9 Mayıs 2016 Pazartesi

NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Engelliler Haftası, yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye bütün ülkelerde değerlendirilmekte ve engellilerin sorunlarına çözüm aranmaktadır. Geleceğe güvenle bakan bir toplumu inşa etmek, hiç kuşkusuz engelli ya da engelsiz ortak umut ve hedefleri paylaşarak birlik ve beraberliği sağlamaktan geçmektedir. 
Engelli olmak bireyin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması biz idarecilere düşen en önemli görevlerden biridir. Diğer önemli görevimiz ise, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak, onları üretime dahil ederek toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmaktır.

Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, toplum olarak en önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Engelli vatandaşlarımızın gerek iş yaşamlarını gerekse sosyal yaşamlarını hak ettikleri seviyede sürdürme konusunda halkımızda da ciddi bir bilinç oluşmuştur. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde ise; özürlü vatandaşlarımıza yönelik olarak 24 saat evde yatılı bakım hizmeti, ailelerine de, engellilere bakım konusunda eğitim verilmekte olup Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde devam edecektir.
 Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımıza aileleri ile huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder