu amaçla Ajans TÜİK Bölge Müdürlüğü ile bir iş birliği protokolü imzalamış olup il ve ilçe düzeyinde paydaş ziyaretleri gerçekleştirecek bu ziyaretlerde bir "Paydaş Analizi Anketi" uygulamaktır. TR71 Düzey 2 Bölgesinin oldukça geniş bir alan kaplaması ve çok sayıda Paydaşa sahip olması nedeni ile ziyaretlerde toplumun geniş kesimine hizmet veren, proje uygulayan, yatırımcı, ekonomik, sosyal ve çevresel odaklı hizmet veren kamu kurumları, üniversite, sivil toplum örgütleri, belediyeler ve özel sektör hedef kitle olarak belirlenmektedir.


BOR'DA 200 KİŞİLİK KIZ ÖĞRENCİ YURDU MÜJDESİ
200 kişilik Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdunun 2016 yılı içerisinde hizmete açılması planlanmaktadır.
Bor Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  tarafından hazırlanarak geçtiğimiz ay Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına gönderilen “200 Kişilik Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu” Projesi Fon Kurulu’nca kabul edildi.
Bor Ahmet Kuddusi Mahallesi’nde BESYO yakınındaki hazineye ait arsa üzerinde bu yıl temeli atılması planlanan yurt için ihale hazırlıklarına başlandığını belirten İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, “Bor ve çevre ilçelere bağlı kasaba ve köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmelerine imkan sağlayacağı için bu yurt büyük önem arz etmektedir. Yurdun hizmete açılması ile kız çocuklarımızın eğitime katılım oranları ve başarı seviyeleri yükselecektir. Eğitimde devamlılığın sağlanmasıyla, özellikle kız çocuklarının erken yaşta evliliğinin de önüne geçilebilecektir. Kaymakamlık olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Muhtaç ailelerin çocukları ile kız çocuklarımızın eğitimine ayrı bir önem veriyoruz. Projenin hazırlanmasında ve Ankara’da takibi neticesinde kabul edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


ÇAMARDI  DA TÜBİTAK  4006 BİLİM FUARI

NİĞDE İLİ ÇAMARDI İLÇESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDE 24 FARKLI PROJE İLE BİLİM FUARI AÇILDI
TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol ile  “4006 TÜBİTAK  Bilim Fuarları “ projesi kapsamında Çamardı İmam Hatip Lisesinde 24 farklı proje ile  bilim fuarı açıldı.
 Bu projeler içerisinde Kuluçka Makinası , Radar Sistemi ,Körüklü araç , Geven Kökünden Yapıştırıcı , Orman Yangını Alarm Sistemi gibi 24 proje sunuldu.
Bilim Fuarına Kaymakam Mustafa SERİN , Milli Eğitim Müdürü Mustafa EKE , İlçe Müftüsü Muhsin YILDIZ , M.E. Şube  Müdürleri , Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Bilim Fuarı açılışını Kaymakam Mustafa SERİN yaptı.  Konuşmasında  emeği geçen herkese ve okul müdürlerine teşekkür etti.

Okul müdürü Abdülgani ÖZKAN da , Fuara katılan tüm konuklara , öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.



27 Mayıs 2015 Çarşamba

NİTSO TARAFINDAN ‘TEMEL DIŞ TİCARET VE ULUSLAR ARASI TİCARETTE İSTİHBARAT’ EĞİTİMİ VERİLDİ
20-24 Mayıs 2015 Tarihleri arasında Ahiler Kalkınma Ajansı ile Niğde Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Sertifikalı Temel Dış Ticaret ve Uluslar arası Ticarette İstihbarat eğitimi NİTSO da gerçekleştirildi.
Niğde’de ihracat yapma isteğinde olan veya halihazırda ihracat yapmakla birlikte dış ticaret süreçleri ile ilgili bilgi dağarcığını genişletmek ve pazar payını artırmak isteyen firmalara yönelik olarak düzenlenen uygulamalı Dış ticaret eğitimi dört gün süreyle NİTSO Eğitim Salonu’nda yapıldı. Eğitmenliğini Doç. Dr. Murat CANITEZ ve Yaman KOÇ’un yaptığı eğitimde katılımcılara dış pazarlarda müşteri bulma yöntemleri - uluslararası ticaret ve pazarlama, dış ticarette yazışma teknikleri ve uygulamaları, dış ticaret sözleşmeleri ve uyulması gereken kurallar, örneklerle akreditif açılma süreci; akreditif okuma ve uygulama, uluslararası ticari belgeler, kullanış biçimleri ve uygulamaları, ihracat mevzuatı ve ihracatın uygulamaları ile simülasyonu,  ihracatta teklif hazırlama, fiyatlandırma, ihracatta fiyatlandırma stratejileri, uluslararası ticaretin finansmanı, dahilde ve hariçte işleme rejimleri gibi konularda, yer yer uygulamalı önemli bilgiler aktarıldı.
Konuyla ilgili bilgiler veren Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket KATIRCIOĞLU, “İl olarak 2015 yılını dış ticaret alanında ciddi bir ivme kaydettiğimiz bir yıl olarak tamamlamak istiyoruz. Bilindiği gibi Niğde Gümrük Müdürlüğümüzün açılması Diğer taraftan, ihracat yapmak isteyen ancak bilgi ve pratik eksikliği nedeniyle yapamayan üyelerimizi birer ihracatçı yapabilmek için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyoruz.  Periyodik yaptığımız eğitimlerin bir yenisini daha gerçekleştirdik. Bu sefer katılım daha fazla oldu. Firmalarımızda da ihracat isteği olduğunu görüyoruz. Bu memnuniyet   verici bir durum. Önümüzdeki dönemlerde bu çalışmalarımız yoğun biçimde devam edecek” şeklinde konuştu




İL SPOR MERKEZLERİ KAYITLARI BAŞLADI

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan;   “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nce çocuk ve gençlerimiz ile engelli bireylerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 81 il merkezi ve ilçelerimizde her yıl uygulanan İl Spor Merkezleri bu yıl da tüm spor branşlarında açılacak olup kayıtlarımız başlamıştır.
Spor Genel Müdürlüğümüzün 77. Kuruluş yıldönümü olan 29 Haziran 2015 tarihinde 5 Şubat Spor Salonu’nda İl Spor Merkezlerinin de açılışı törenle açılacaktır. Sağlıklı bir vücuda sahip olmanın yolu spor yapmaktan geçer. Spor yapmak, doğru ve yeterli miktarda solunum yapabilme yetisini güçlendirir. Spor sırasında terlenmesi sonucunda vücut toksinlerinden arınır. Spor yaparak yaşlılık etkilerinin çok daha az hissedilir olması sağlanabilir. Spor sonucunda cilde ve saç derisine kan pompalanarak cilt daha genç ve sağlıklı bir görünüm kazanır. Spor yapan insanların metabolizması daha güçlü olur, daha zor hastalanır ve daha hızlı iyileşme gösterirler. Spor yapan insanın beslenme dengesi de düzelir. Buna istinaden şişmansa kilo verir, zayıfsa kilo alır. Bilinen en sağlıklı kilo alma ve kilo verme yöntemi spordur. Çok çeşitli spor dalları içerisinde başkalarıyla birlikte yapılan sporlar daha tercih edilendir. Tek başına yapılan spor yapmak için kendini zorlamak pek çok insana güç gelir.
Spor yapmak kalbin ve akciğerlerin daha iyi çalışmasını sağlar. Spor yapmak solunum organlarını ve kasları kuvvetlendirir. Spor vücudun erken yaşlanmasını önler.
Ayrıca önceki senelerde olduğu olduğu gibi, İl Spor Merkezlerine katılacak çocuk ve gençlerimizden yüzme branşı hariç herhangi bir ücret alınmayacak. Spor dalları itibariyle il spor merkezlerine katılan çocuk ve gençlerimizin lisanslı olarak spor yapmaları teşvik edilerek spor kulüplerine yönlendirilecektir.” Diye belirtti.


NİĞDE ÜNİVERSİTESİ TOBB İLETİŞİM FAKÜLTESİ TEMELİ ATILDI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB tarafından yaptırılan Niğde Üniversitesi TOBB İletişim Fakültesi Binasının temel atma törenine katılmak üzere gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ’nu Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Konya Milletvekili Kerim Özkul, Niğde Protokolü ile Vatandaşlar ve Öğrenciler karşıladı.
Niğde’ye gelişinde Niğde Üniversitesi Kampüsünde yer alan İletişim Fakültesi temel atma töreninde konuşan; Başkan Hisarcıklıoğlu; “ Değerli hemşerilerim bu gün Niğde’ye çok kıymetli bir iş için geldik. Gecen yıl geldiğimizde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Niğde Üniversitemize İletişim Fakültesi inşa etmek üzere bir protokol imzalamıştık, bu günde sizlerle birlikte bunun temelini atacağız, Niğde’mize ülkemize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Benim her zaman söylediğim söz var bir iş adamı olarak biz yatırıma şöyle bakarız yatırıma bakarken kar, zarar gözüyle bakarız ama ömrümüz boyunca bir yatırım var ki hiç bir zaman zarar etmezsiniz oda eğitime yaptığınız yatırım. Eğitime yapılan yatırım her zaman kar yazar bunla siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülkemiz kazanır, bütün insanlığımız kazanır. Emin olun ki en büyük yatırım eğitimli insanlardır” dedi.

Törenin ardından Niğde Üniversitesi konferans salonuna gecen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu genç öğrencilere girişimcilik konulu ders verdi.
Çamardı ilçesinde Bisiklet Şenliği
 


   İlçe genelinde tüm gençlerin kamu çalışanlarının ve halkın katılımı ile bisiklet şenliği düzenlendi. İlçe Hükümet  Konağı önünden başlayan bisiklet şenliğine Burç Köyü kavşağında son buldu. Şenliğe 60 bisikletli katıldı. Daha sonra halı sahada dostluk maçı yapıldı. Futbol maçında daire amirleri ve muhtarlar yer alırken; kapalı spor salonunda Badminton erkek final maçı ve 2. Gün Badminton şenliği yapıldı.
1. Çağdaş Sanatlar Sergisi Açıldı
    Niğde Üniversitesi  Kültür ve Sanat Evi'nde “1. Çağdaş Sanatlar Sergisi” açıldı.
    20 Mayıs - 05 Haziran 2015 tarihleri arasında açık kalacak serginin açılış kurdelesini, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil İşeri ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Öğretim Elemanları hayırlı olsun diyerek kesti.
    1.Çağdaş Sanatlar Sergisi"ne 43 adet Resim, 11 Baskı-resim, 9 Grafik, 7 Heykel, 4 Fotoğraf, 4 Seramik eserle, Türkiye'nin birçok üniversitesinden toplam 78 sanatçı katıldı.
Sergi, 05 Haziran 2015 tarihine kadar açık kalacak.
BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI  FİKRİ IŞIK


 " Niğde göç veren bir il değil ve verdiği göçü geri alan bir il haline gelecek” 
Bazı inceleme ve açılışlar yapmak üzere, Niğde’ye gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Milletvekilleri, Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Niğde protokolü ve çok sayıda vatandaş karşıladı.


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK Bor Karma Organize Sanayi Bölgesini ziyaretinde yaptığı konuşmada; “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ile birlikte uzun süredir çalışmalarını yürüttüğümüz Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile ilgili Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Niğde’de müjdeyi vermişti. Bor ilçesinde Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) karşısında 26 bin 400 dönümlük tarıma elverişli olmayan araziye 300 megavatlık ilk başta üretimi yapılmak ve orada kullanılacak enerji, güneş panellerini de yerinde üretmek kaydıyla enerji ihtisas bölgesi olarak kuruyoruz. Özellikle Bor’un kendi stratejik konumu sebebiyle limana 170 km, otoyola çok yakın. Demiryoluna 8 km ki inşallah o, 8 km’yi de şimdi demiryolu ile OSB’ye bağlıyoruz. Özellikle yeni havaalanını yapılacak olması bunun yanında da Bor’un Niğde’nin 5. Bölge, Organize Sanayi Bölgemizin de 6. bölge teşviklerinden yararlanıyor olması bu bölgeye çok ciddi yatırımcı ilgisi oluşturdu. Yatırımcılarımız özellikle Bor’da yatırım yapmak istiyorlar ama elimizde yeteri kadar arazi yoktu. Niğde’den gelen talepler doğrultusunda Bor OSB’sini büyütüyor ve genişletiyoruz. Bu yılın sonuna kadar yasal işlemlerin tamamını bitirip yılın sonun da altyapısını tamamlamayı hedefliyoruz. Bor OSB doğalgazı kullanamıyordu. Biz de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızla yaptığımız çalışmada, 26 tane OSB’ni doğalgaz konusunda kredilendirerek hızlı bir şekilde doğalgaza kavuşmasını sağlayacağız. Bunlardan bir tanesi de Bor OSB olacak ve onun kredisini de biz vereceğiz. Ayrıca Bor OSB’ye yıl içerisinde trafo merkezi de kuracağız. Buradaki sanayicilerimiz de doğalgaz gibi elektriği de hem kesintisiz alacak hem de uygun maliyette alacak. Türkiye’nin özellikle büyüme ve gelişmesinin tek yolu var üretim’ in artması. Bu üretimi yapmak için de biz bakanlık olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Niğde ve Bor her geçen gün büyüyor ve gelişiyor ve üretimde artık iddialı illerinden biri oluyor. Niğde’nin ve Bor’un özellikle bir tarım şehrinin olmasının yanında sanayi şehri kimliği de her geçen ön plana çıkıyor. Artık bundan sonraki süreçte göç veren bir il değil ve verdiği göçü geri alan bir il haline gelecek” dedi.
Akabinde, KOSGEB Merkez Müdürlüğü açılış ve girişimcilik sertifika törenine katıldı. Törenin ardından Niğde Üniversitesi Teknoparkı ziyaret eden ve bilgiler alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK, sonrasında Sanayici ve İş adamlarıyla toplantı da bir araya geldi.

26 Mayıs 2015 Salı

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırıkkale’de Yapılacak.
                 Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 26 Mayıs 2015 Salı günü, saat 14.30’da Kırıkkale Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılacak.
     Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.


NİĞDE DE YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI


NİĞDE ÜNİVERSİTESİNDE 1. ÇAĞDAŞ SANATLAR SERGİSİ


23 Mayıs 2015 Cumartesi

BILIM, SANAYI VE TEKNOLOJI BAKANI FİKRİ IŞIK

YARIN NİĞDE'YE GELİYOR 24.5.2015 PAZAR GÜNÜ 
BAKANIN NİĞDE PROGRAMI
NiĞDE PROGRAMI
SAAT: 15:00 BOR OSB ZiYARETİ
SAAT: 16:00 KOSGEB MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ AÇILIŞI VE GIRISIMCILIK
SERT1FIKA TORENI
SAAT: 16:45 NIĞDE ÜNIVERSITESI TEKNOPARK 7iYARETI
SAAT: 17:15 NiĞDE VALİLIK ZiYARETI
SAAT: 17:45 ESNAF ZIYARETI VE MİTİNG
NİĞDE’DE TABLET BİLGİSAYAR DAĞITIMI YAPILDI

Fatih Projesi kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 81 vilayette eş zamanlı olarak öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise Niğde Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde katıldığı törenle ilk etapta 50 öğrenciye  tablet bilgisayar dağıttı.
Fatih Projesi kapsamında Niğde Cumhuriyet Anadolu Lisesinde düzenlenen tablet dağıtım törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç,  Niğde Vali Yardımcısı Mustafa Karaca,  Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Kurum Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı


SEVGİ EVLERİ KERMESİ DÜZENLENDİ

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi evlerinde kalan çocuklar için Niğde Sevgi Evleri ve Yetiştirme Yurdu Çocukları Koruma Derneği tarafından kermes düzenlendi.
Niğde Öğretmen evinde düzenlenen kermese Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, ve Eşi Necmiye KILIÇ , Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Eşi Gonca Kavaklıoğlu protokol mensupları ve eşleri ile Sevgi Evlerinde görev yapan anneler ve çocuklar katıldı.

Yiyecek ve el sanatlarından oluşan ve vatandaşlar tarafından’ da büyük ilgi gören kermesin 3 gün açık kalacağı belirtildi.
ALTUNHİSAR VE ÇİFTLİK’E 38 MİLYON 842 BİN TL DESTEK

    Niğde İl Özel İdaresince 2011-2014 yılları arasında Altunhisar İlçesine 12 Milyon 422 Bin 223 TL, Çiftlik İlçesine 26 Milyon  400 Bin TL olmak üzere toplam 38 Milyon 842 Bin 223 TL tutarında yatırım gerçekleştirildi.

    2015 yılında ‘’Köylerimiz Şehir Olacak Projesi kapsamında’’ Niğde İl Özel İdaresince yapımına başlanan Köy Girişlerinde yol kenarlarının 2 taraflı olarak ağaçlandırılması Projesi ile Niğde  köylerinde ağaç sulamak ve meydana gelebilecek olası yangınlara acil müdahale etmek amacıyla Niğde ili 131 adet köyü için alınan 131 adet Çekilir Tip Su Tankerlerinden (3 Ton Kapasiteli) Altunhisar ve Çiftlik İlçe köylerine ait olan tankerler düzenlenen törenlerle köy muhtarlarına dağıtıldı. Diğer ilçe köylerinin sulama tankerlerinin dağıtımı ise önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi. 
ÇAMARDI YBO ÖĞRENCİLERİ PUANLI ATLETİZMDE BÖLGE 1.Sİ VE BÖLGE 6. OLDULAR. 
TÜRKİYE FİNALLERİNE KATILMAYA HAK KAZANDILAR
Çamardı Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinden Seher ARSLAN ve Mustafa ÇETİN , Antalya da yapılan okul sporlarından puanlı atletizmde küçük erkekler ve küçük kızlarda başarılarla döndüler. Seher ARSLAN 45.90 m. Atarak 17 ilin katıldığı yarışmada bölge 1.si oldu.
Mustafa ÇETİN de 51.m atarak bölge altıncısı (6.) olmuştur.
Seher ARSLAN  ENKA Spor Kulübü tarafından beğenilince o takımda oynamaya başladı. Bursa da Kulüpler arası yapılan müsabakalarda 51.40 m atarak 2. Olmuş. Takım halinde ise 1. Oldular.

28 Haziran da İzmir de yapılacak olan Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazanmıştır. 
4000 KİŞİLİK YÜKSEKÖĞRENİM YURDU İNŞAATI TÜM HIZI İLE DEVAM EDİYOR

2015-2016 eğitim öğretim yılına yetiştirilecek şekilde Niğde’de yükseköğrenim öğrencilerine yönelik olarak 4000 kişilik yurt binası yapımı hızla devam ediyor.
Toplam 70 milyonluk yatırım ile 4000 kişilik yurt ve sosyal tesisten oluşacak inşaatın 12 ay içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir.
20 bini aşkın öğrencisi olan Niğde Üniversitesinde şu an mevcut kapasite 3 bin 500 kişi iken yapılan çalışmalar doğrultusunda Niğde’deki yükseköğrenim öğrencilerinin barınma sorunu hızla giderilmeye çalışılmış ve yurt yapımına başlanmıştır.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın katkılarıyla Niğde Üniversitesindeki yurt kapasitesini daha da artırmak adına bir dizi çalışma yapılmış, bunun sonucunda da Niğde Üniversitesi Merkez yerleşkesi içerisinde 4000 kişilik yurt yapımı planlanmıştır. Daha sonra üniversite sahası içerisinde mülkiyeti Niğde İl Özel İdaresine ait olan yaklaşık 50 dönüm arazi üzerinde yapılacak olan yurt binalarının ihalesi gerçekleşmiş ve inşaatların yapımı devam etmektedir.
A2 nolu parsel üzerine yapılan 500 kişilik A Blok kısmı %40 oranında, A3 nolu parsel üzerine yapılan 2000 kişilik Öğrenci yurdunda ise %75 oranında fiziki gerçekleştirme sağlanmıştır.
İnşaatın tamamlanması ile böylece üniversitede büyük oranda yurt sorunu çözülecektir. Hem öğrenciler hem de veliler bu konuda rahat bir nefes alacak ve Niğde yurt sorunu kalmayan, Üniversitesi ile tercih sebebi olan illerden birisi haline gelecektir.



KÖY YOLLARINA 40.000 FİDAN DİKİLDİ

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında Niğde il genelinde başlatılan "Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında Ulukışla ilçesine bağlı köy yollarında çeşitli türlerde 40.000 fidan toprakla buluştu
Konu ile ilgili İlçe Kaymakamı Ferhat Atar "Valiliğimiz tarafından Niğde il genelinde başlatılan Ağaçlandırma Seferberliği ilçemizde başarı ile uygulanmaktadır. Sadece bu işlerle ilgili istihdam ettiğimiz 197 işçi köylerimizde 40.000 fidanın dikimini tamamlamıştır.
Dikilen bu ağaçların sulanması için her köyümüze Niğde İl Özel İdaremiz tarafından 5 tonluk basınçlı su tankeri hibesi de bu ay içerisinde yapılacaktır. Bu gün diktiğimiz fidanlar 5 yıl sonra yetiştiğinde köy yollarımız yemyeşil ve tertemiz olacaktır. Köylerde yaşayan bu günün çocukları yıllar sonra bu iş de emeği geçenleri hayırla yad edecektir. Bu hizmetlerde bize maddi ve manevi güç veren Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç'a, emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşların amir ve memurlarına, işleri yakından takip eden muhtarlarımıza ve bu işi sahiplenen evinden taşıdığı su ile bu ağaçları sulayan saygıdeğer vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyor ve dikilen bu fidanları milletin efendisi olan köylülerimize emanet ediyorum" dedi.


Niğde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 20-24 Mayıs tarihleri arasında
Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi verilecek
Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Üyelerine hizmet doğrultusunda üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren Odamız; ilimiz Dış ticaret potansiyelini artırmak, yeni girişimcilere dış ticaret hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve mevcut ihracatçı firmalarımızın nitelikli dış ticaretçi elemanı ihtiyacını karşılamak amacı ile Ahiler Kalkınma Ajansı ile birlikte  DIŞ TİCARET EĞİTİM'i düzenleyecektir. 

Katırcıoğlu, Toplam 4 gün sürecek eğitimin ilk iki gününde temel dış ticaret konuları sonraki iki günde uluslararası ticarette istihbarat konuları  işlenecektir. Eğitim Seminerlerine katılmak isteyen Oda üyelerinin Niğde Ticaret ve Sanayi Odası'na başvuru yapması gerektiğini belirterek, Eğitim 20-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında odamız hizmet binası içerisinde bulunan eğitim salonunda gerçekleştirilecektir.

22 Mayıs 2015 Cuma

Yüzmek için sulama göletine giren 2 çocuk boğuldu
 Çamardı İlçesi Bademdere köyünde yüzmek için sulama göletine giren 13 yaşındaki Nizamettin  ÖZ ile 12 yaşındaki Hayrullah Eryılmaz boğularak can verdi.



 İlçeye Bağlı Bademdere Köyü'nde oturan Nizamettin  Öz ve Hayrullah Eryılmaz, ismi açıklanmayan bir arkadaşıyla birlikte saat 17.00 sıralarında yüzmek için 2 metre derinliğinde 4 metre genişliğindeki sulama göletine girdi. 
İddiaya göre 3 arkadaş bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. O sırada yoldan geçen bir partinin seçim konvoyundakiler çocukların suda çırpındığını görünce hemen yardıma koştu. Kendi imkanlarıyla göletin kenarına yaklaşmayı başaran çocuklardan biri partililer tarafından sudan çıkarılırken, Öz ile Eryılmaz gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine gelen kurtarma ekipleri, yaptıkları çalışmada Öz ve Eryılmaz'ın cesedine ulaştı.
Bademdere Şehit Nuri Dayan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Nizamettin Öz ile 6. sınıf öğrencisi Hayrullah Eryılmaz'ın cesetleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Çamardı Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Daha sonra Adana Adli Tıpa gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

21 Mayıs 2015 Perşembe

İÇİŞLERİ  BAKANI SEBAHATTİN ÖZTÜRK NİĞDE’DEYDİ

 Bazı inceleme ve açılışlar yapmak üzere, Niğde’ye gelen İçişleri Bakanı Sebahattin ÖZTÜRK’ü  Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, Niğde Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU, Protokol üyeleri ve vatandaşlar karşıladı. Niğde’ye gelişinde ilk olarak, Niğde Üniversitesi Kampusünde yapılacak olan Mühendislik  Fakültesi Ek Binası Temel Atma Törenine katıldı.
Törende konuşma yapan İçişleri Bakanı  Sebahattin Öztürk “ Üniversiteler, her yerde eğitim başta olmak üzere ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda topluma büyük bir katkı ve değer sunmaktadırlar. Bu açıdan Niğde Üniversitesi çeyrek asra yaklaşan tecrübe ile bir çok konuda Ülkemizin önemli eğitim kurumları arasında yer almaktadır. 
Kurulduğu 1992 yılında 131 personelle eğitim hayatına başlamış olan Üniversite bugün itibarıyla 7 Fakülte, 3 Enstitü 3 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, Rektörlüğe bağlı 4 bölüm Başkanlığı, 3 Uygulama Merkezi ile 737 Öğretim Elemanı ve yaklaşık 22.000 öğrencisiyle hızla büyümekte ve Niğde’nin yarınlarının inşasında büyük destek ve fayda sağlamaktadır.
Bugün temelini atacağımız 7 Milyon 894 bin TL. sözleşme bedelli Mühendislik Fakültesi ek binası Üniversitenin araştırma altyapısını geliştirerek, öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim almalarını sağlayacaktır. Aynı zamanda teknolojiyi yakından takip eden, kendisini sürekli yenileyen, bilgiyi üretime dönüştüren insanlık problemlerini çözmek için çaba gösteren mühendisler yetiştirmek suretiyle Niğde’ye, Ülkemize ve tüm İnsanlığa hizmet edecektir.
Bu tür yatırım ve hizmetlerle özellikle Tıp Fakültesinin açılacak olması Üniversitenin yakalamış olduğu başarı çıtasını daha da yükseğe çıkaracaktır. İl Özel İdaremizce Niğde Üniversitesi Kampus yerleşkesi içerisinde 120 Milyon bedelle kat karşılığı arsa satış yöntemiyle yaptırılan 2000’er kişilik 2 adet yurt binasının 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda hizmet vermeye başlamasıyla öğrencilerin barınma problemlerinin çözümüne büyük katkı sağlayacaktır ” dedi.
Niğde İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen araç teslim törenine katılan Bakan Öztürk, daha sonra Niğde Valiliğini ziyaret etti. Valiliğe gelişinde törenle karşılanan Bakan ÖZTÜRK, Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ ’tan kısa bir brifing  aldıktan sonra, Valilik şeref defterini imzaladı. Sonrasında Niğde Belediyesine  ziyarette bulundu.



Niğde'nin Gözdesi Çilek
   Niğde İl Müdürlüğü tarafından Niğde İlinde son 3 yılda ticari olarak 275 dekar kapama Çilek Bahçeleri tesis ettirildi.
    İl Müdürlüğünce Bor İlçesi  Bayat köyünde “ÇİLEK DAĞITIM ve DİKİM TÖRENİ” yapıldı
     Il Tarım Müdürü Murat TÜRKMEN “ Çilek Fidelerinin 73.800 adedi Merkez, 54.000 adedi Altunhisar, 609.000 adedi Bor, 42.000  adedi Ulukışla ve 123.000 adedi Çamardı İlçelerine  dağıtılmıştır.
    Toplamda ise 150,3 da alan için  901.800 çilek fidesi dağıtılmıştır.  KOP kaynakları ile Niğde  Valiliği İl Özel İdaresi, İl Müdürlüğümüz ve Niğde Üniversitesi ortak çalışması sonucunda yüzde yüz fide destekli dağıtılan çilek fidelerinin  Niğde'de yeni bir Tarım Ürününün daha doğmasına, gelişmesine ve Niğde'mizi tarımsal alanda kalkındırmaya yönelik Önemli bir çalışmasının bir parçası olmuştur.
    Niğde İlimizde ticari olarak son 3 yılda İl Müdürlüğümüz tarafından 275 dekar Çilek Bahçeleri tesis ettirilmiştir. Çilek Sektörü ilimizde  hızlı bir şekilde alternatif ürün olarak yükseliş göstermektedir. Bakanlığımızca desteklenen  ve İl Müdürlüğümüzce teşvik edilen çilek yetiştiriciliğinin ilimizde 2.000 dekara çıkarılması hedeflenmektedir.” Dedi.
PROJE ÖDÜLLERİ TÖRENİ DÜZENLENDİ 
Bor Fen Lisesi tarafından düzenlenen Ortaokullar arası 6. ve 7. Sınıf düzeyindeki öğrencilerin  katıldıkları matematik, fen ve teknoloji dalında  proje araştırma   yarışmasının ödül töreni yapıldı. Düzenlenen yarışmaya Niğde genelinden toplam 9 ortaokul katıldı. Yarışmada 29 tane proje yarıştı. Niğde Üniversitesi Öğretim görevlilerin tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren projeler şu şekilde belirlendi.
Akıllı Bileklik projesi ile Çamardı M.A.Ersoy YBO Okulundan Gülender  SİVRİDAĞ 1. Oldu. Danışman öğretmeni Mustafa KAVAKLI.
Elektrikli Lavabo projesi ile Asım Eren Ortaokulundan Ahmet AKSUNGUR 2. Oldu. Danışman öğretmeni Volkan ÇALIK.
Naylonun Yaptığına Bak ! projesi ile ODTÜ G.V. Özel Niğde Okullarından Azra YAVAŞCAN 3. Oldu. Danışman öğretmeni Emine ÇETİNKAYA.
Atık Yağlar Doğaya Can Veriyor projesi ile ODTÜG.V. Özel Niğde Okullarından Batuhan Mehmet GÖKÇE 4. Oldu. Danışman öğretmeni Mehmet Yalçın GÜNGÖR.
Darbeleri Emen Kaporta projesi ile ODTÜ G.V. Özel Niğde Okullarından Nuh Esad DOĞAN 5. Oldu. Danışman öğretmen Mehmet Yalçın GÜNGÖR.
Yapılan Ödül Törenine İlçe Kaymakamı  Abdullah KÜÇÜK, Garnizon Komutanı Fatih DAĞLI,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin ÖZÜDOĞRU, Okul Müdürleri veliler ve öğrenciler katılmıştır.
1.Olan Öğrenciye Ödülünü İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK,
2.Olan Öğrenciye  Garnizon Komutanı Fatih DAĞLI,
3.Olan Öğrenciye Ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin ÖZÜDOĞRU tarafından verilmiştir.

20 Mayıs 2015 Çarşamba

NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
18-24 MÜZELER HAFTASI MESAJI
Dünya Kültür mirasının korunması ve müzeciliğinin tanıtılması amacıyla, UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs günü “ Müzeler Günü “ ilan edilmiştir. Ülkemizde ise 1982 yılından itibaren 18-24 Mayıs tarihleri arasında “Müzeler Haftası” olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Sahip olduğumuz kültürel mirasın korunması, saklanması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılması gereken çalışmaları anlatmak, müzelerimizi tanıtarak halkımızın milli kültür ve tarih bilgisini zenginleştirmek, bu değerlere sahip çıkılmasını sağlamak, özellikle, gelecek kuşakları ve halkımızı bu konularda aydınlatarak, toplumumuzun kültür düzeyini yükseltmek amacıyla kutlanan “Müzeler Haftası” önemli bir fırsattır. Kısacası Müze Demek Hafıza Demektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Müzeler Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

                                
MİNDERİN SULTANLARI  DEMİRKAZIK KAMP EĞİTİM MERKEZİNDEYDİ
                2015 yılında gerçekleştirilen uluslararası turnuvalarda fırtına gibi esen Genç ve Büyük Bayan Güreşçiler  03–20 Mayıs tarihleri arasında Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezinde çalışmalarını tamamladılar.
 Minderin genç Sultanları, 22–24 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da ülkemizin ev sahipliği yapacağı 1. Mithat Bayrak & İsmet Atlı Turnuvasında ülkemizi temsil etmek için çalışmalarını Çamardı Demirkazık Kampında tamamladılar. Minderin büyük Sultanları Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan 13/20 Haziran 2015 te yapılacak olan birinci Avrupa oyunlarında Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını belirten Ertuğrul AYDOĞDU,Kamp hakkında bilgi verdi.
Minderin büyük, genç Sultanları teknik direktörü Ertuğrul Aydoğdu “3 antrenör 1 masöz ve 35 sporcu ile Avrupa oyunları ve 1. Mithat Bayrak & İsmet Atlı Turnuvasın da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını söyledi. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan turnuvada ülkemizi temsil Edecek sporcularımıza başarılar diledi.” Dedi.
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA  GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI NİĞDE DE ÇOŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 96. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de de çeşitli etkinliklerle çoşkuyla kutlandı.

Törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Doğan Şafak ve Niğde Protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan törende; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal marşı okundu.
Sonrasında, Niğde Kent Meydanında devam eden törende, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Kom. Jan. Kd. Alb. Ufuk Nayır ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Harun Turhan yaptıktan sonra. 2014-2015 sezonu ulusal ve uluslararası sporculara ödülleri Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Kutlamalarda, Hüdavend Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Gençlik Merkezi Halk Oyunları Gösterisi ve Niğde Belediyesi Mehter Takımı gösterisi sunuldu.

Jimnastik, Kick Boks, Muay Thaı, Bisiklet gösterisi, Okçuluk ve Dart gösterisi, Step Aerobik gösterisi, Taekwando gibi çeşitli spor gösterilerinin ardından kutlama programı sona erdi.
ÇAMARDI İLÇESİNDE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI

     19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çamardı ilçesinde de kutlandı.

.  Kutlama programına Kaymakam Mustafa SERİN, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem GÖKDEMİR, İlçe Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, Cumhuriyet Savcısı Abdulhamit DURGUT, İlçe Emniyet Amiri Bülent KALE, tüm kurum amirleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı.

     Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı  İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serkan AVŞAR yaptı. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunması, şiirlerin okunması, öğrenci oratoryosu, halat çekme, çuval giyme ve bayrak yarışlarının yapılması, ilçemizde düzenlenen turnuvalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.