4 Şubat 2016 Perşembe

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER
 İSTANBUL NİĞDEF FUTBOL TURNUVASINDA  

 İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu(NİĞDEF) tarafından federasyona bağlı derneklerin katılımı ile başlayan ve Niğdeli son Şehit Polis Memuru Yusuf Diri adına organize edilen futbol turnuvasına katıldı.
Niğde Dernekler Federasyonu(NİĞDEF)  Başkanı Mustafa Tokaç ve dernek başkanları tarafından  karşılanan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tüm takım oyuncuları ziyaret etti. Hakem ve oyunculara başarı diledi. Hakemlerle ve oyuncularla konuştu ve turnuvada devam eden maçların başlama vuruşu ile maçların başlamasına vesile oldu
Tribünlerde de hemşerileri ile buluşan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi-  Ankara Niğde Dernekler Federasyonumuzca düzenlenen Niğde gecesinin ardından bu kere İstanbul’da Niğde Dernekler Federasyonumuzun etkinliğini izlemek için İstanbul’a geldim. Hafta sonu da Niğde’de olacağım. Ay sonuna bu kere Kocaeli Niğdelilerin buluşmasına gideceğim. Canımız sağ oldukça Niğdemiz için her yerde hemşerilerimiz ile dayanışma içinde bölgemizin sorunlarına duyarlı bir yaklaşımla sahip çıkma uğraşı vereceğiz. İstanbul’da binlerce Niğdeli hemşerimiz var. Nerede ise Niğde nüfusu kadar İstanbul’da hemşerimiz bulunuyor.  Farklı meslek kollarında çok başarılı olan hemşehrilerimiz var. Niğde’miz yıllardır göç veriyor. Gurbete gelip başarılı olan ve burada Niğde’mizi unutmayan anan sahiplenen hemşehrilerimiz farklı etkinliklerle bir arada oluyor. Bu turnuvada bu anlamda önemli bir etkinlik. Katkı veren herkesi kutluyorum. Niğdeli için önce ülke sevdası sonra Niğde sevdası gelir. Anadolu’nun gelişime açık, kültür ve turizm adına her özelliği olan tarihi kenti Niğde yalnız tarım ve hayvancılık ile geçinmeye çalışıyor. Niğdeliler olarak özellikle tarihi, kültürü ile Niğde’mizi daha çok tanıtıp bölgemizin gelişimi için el birliği içinde çalışacağız.” Dedi.
 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  “ spor dostluk ve centilmenlik olduğuna vurgu yaparak bu turnuvalar hemşehirlerin dayanışması adına önemli etkinlikler. Ayrıca son şehidimiz Yusuf Diri adının da bu turnuvaya verilmesi ayrıca anlamlı ve özel. Terörü hepimiz lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Sorunların aşılmasında herkesin ve herkesimin dayanışması da önemi büyük “dedi.
 Niğde Dernekler Federasyonu(NİĞDEF)  Başkanı Mustafa Tokaç’ta ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek “dernekler olarak bizi böylesi bir etkinlikte yalnız bırakmayan milletvekilimize teşekkür ediyoruz. Niğde ile ilgili her konuda her zaman yanımızda oluyor. Destek veriyor. Niğde derneklerinde yıllarca uğraş verdi. Niğde’mizin köy kasaba tarihini yazdı. Niğde için yararlı ve önemli düşünceleri var. İstanbul’da Niğdeliler olarak farklı siyasi görüşlerden olsa da Niğde için birleşen bir araya gelen önemli bir potansiyelimiz var. Niğde günleri, geceleri ile de gelecek dönemde çalışmalarımız olacak. Bu kere Dernekler olarak Niğdelilerin dayanışması adına futbol turnuvası başlattık. Katılım ilgi büyük oldu. Bu bize umut verdi. Milletvekilimizin ziyareti de tüm hemşerilerimiz için önemli bir destek oldu”dedi.
  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Maçları izleyen federasyon yöneticisi ve dernek başkanları  Tuğrul Urhan(NİHADER), İbrahim Üney (Yakacık Der ), Muharrem Yiğit (Bağlama Der.),Erhan Bağca (Nar Der ),Durmuş Bayfidan (Akçaören Der),  Ramazan Öz (Pınarcık Der ),  Burhan Yalçın (Kayırlı Der), Ergin Çelik (Asmasız Der ), Mehmet Gök (Çamardı Der), Azmi Göktaş (Nar Der ), Murat Temur (Nihader Der ), Himmet Tuzhane (Kayırlı Der) Ethem Avşar (Bağlama Der) ve  derneklerin yöneticileri ile federasyonun yapacağı çalışmalar konusunda görüşmelerde bulundu.
 NİĞDEF - İstanbul Niğde Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen ve İstanbul'daki 15 tane  Niğde Derneğinin desteği ile oluşan   Turnuvaya Federasyona üye Niğde ili köyleri Asmasız Spor, Fesleğen Spor, Hacı Abdullah Spor, Kayırlı Spor, Pınarcık Spor, Yakacık Spor, Nar Spor, Akçaören Spor, Yıldıztepe Spor, Bağlama  Spor, Hacıbeyli Spor  takımları katılıyor. Çok çekişmeli iddialı geçen maçlar Sultan gazi  spor tesislerin de devam ediyor



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder