3 Şubat 2016 Çarşamba

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Bor İlçesine yapılacak olan
 Bor Kampüs inşaatında incelemelerde bulundu
Vali Kılıç , Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Bor Kaymakam V. Mehmet Erdem,  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Sağlık İl Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Akaycan’ dan oluşan bir ekiple  çalışmaları yerinde inceledi.
Vali Kılıç konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Söz konusu iş 10.500,00 m2 alan üzerine inşaatı yapılan 1 adet 24 derslikli İmam Hatip Lisesi, 1 adet 200 Kişilik öğrenci yurdu ve 1 adet küçük tip spor salonu yapılacaktır. Yurt binasında iki adet, 24 derslikli okul binasında bir adet asansör bulunmakta olup, bunlara ek olarak 1 halı saha ve 1 adet basketbol sahası yapılacaktır.
24 Derslikli İmam Hatip Kız Meslek Lisesi; Yaklaşık 930 m2 oturum alanına sahip 24 derslikli Kız İmam Hatip Kız Lisesi; bodrum+ zemin+ 3 kata sahiptir. Söz konusu binada ahşap oturma çatı bulunmakta olup oluklu kiremit çatı örtüsü ile kaplıdır. Bodrum katta; salon, sığınak, müzik dersliği, biyoloji laboratuvarı, fen ve kimya laboratuvarı, kazan dairesi ve erkek ve kız soyunma odaları, görevli odası bulunmaktadır. Zemin katta; müdür odası, müdür yardımcısı odası, ikişer adet öğretmen ve öğrenci tuvaleti, engelli wc, memur odası, okul aile birliği toplantı salonu, bilgisayar laboratuvarı, kütüphane, santral, revir bulunmaktadır. Diğer katlarda; 8’er adet derslik, ikişer adet öğretmen ve öğrenci tuvaleti ve birer adet öğretmenler zümre odası ile arç gereç-rehberlik odaları bulunmaktadır.
200 Kişilik Öğrenci Yurdu; Yaklaşık 1000 m2 oturum alanına sahip 200 Kişilik öğrenci yurdu Lisesi bodrum + zemin + 2 kattan oluşmaktadır. 2. Katın üstünde asansör makine dairesinin bulunduğu kısım hariç ahşap oturma çatı ve oluklu kiremit çatı örtüsü ile kaplıdır. Bodrum katta sığınak, çamaşırhane, mutfak, Türk hamamı, spor salonu, öğrenci ve personel soyunma odaları ve tuvaletleri bulunmaktadır. Zemin katta 2’şer adet danışma, ziyaretçi kabul ve bekleme salonu, nöbetçi öğretmen odası, özürlü öğrenci yatak odası ve tuvalet bulunmaktadır. bu katta ayrıca yemek ve dinlenme salonu bulunmaktadır. Diğer katlarda 24’er adet toplamda 48 adet yatak odası, 2’şer adet toplamda 4 adet etüt odası 2’şer adet tuvalet ve duş bulunmaktadır. Her duşta 6 adet duş kabini bulunmakta olup bir katta 12 ve toplamda 24 adet duş kabini bulunmaktadır.

Küçük Tip Spor Salonu; Yaklaşık 760 m2 oturum alanına sahip spor salonu basketbol sahasına sahiptir. Söz konusu binada çelik kafes sistem çatı ve alüminyum sandviç panel çatı örtüsü ile kaplıdır. Binada bay ve bayan soyunma odası, duş ve tuvalet bulunmaktadır. Ayrıca 3 adet malzeme deposu, yaklaşık 70 kişilik tribün, 1 adet idari oda bulunmaktadır.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder