2 Şubat 2016 Salı

VALİ KILIÇ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Merkez Murat Evler mevkii 4 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi yapım işini yerinde inceledi.
Vali Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan ’dan oluşan ekiple Murat Evler mevkiine  yapılacak olan   ASM yapım çalışmalarını inceledi.
Vali Necmeddin KILIÇ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Yaklaşık 950,00 malan üzerine yapılacak olan yaklaşık 340 m2 oturum alanına sahip ASM inşaatında; 4 adet muayene odası, birer adet aile planlama, aşı ve bebek izleme, tıbbı müdahale, bebek emzirme, laboratuvar, rezerv, dinlenme ve teknisyen odaları bulunmaktadır. Ayrıca iş kapsamında yaklaşık 9 malana sahip çardak bulunmaktadır.
Mevcut yerleşim bölgemizde sağlık hizmeti sunumu veren herhangi bir sağlık merkezi bulunmaması ve yerleşim yerinin şehir merkezine uzak olması nedeniyle hizmetin vatandaşa daha kolay ulaşabilmesi düşünülerek Aile Sağlığı Merkezi planlanmıştır. Söz konusu ASM de 4 Aile Hekimi, 4 Aile Sağlığı personeli ile hizmet verilecektir. Her türlü Laboratuvar hizmetleri, ketem hizmetleri(kanser taramaları) gebelik ve bebek takipleri, aile planlaması hizmetleri, aşılama, obezite danışmanlığı ve muayene hizmetleri verilecektir. Yapılacak olan ASM ile vatandaşa daha etkin ve verimli tedavi sunmak, vatandaşların sağlık kuruluşlarına daha kısa zamanda ulaşmalarını ve hizmeti daha kolay almalarını sağlamak, vatandaşların koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında daha kolay ve sağlıklı takiplerini yapmak, vatandaşa yönelik sağlık hizmetlerinin değerlendirmesini yaparak erken tanı ve tedavi hizmeti vererek oluşabilecek risklerin önüne geçmek böylece bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha modern ve daha konforlu binalarda hizmet almalarını sağlamak planlanmıştır.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder