14 Nisan 2016 Perşembe

Niğde Üniversitesinde Saz Eserleri Konseri Düzenlendi
Niğde Üniversitesi  Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1923'de Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Elemanları ve öğrencileri tarafından "Saz Eserleri Konseri" gerçekleştirildi.
Niğde Üniversitesinde  Yrd. Doç. Dr. Nihat Ozan Köroğlu’nun hazırladığı konserde, Öğr. Gör. Gamze Nevra Köroğlu, Arş. Gör. Özkan Özkoç, Öğr. Elm. Ersin Orhan, lisans 2.nci sınıf öğrencileri, Berk Çetinöz ve Sezer Yılmaz sahne aldı.
İlk olarak Neyzen Sâlih Dede’nin Uşşak Saz Semâisi ile başlayan konser çok sayıda bilinen eser seslendirildi. 17.nci yüzyıldan, 19.ncu yüzyıla kadar geniş bir döneme ait olan konser repertuarında 11 adet saz eseri seslendirildi.
Öğretim elemanı ve öğrencilerin yoğun katılımının olduğu konserde, Niğde Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuar Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ferit Bulut ve öğretim elemanları dinleyiciler arasında yerlerini aldı.
Seyircinin keyifli vakit geçirdiği,  konserin sonunda Yrd. Doç. Dr. Nihat Ozan Köroğlu’na ve diğer icracılara teşekkür belgeleri ve çiçekleri  Niğde Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ferit Bulut tarafından verildi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder