2 Şubat 2016 Salı

VALİ KILIÇ OKUL YAPIMI PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç  Merkez Sarıköprü Mahallesine 24 Derslikli Okul yapımı Projesi ile ilgili incelemelerde bulundu.
Vali Kılıç,  Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan’ dan oluşan ekiple çalışmaları yerinde inceledi.
Okul inşaatının yapılacağı arsada incelemede bulunan Vali KILIÇ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “ İlimiz Sarıköprü Mahallesinde artan nüfus yoğunluğundan dolayı okul ihtiyacını gidermek üzere hazırlanan 24 derslikli okul projesinde ihale süreci tamamlanarak inşaat başladı. Bölgenin ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak olan okul,  Kemal Aydoğan Ortaokulunun derslik başına düşen öğrenci ortalamasını da düşürecek ve İlimize kazandırılan güzide okullardan biri olacaktır. 5.470,00 m2alan üzerine 1 adet 24 derslikli okul, 1 adet basketbol sahası, oyun alanları ve açık otopark yapılacaktır. Yaklaşık 1660 moturum alanına sahip 24 derslikli okul; bodrum+ zemin+ 3 kat olacaktır. Bodrum katta; Mescid, abdesthane, servis, pano odası, teknisyen odası, hizmetli odası, arşiv, havalandırma odası, sahne, çok amaçlı salon, projeksiyon, beden eğitim salonu, jeneratör, spor malzeme deposu, kazan dairesi, erkek ve kız soyunma odaları bulunacaktır. Zemin katta;3 adet derslik, okul aile birliği odası, teneffüs alanı, müdür yardımcısı, zümre, kütüphane, kafeterya, 3 adet faaliyet ve oyun sahası, ofis, yemek salonu, öğretmen ve öğrenci tuvaleti odaları bulunacaktır. Birinci katta; 9 adet derslik, sistem odası, 2 adet fen laboratuvarı, hazırlık odası, araç gereç odası, zümre, öğretmenler odası, teneffüs alanı, yedek odası, müdür yardımcısı, rehberlik odası, öğretmen ve öğrenci tuvaleti odaları bulunacaktır. İkinci katta; 12 adet derslik, bekleme, müdür, araç gereç, müzik dersliği, müdür yardımcısı, resim dersliği, teneffüs alanı, zümre, arşiv, idari büro, öğretmen ve öğrenci tuvaleti odaları bulunacaktır.
Gelişen teknoloji ile alışılmış okul profilini değiştirerek son derece çağdaş ve modern projelerle eğitim tesisleri üretiyoruz. Öğrencilerimizin gün boyu rahat ve huzurlu ortamlarda vakit geçirebilecekleri, çağın gerektirdiği alt yapıya sahip okullarımız öğrencilerimizin vizyonunu açacak. Bu bölgemizde son yıllarda önemli ölçüde nüfus artışı olmuş ve okul ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyaca cevap verebilmek için böyle bir proje hazırladık ve hayata geçiriyoruz.  Geniş, ferah sınıf ve koridorları ile öğrencilerin gün boyu rahat edebilecekleri iç mekânlarının yanı sıra okul bahçesinde yer alacak oyun alanları ile öğrenciler fiziksel aktivitelerini yapabilecekler. 2016 Aralık ayında tamamlanması planlanan okul ile İlimizin hâlihazırda Türkiye ortalamasının altında olan derslik başına düşen öğrenci sayısı daha da aşağıya düşecektir. 2016 yılı içerisinde tamamlayarak hizmete açmayı planladığımız okulumuzun ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder