20 Nisan 2016 Çarşamba

MATUT'un Startı Ethem Onbaşı Caddesi'nden Verildi

Niğde Belediyesi'nin, tüm sokak ve caddelerin daha hijyenik, daha temiz ve görüntü kirliliğinden arındırılmış hale getirilmesi için hazırladığı "Mahalleni Temiz Tut- MATUT" projesinin startı yarın (16 Nisan Cumartesi) saat 11.00'de Selçuk Mahallesi'nden verildi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile birlikte vatandaşlar ve temizlik görevlilerinin de katılımıyla Ethem Onbaşı Caddesi baştan sona yıkanacak. Cadde, temizlenmiş bir halde mahalle muhtarına ve temizlik gönüllülerine teslim edilecek. Tespit ve İzleme Komitesi ise caddenin sürekli temiz olmasını sağlayacak.
Selçuk Mahallesinden başlayarak, Niğde'nin tamamını kapsayacak proje Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce yürütülecek. Çevre temizliğinde Türkiye'ye örnek olabilecek uygulama, şehrin tüm cadde ve sokakları ile hijyenik hale getirilecek ve görüntü kirliliğinden arındırılmış olacak.
Startı Selçuk Mahallesi'nden verilecek projeyle ilgili altyapı çalışmalarını tamamlayan Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, tüm mahallelerde projeyi üç etap bir çalışmayla hayata geçirecek. İlk etapta, mahallelerin her sokak ve caddesinden gönüllü temizlik görevlileri seçiliyor. Bu gönüllüler arasından Tespit ve İzleme Komitesi oluşturuluyor. Temizlenecek alanların belirlenmesinin ardından Niğde Belediyesi Temizlik İşleri görevlileri, temizlik gönüllüleri ve vatandaşların katılımıyla bu alanlar temizlenip, temiz bir halde mahalle muhtarları ve izleme ve kontrol komitesine teslim ediliyor.
Geçtiğimiz haftasonu Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan ve MATUT gönüllüleri Selçuk Mahallesinde projeyle ilgili vatandaşları bilgilendirmiş ve temizlenecek alanlar belirlenmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder