6 Nisan 2016 Çarşamba

        GENÇ ÇİFTÇİYE 30 BİN TL HİBE
Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN Açıklama Yaptı:
Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ  05.04.2016 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.
            Tebliğ, kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin TL'ye kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.
            18-40  yaş arası genç çiftçiler başvuruda bulunabilecek
            Başvuruların kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler tarafından yapılabileceğini kaydeden Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN, başvuruların genç çiftçilerin kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe Müdürlüklerine şahsen yapılması şartı bulunduğunu belirtti.
            Genç çiftçilerin bitkisel ve hayvansal üretim ile ilgili proje başvurusunda bulunabileceğine işaret eden Türkmen şöyle devam etti; "Tebliğ kapsamında Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği, meyvecilik, fide, fidan ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği konularındaki projeler için başvuruda bulunulabilecek".
            Coğrafi işaretli gıdaların üretimine destek
            Yöresel ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerin de destekleme kapsamında olduğuna dikkat çeken Türkmen, " Bu tebliğ ile coğrafi işareti olan gıdaların üretimi de desteklenecek. Üreticilerimiz yerli gen kaynakları kullanılarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeler için de başvuru yapabilirler" dedi.
            İl Müdürü Türkmen, projeler Vali Yardımcısının başkanlığında oluşturulan " Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirileceğini belirtti.
            Başvurular genç çiftçiler tarafından projeyi uygulayacağı İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine 12 Nisan 2016 tarihinden itibaren yapılabilecek olup, başvuru süresi ise 30 gündür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder