17 Nisan 2016 Pazar


KOYUN KEÇİYE 6 MİLYON HİBE



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Hayvancılık Desteklemeleri kapsamında Küçük Baş Hayvan Yetiştiricileri destekleniyor.
 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN; “Bakanlığımız Stratejik Kalkınma Planı ile Kırsal kalkınmanın sağlanmasına yönelik, Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi, sağlıklı üretimin artırılması ve sürdürülebilirliğin sağlanması ve geliştirilmesi, kayıt sistemlerinin güncel tutulması, hayvancılık politikalarının etkinliğinin arttırılması ve hayvan hastalıklarıyla mücadele için hayvan yetiştiricilerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Bu doğrultuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 2015 yılı Tebliğ ve Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Yayımlandıktan sonra İlimizde yapılan toplantılar, yazışmalar ve basın yolu ile gerekli bilgilendirme ve duyurular çiftçilerimize yapılmıştır. Bakanlığımızın çalışma takvimine göre müracaatlar alınmış, desteklenecek olan küçükbaş hayvanların Veteriner hekimlerimizce yerinde tespitleri yapılmış ve hak sahipleri listesi olan asıl listeler 10 gün süre ile İl Müdürlüğümüzde askı ilanına çıkarılmıştır. Askı süresince yapılan itirazlar değerlendirildikten sonra kesinleşen listeler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Başvuru süreci içerisinde toplam 2.164 Küçük Baş Hayvan yetiştiricisi Çiftçilere ait 279.116 adet Küçükbaş hayvan için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından toplam 6.140.552 TL hibe desteklemesi yapılacaktır.” dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder