30 Nisan 2016 Cumartesi

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Nevşehir’de  gerçekleştirildi
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirlen toplantıya; Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız katıldı.
Toplantı öncesi yaş haddinden gelecek hafta emekliye ayrılacak olan AHİKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat’a, AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç tarafından Niğde Koyunlu Fabrikası’nda hazırlanan üzerinde fotoğrafının olduğu halı hediye edildi. 
Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Yönetim Kurulu Başkanı Vali Kılıç toplantının açılışında yaptığı konuşmada, AHİKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat’a Ajanstaki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Vali Kılıç konuşmasına şöyle devam etti; “Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.
2016 yılı Mali Destek Programı proje tekliflerinin toplanmış olması, Kalkınma Bankası tarafından hazırlanmakta olan “Narlıgöl Jeotermal Sera Fizibilite Raporu” çalışmalarının devam ediyor olması ve “Yenilenebilir Enerji Endüstri Bölgesi Fizibilite Raporu’nun” hazırlanmış olması geçtiğimiz ay gerçekleştirilen önemli faaliyetler arasında yer almaktadır.
Girişimcilik eğitimleri geçtiğimiz ay da devam etmiş ve Aksaray’da 9, Kırşehir’de 2, Kırıkkale’de 2, Nevşehir’de 4, Niğde’de 2 adet, toplam 19 adet KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirilmiştir.
Nisan ayı içesinde Kamu Sanayi Üniversite İşbirliği (KÜSİ) çerçevesinde Kırşehir’de ve Niğde’de faaliyet gösteren firmalar ziyaret edilerek firma yetkilerine devlet destekleri ve Sanayi işbirliği konularında bilgi verilmiştir.
Yine geçtiğimiz ay içerisinde Güney Koreli medya temsilcilerine yönelik Press Trip gerçekleştirilmiştir.
15-22 Nisan 2016 Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale’de düzenlenen “İç Anadolu Turizminde Kırıkkale’nin Yeri ve Önemi” konulu panelde bölge turizmini geliştirmek için Ajansımızın sağladığı destekler, yatırım teşvikleri ve Kırıkkale’de turizm sektörüne ilişkin tespit ve önerileri içeren bir sunum yapılmıştır. Ayrıca, 21-24 Nisan 2016 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kırıkkale Tanıtım Günleri etkinliğine bir stant ile katılım sağlanmıştır.
Son bir aylık dönemde dikkat çeken gelişmelerden biri de; TR 71 Bölgesi Hayvancılığının Rekabet Gücünün Artırılmasına yönelik Ajansımızın Koordinasyonunda hazırlanan “TR 71 Bölgesi Büyükbaş Hayvancılıkta Gelişiyor” isimli projenin Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanması olmuştur.
Bugünkü toplantının gündem maddeleri arsanda ise; İç Kontrol Raporunun Sunulması, Kırşehir İli Güdümlü Projesinin Ön Mutabakat Metninin İmzalanması ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin “Din ve Değerler Eğitiminde Toplumsal Sorunların Çözümüne Yönelik Yenilikçi Dijital Yaklaşım: "E-Öğrenme ve Animasyon” Projesi İle İlgili Fesih Talebinin Görüşülmesi yer alacaktır.
Önümüzdeki bir aylık dönemde ise;  Narlıgöl Peyzaj Tasarım ve Çevre Düzenlenmesi Projesi Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’na sunulacak, Kırıkkale’de Jeotermal çalışmalar başlatılacaktır. Ayrıca Kırıkkale’de 2, Nevşehir’de 5, Niğde’de 2, toplam 9 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirilecektir

”  dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder