17 Mayıs 2016 Salı

NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
“15 MAYIS AİLE GÜNÜ VE AİLE HAFTASI” KUTLAMA MESAJI

Aile, evlilik bağıyla kurulup gelişen bir toplumun sosyal ve ekonomik durumunu yansıtan, örf ve adetlerin gelecek nesillere taşınmasını sağlayan, toplumu oluşturan en temel ve en önemli yapı taşıdır.
Aile bireyleri karşılıklı sevgi, saygı, özen ve iş bölümüne dayanan mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ilişki kurabildiklerinde, toplumu oluşturan fertler de, toplumun bütünü de sağlıklı ve güçlü olur. Bu nedenle sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesinde toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumunun önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu nedenle ailenin korunması ve güçlendirilmesi, ailenin önemine dikkat çekmek için her yıl 15 Mayıs’ı içine alan hafta Aile Haftası olarak kutlanmaktadır
Manevi ve kültürel değerlerimizin hayat  alanı bulduğu aile ortamı bizim için önemli ve anlamlıdır. Toplumumuzda aile her şeyin önüne geçmektedir. Aileyi korumak ve kollamak, karşılıksız sevgi, saygı anlayışı ile idame ettirmek hepimizin ortak sorumluluğudur.
                        Bu duygu ve düşüncelerle; tüm hemşehrilerimizin 15 Mayıs Aile Günü ve  Aile Haftası'nı kutlar, tüm aile bireylerine sağlık ve mutluluklar dilerim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder