3 Nisan 2016 Pazar

BAKAN EROĞLU NİĞDE DE , NİĞDE’YE 9 TESİS KAZANDIRILIYOR…

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU 65 MİLYON TL TUTARINDAKİ 15 MÜJDE İLE NİĞDE’YE GELDİ  
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 67 milyon lira tutarındaki 15 adet yatırım müjdesi ile Niğde’ye geldi.. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Niğde programı kapsamında Niğde ilinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 9 adet tesisin temelini attı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 03 Nisan Pazar günü Niğde ilinde düzenlenen olan toplu temel atma merasimi ile 65 milyon lira yatırım bedelli
9 adet tesisin temelini attı.
Niğde’ye 65 Milyon TL’lik 9 Tesis
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 11.00’de Belediye Kent Meydanı’nda düzenlenen toplu temel merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Çamardı-Ören Barajı, Ulukışla-Handeresi Barajı ve Sulaması, Merkez Kayırlı Barajı ve Sulaması, Çamardı Bademdere Barajı ve Sulaması, Ulukışla Kılan Gelindileği Barajı ve Sulaması ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temellerini attı.
8.750 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisiler hizmete alındığında
8.750 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Ayrıca temeli atılacak taşkın koruma tesisleri ile de
6 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.
Niğde’ye Son 5 Yılda 263 Milyon TL’lik 50 Müjde
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 8 Kasım 2012 ve 22 Ağustos 2013 tarihlerinde Niğdelilere verdiği 196 milyon TL’lik 35 müjdeye ilave olarak 67 milyon lira yatırım bedeline sahip 15 müjde daha verdi. Böylece son 5 yılda Niğdelilere toplam 263 milyon TL’lik 50 müjde vermiş oldu.



Müjdeler arasında depolama tesisi, baraj ve sulama, taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi sağlanması ve 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulması yer alıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder