24 Nisan 2016 Pazar

Küçük Başkanın 'Çevre' ve " Turizm " Önemli dedi


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını temsili olarak Şehit Polis Okan Acar İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Nur Alıçalan’a devretti. Belediyenin birim müdürlerine çevre konusunda çeşitli talimatlar veren küçük başkan, vatandaşların çevre konusunda daha çok bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratmak için afişler hazırlanmasını istedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Niğde’de de coşkuyla kutlandı. Niğde Belediye Başkanlığı makamına temsili olarak Şehit Polis Okan Acar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nur Alıçalan oturdu. Başkanlık koltuğunun temsili devri sırasında okul müdürü Muhammed Sami Alboğa, rehber öğretmen Halil İbrahim Aşıcı ve öğrenciler Anzifer Nur  Memiş ve Kadir Karakuzu da hazır bulundu.
Belediye Başkanlığı makamını devralan Şehit Polis Okan Acar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nur Alıçalan, Niğde Belediyesinin birim müdürlerine, vatandaşların çevre konusunda daha çok bilinçlendirilmesi için afişler hazırlanması talimatını verdi. Küçük başkan, “Allah biz insanları yeryüzünün halifesi kılmıştır. İnsanlar anlarlar, anlaşılırlar. O yüzden insanlar bilinçlendirilmelidir. Çeşitli afişler hazırlanarak, çevre konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeliyiz. Ayrıca Niğde’miz medeniyetlerin yaşatıldığı bir şehirdir. Roma Havuzumuz, Niğde Kalemiz, Tyana su kemerlerimiz ve diğer tarihi ve turistik değerlerimiz tanıtılmalı, gezilip görülecek yerler için geziler düzenlenmeli” dedi.
Temsili başkan Nur Alıçalan, Niğde Belediyesinin başarılı öğrencilere burs vermesini de istedi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise Niğde Belediyesi’nin okulların sorunlarıyla A’dan Z’ye olmasa da büyük bölümüyle ilgilendiğini vurguladı. Okulların belediyelere bağlı olmadığını, milli eğitim müdürlükleri tarafından idare edildiğini anımsatan Başkan Akdoğan, Kore ve Japonya gibi ülkelerde eğitim ve sporun yerel yönetimlere bağlı olduğunu belirtti. Türkiye’nin yapısı gereği milli eğitimin merkezi yönetim eliyle idare edildiğini ifade eden Başkan Akdoğan, “Ancak buna rağmen biz merkezdeki okullar başta olmak üzere köy ve kasabalardaki okullarımızın taleplerinin büyük kısmını da yerine getiriyoruz. Özellikle okul bahçelerinin asfaltlanması ve çevre düzenlemesi konusunda hiçbir talebi geri çevirmemeye özen gösteriyoruz” diye konuştu.
Öğrencilere burs konusunda belediyelerinin elinin kolunun bağlı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Anayasa Mahkemesinin kararıyla belediyelerin öğrencilere burs verme olanağının kalmadığını ifade ederek, “Bu sebeple hiçbir belediye kendi bütçesinden öğrencilere burs veremiyor. Ancak biz belediye olarak ilköğretim düzeyindeki çocuklarımızın kırtasiye, okul kıyafeti gibi ihtiyaçlarının bir bölümünü karşılıyoruz. Bir başka taraftan da üniversitelerde okuyan Niğdeli ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verme imkanı bulduk, hayırseverlerle ihtiyaç sahibi öğrencileri buluşturan bir sistem oluşturduk. Böylece Türkiye’nin değişik illerinde üniversite eğitimini sürdüren Niğdeli ihtiyaç sahibi yaklaşık 170 öğrenciye yılın 9 ayı burs veriyoruz. Bu sayıyı önümüzdeki yıllarda artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder