28 Mayıs 2016 Cumartesi

Niğde Belediyesi 1. Kitap Fuarı Açıldı
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği “1. Kitap Fuarı”, Kent Meydanı’nda açıldı. 45 stantta 80 yayınevinin on binlerce kitabının okuyucularla buluşacağı fuar, 5 Hazirana kadar açık kalacak. Bu süre içinde 40’e yakın yazar imza günü düzenleyecek.
Niğde Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nce Niğde’de ilk kez gerçekleştirilen Kitap Fuarının açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, vatandaşların neye ilgi duyuyorsa onun Niğde’de olmasını arzu ettiklerini söyledi. Kitap fuarının da özellikle topluma yön veren yazarlar, okumayı seven vatandaşlar ve akil insanlardan geldiğini ifade eden Başkan Akdoğan, “Bu fuarı açmak benim açımdan da düşünürsek bir onur meselesidir” dedi.
Kitap okuma alışkanlığını daha yaygın hale getirmenin insanların kültürünün artmasına, örf ve adetlerinin daha çok öğrenilmesine hatta insanın zekasının artmasına neden olduğunu ifade eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Kitap fuarının açılması nedeniyle bize toplumun pek çok kesiminden teşekkür geldi. Bu da fuarın aslında ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. 5 Hazirana kadar açık kalacak fuarımıza, aralarında Mustafa Armağan, Sinan Yağmur ve Oktay Tiryakioğlu gibi 40'a  yakın yazar gelecek ve imza günleri düzenleyecek. Kitap fuarının önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı olması için çaba göstereceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, fuarın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın konuşmasının ardından dua edildi ve fuarın açılış kurdelesi kesildi. Başkan Akdoğan ve protokol üyeleri stantları tek tek gezerek, kitapları inceledi. Türk sinemasının ve Yeşilçam’ın önemli oyuncu ve senaristlerinden Kemal İnci’nin açtığı standı da gezen Başkan Akdoğan, sanatçıyla bir süre sohbet etti.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 1. Kitap Fuarı'na vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Fuarı organize eden Niğde Belediyesi’ne teşekkür eden vatandaşlar,  organizasyonun geleneksel hale getirilmesini istedi.
Fuarda ayrıca Niğde Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) Derneği üyeleri de stant açtı.
Kitap Fuarının açılışı için düzenlenen törene Niğde Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rekör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, YAZSANBİR Derneği Başkanı Mehmet Bahsi, Niğde Belediye Başkan Yardımcıları, kurum amirleri, yazarlar, eğitimciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
5 Hazirana kadar açık kalacak fuarda 45 stant yer alacak ve 80 yayınevi çeşitli yayın türlerini sergileyecek. Ünlü yazarlar tarafından imza günleri de düzenlenecek olan fuar kapsamında kültürel yayınlar, dini yayınlar, hikaye, roman, okul yayınları ve bilimsel yayınların yer aldığı eserler okuyucularla buluşacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder