17 Nisan 2016 Pazar

NÜKAM İlk Danışma Kurulu Toplantısını Düzenledi


Niğde Üniversitesi Kadın Araştırmaları, Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKAM) ilk danışma kurulu toplantısı Niğde Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirdi.
Danışma Kurulu Toplantısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından NÜKAM Müdürü Doç. Dr. Semra Kocaöz, NÜKAM’ın kuruluşu, amacı, faaliyetleri ve yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya NÜKAM yönetim kurulu üyeleri, Niğde Üniversitesinin tüm fakülteleri, yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve konservatuvarı, Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Niğde Barosu, Niğde İl Sağlık Müdürlüğü, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Niğde Emniyet Müdürlüğü, Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’ndan birer temsilci katıldı.
Toplantıda kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyete karşı duyarlılığı artırmaya ilişkin faaliyetlerin yapılması konusunda önerilerde bulunuldu. Toplantı sonunda bu konulara yönelik tüm kurumların katılımı ile bir çalıştayın yapılması planlandı. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder