5 Mayıs 2016 Perşembe

  AMBULANS GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMLERİ 
NİĞDE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AMBULANS GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMLERİNİN 2. ETABI DA TAMAMLANDI
Niğde İl Sağlık Müdürlüğünce Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü modül eğitimleri  kapsamında Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında   sürücü olarak görev yapan personelin bilgi ve becerilerinin artırılması ambulans çalışanlarının güvenliğinin sağlanması ve ambulans kazalarının önlenmesi amacıyla sürüş eğitimleri verildi.
   11-14 Nisan 2016 tarihinde 1. Etap , 18-21 Nisan 2016 tarihinde 2.etap halinde Ambulans Güvenli sürüş eğitimleri gerçekleştirilmiş olup 1. Ve 2. Etapta toplam 50 ambulans sürücüsüne eğitim düzenlenmiş ve katılım belgeleri katılımcılara verilmiştir.
Toplam 4' er günlük eğitim kapsamında kursiyerlere 1 gün teorik olarak  araç mekaniği, araç bakımı ve temizliği,  sürüş hazırlıkları, araç güvenlik sistemleri, ambulanslarda hız problemleri, araç kontrolü,   geçiş üstünlüğü, virajlar, solama kuralları, trafikteki özel durumlar, ambulanslarda siren kullanımı  ambulans kazaları, 3 gün uygulamalı eğitim de ise  dokuma egzersizi, T-sokak, günlük bakım, paralel park, şerit değiştirme, akü takviye,  panik fren, kontrollü fren, stepne değiştirme, kaçamak manevra, ileri slalom, kar zinciri, teorik ve pratik sınav ve  sonuç değerlendirme konularına yer  verildi.
Eğitimle ilgili değerlendirmede bulunan  İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz YÜCEL yapılan eğitimin önemine vurgu yaparak, “ Buradaki amacımız hasta ve çalışan güvenliği açısından  ambulansın  trafikteki seyrini daha güvenli hale getirebilmek  için  personelimizi bilinçlendirmek, onlara eğitim vermek, bununla birlikte hasta ve çalışan   güvenliğini üst  düzeyde tutmayı hedeflediklerini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder