19 Mayıs 2016 Perşembe

NİĞDE’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Niğde’de 19 Mayıs kutlamaları; Vali Necmeddin Kılıç, Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Amatör Spor Kulüpleri Sporcuları, Polis Okulu öğrencileri, Orta dereceli okullar ve yöneticileri ve vatandaşların 09.00'da Derbent Meydanı’ndan Atatürk Anıtı önüne kadar Gençlik ve Halk Yürüyüşü ile başladı.
Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören saat: 09.40’da Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Harun Turhan ve Siyasi Parti Temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının


Atatürk Anıtına çelenk sunması ile devam etti.
 Niğde Kent Meydanında gerçekleşen Kutlamalara; Vali Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Garnizon Komutanı Jan. Albay İbrahim Taşkın, Başsavcı V. Umut Koç, Ağır Ceza Reisi Onur Yerdelen, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum müdürleri, öğrenciler, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Harun Turhan tarafından yapılmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunması ile devam etti.
Kutlamalar, Vali Kılıç ve protokol üyeleri tarafından 2015-2016 sezonu ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi,  Halk Oyunları gösterisi,  Niğde Üniversitesi öğrencilerinin sunduğu Güreş ve Futsal Gösterisi ile devam etti.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları; Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı kulüplerin; Jimnastik, Muay Thai ve Tekvando gösterisi, UMKE ve AFAD ekiplerince sunulan tatbikatın ardından Niğde Belediyesi Mehter Takımı Gösterisi ile sona erdi.

Programın sonrasında Vali Kılıç ve protokol üyeleri tarafından Gençlik Merkezi üyelerince hazırlanan sergi gezildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder