13 Nisan 2016 Çarşamba

VALİ KILIÇ KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Vali Necmeddin  Kılıç Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programa Vali Kılıç’ın yanı sıra; Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Adalet Komisyon Başkanı Onur Yerdelen, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Polis Meslek Eğitim Okulu Müdürü Sami Ekim, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Kurum Kuruluş Müdürleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda  konuşma yapan Vali Kılıç;  “Çok Kıymetli Belediye Başkanım, Cumhuriyet Başsavcım, Adalet Komisyonu Başkanım, İl Genel Meclis Başkanım, Değerli Katılımcılar Çalışma Arkadaşlarım ve Değerli Basın Mensupları. Sevgide yoğrulan milyonlar bir birlerini kardeş bilmişlerdir.  Hz Ömer’inde katıldığı bir orduya bir zenci köleyi komutan olarak tayin eden Peygamber Efendimiz;  insanlara şu mesajı veriyordu aranızda soy farkı yok, boy farkı yok, renk farkı yok insansınız. İnsan olarak kutsalsınız insan olarak üstünsünüz Bu devirde bu anlayışa ne kadar çok ihtiyacımız var. Çanakkale böyle bir sevgi değil miydi, Çanakkale’de şehit olanlar hangi sevgiyle yan yana gelmişlerdir, hangi sevgiyle biri diğerinin önüne geçmiş ve kardeşim şehit olmadan ben şehit olayım diye bir birlerine siper olmuşlardı. Bugün ihtiyacımız olan birlik beraberlik, insan odaklı olmak, insana değer vermek, her türlü ayrımı ayaklarımızın altına almak, insana insan olduğundan dolayı saygı göstermek hürmet etmektir.
     Kutlu Doğum Haftasının bu mesajı ülkemin dört bir yanında bütün insanların gönüllerine işlemesini temenni eder hürmet selam ve saygılarımı sunarım “dedi.  
Konuşmanın akabinde Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından Protokol üyelerine ve katılımcılara gül hediye edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder