30 Nisan 2016 Cumartesi

 MİLLETVEKİLİ  GÜRER “1 MAYIS İŞÇİNİN EMEKÇİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN”


Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun”dedi.
 İş yaşamına başladığı yıllarda Türkiye’nin en genç sendika şube başkanı olduğunu anımsatan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Adana Tekstil İşçileri Sendikası Başkanlığına Çukobirlik’te işçi oyları ile seçildiği başkanlık görevi döneminde bugüne kadar aşılamayan, Tekstil iş kolunda işçi kazanımları açısından en büyük sözleşmeye imza attığını anımsatıp  “emek üretmek, çalışmak ayrı bir duygudur. Fabrikada tarlada yaşamın her alanında emeğe selam olsun, emekçilerin bayramı kutlu olsun ”dedi.
1 Mayısların emekçilerin haklarını alma ve gündeme taşıma günleri de olduğuna vurgu yapan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ İşçi ile işveren bir bütündür. Emeğin en yüce değer olduğuna inanan ve işçisinin hakkını veren işveren mutlaka işinde başarılı olur ve büyür kurumsallaşır. İşçi haklarını yok sayan budayan ve engellemeye çalışanlar da yok olur gider. Eğer iş yeri işletme çalışma varsa orada çalışma barışının önemi büyüktür. ‘Hep bana rabbena’ yaklaşımı ile kazanılan haksız kazanç hayır etmez. İşçinin teri soğumadan emeğinin karşılığının verildiği yerde huzur vardır. İşçiler, çalıştıkları yerleri sahiplenirler. Bilirler ki o iş yerinin varlığı işin varlığıdır. İşverenlerin de mutlaka işçinin haklarını vermeleri orada başarının artışını getirir ”dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer işçilerin kazanılmış haklarının yok edilmesinin yanlış olduğuna da vurgu yaparak AKP hükümetinin taşeron işçilere verdiği kadro sözünü tutmasını ve modern kölelik sayılan yeni düzenlemeler ile kıdem tazminatı gibi konularda işçilere rağmen girişimde bulunmamasını da istedi. İşçilerin çok zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini, iş aş için çalıştığını, işçilerin haklarının gasp edilmesinin iş barışı için  de olumsuzluklara neden olacağını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder