22 Nisan 2016 Cuma


NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

23 Nisan 1920 Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluş gününü Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak kabul ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiştir.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Meclisimizin açıldığı bu anlamlı günde “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.”  ifadesiyle halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğu, milletin geleceğini ancak; yine milletin kendisinin tayin edeceği tüm dünyaya ilan edilmiş, bağımsızlığa ulaşma yolunda milletimizin kendi azim ve kararlılığına inanarak başlattığı var olma mücadelesinin en önemli adımı atılmıştır.
            Büyük Atatürk bu anlamlı günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tanımlamış ve çocuklarımıza armağan etmiştir. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma niteliğini taşıyan 23 Nisan gününde; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın,  Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir.
            Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Birinci Meclisimizin tüm kahraman üyelerini ve Milli Mücadeleye emeği geçmiş olanları rahmet ve minnetle anıyor ve varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder