11 Mayıs 2016 Çarşamba

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER POZANTI CHP İLÇE ÖRGÜTÜNÜ ZİYARET ETTİ
GÜRER “MODERN KÖLELİK YASASINA GEREKEN TOPLUMSAL TEPKİNİN OLUŞMAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Adana Pozantı CHP ilçe Örgütünü ziyaret etti. Başkan Şenol Eroğlu ve Kadın Kolları yöneticileri ile buluştu.
Pozantı CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu Niğde İli ile sınır olan ilçede yaptıkları çalışmaları anlattı ve ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Kırsal kesimde yaşanan sorunları ve Pozantı ile ilgili bilgi veren ilçe başkanı, kadın kollarının da faal olarak parti faaliyetlerinde yer aldığını ifade etti.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Pozantı ile Niğde İlinin bağının yıllara dayandığını ve Adana iline göç etmiş çok sayıda Niğdeli olduğunu anımsatıp, “Niğde Adana içinde bir yayla kent özelliği ile yıllarca Adana -Niğde iç içe olmuştur ”dedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM ‘deki çalışmaları hakkında bilgi verdi ve “CHP Adana Milletvekilleri ile uyumlu bir dayanışma içindeyiz.” dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Perşembe günü görüşmeleri sonuçlanarak yasalaşan işçilerle ilgili düzenlemeye işçi sendikalarının dahi cılız tepki gösterdiğini belirterek “Tümden çalışma yaşamını etkiyen ve değiştiren bir düzenleme karşısında toplumsal tepki oluşmaması düşündürücü ”diye konuştu. Yeni düzenleme ile taşeron sisteminin dahi gerisinde uygulamalara gidildiğini işçilerin bütünleştirilmiş hakları, sendikalaşma hakları, iş güvencelerinin önemli ölçüde ortadan kalktığını ifade etti.  Ülkemizde işçi varsa iş ve sanayici olacağına da değinen Gürer “Sanayici korunmalı, iş alanları açılmalı ama işçiler de köle olarak görülmemeli. Emek en yüce değer diyorsak gereği gibi emeğe sahip çıkılması şarttır”dedi. Danışmanı Hamdi Fidan ve Hacı Mustafa Çopur’un da yer aldığı ziyaret sonrası Gürer   Pozantı’da esnaflık yapan Niğdelilerle de sohbet etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder