19 Nisan 2016 Salı

Bitkisel Ürün Denge Tabloları; "Tahıllar ve Diğer Bitkisel Ürünler", 2014-2015

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Ahmet Mert AKTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre,

En yüksek yeterlilik derecesi %101,4 ile Pamuk (çiğit)’de gerçekleşti,

Toplam tahıl ürünlerinde 2014-2015 piyasa döneminde yurt içi üretimin yurt içi talebi karşılama derecesi %86,4 olarak gerçekleşti. Toplam tahıl üretiminde en büyük paya sahip olan buğdayın yeterlilik derecesi %89,2, yem sanayinin en önemli girdilerini oluşturan arpanın yeterlilik derecesi %80,6, mısırın ise %84,4 olarak gerçekleşti.

Kuru baklagillerden kendine yeterlilik oranının en yüksek olduğu ürün %96,5 ile nohut oldu. Tüketimin fazla olduğu kırmızı mercimeğin yeterlilik derecesi de %74,7 olarak gerçekleşti.

Yenilebilir kök ve yumrular grubundan patateste yeterlilik derecesi %97,4, yurt içi talebin büyük kısmının ithalat ile karşılandığı yağlı tohumlar ürün grubundan ayçiçeğinde %73,4, soyada %6,5 ve kolzada %21,3 düzeyinde oldu.


Toplam şeker üretiminin büyük kısmı yurt içinde tüketilmiş olup, yeterlilik derecesi %99,4 olarak gerçekleşti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder