3 Mayıs 2016 Salı

ÇAMARDI ŞEHİDİNİ UĞURLADI





HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin askeri üs bölgesine yaptığı saldırının ardından çıkan çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı 21 yaşındaki Muttalip Soylu, Niğde’nin Çamardı İlçesi’nde düzenlenen törenin ardından binlerce kişinin katılımı ile toprağa verildi.
Tezkeresine 28 gün kala şehit olan Muttalip Soylu’nun cenazesi, ilk olarak Bereket Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Bekar ve 3 kardeşten 2’ncisi olan şehidin cenazesinin eve gelmesiyle birlikte baba Suat Soylu ve anne Zeliha Soylu ile kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Duaların okunup helallik alınmasının ardından cenaze Çamardı kaymakamlığı önündeki alana getirildi. Buradaki törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehidin ailesi ve köyleri ile birlikte toplam 13 bin nüfusu olan ilçede yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Törende anne Zeliha ile abla Esma Soylu, askerlerin taşıdığı şehidin fotoğrafını öptü. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Şehit Soylu, götürüldüğü Karapınar Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder